بازگشت سیلزدگان خوزستانی به خانههایشان
فرماندار شادگان گفت: با فروکش کردن سیلاب، یک هزار سیلزده شادگانی مستقر در اردوگاه راهیان نور پیامبر اعظم (ص) آبادان به شش روستای محل سکونت خود بازگشتند.
سرویس شهرستانها:
سعید حاجیان، با بیان اینکه 32 روستا در شهرستان شادگان در معرض سیلاب قرار داشتند که آب به 9 روستا وارد شد افزود: در مجموع 9 روستا در شادگان تخلیه شدند و اهالی آنها در سه اردوگاه اسکان یافتند.
وی همچنین درخصوص آخرین وضعیت جادههای ارتباطی روستاهای سیلزده شادگان اضافه کرد: ارتباط تمام روستاهای سیلزده شادگان برقرار است و با فروکش کردن آب از مناطق تحت تاثیر سیلاب در شادگان بسیاری از اهالی در حال بازگشت به محل سکونت خود هستند.
دستگاههای دولتی برای پاکسازی اراضی کشاورزی وارد عمل شوند
استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه پاکسازی زمینهای کشاورزی به منظور آغاز کشت تابستانه ضروری است، گفت: همه دستگاههای اجرایی که از ظرفیت لازم برخوردار هستند باید به سرعت در این زمینه وارد عمل شوند.
غلامرضا شریعتی در نشست بررسی راهکارهای اجرایی پشتیبانی و مالی جهت ساماندهی اراضی آب گرفته و آمادهسازی برای کشت تابستانه در سالن جلسات استانداری خوزستان اظهارداشت: اولویت اول استان رفع مشکلاتی است که سیل به وجود آورده و در این مسیر دستگاههای اجرایی نیز باید همکاری و همراهی کنند.
رئیسشورای برنامهریزی استان با تاکید بر اینکه مسئولیت پاکسازی و آماده شدن مزارع شهرستانهای سیلزده بین دستگاهها تقسیم شده، گفت:
متولی پاکسازی زمینهای کشاورزی شوش، اهواز، کارون و سوسنگرد به ترتیب اداره کل مدیریت بحران، شهرداری اهواز، نفت و اداره کل راه و شهرسازی خوزستان هستند.
*سیل به 234 هزار هکتار از مزارع کشاورزی خوزستان خسارت زد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان درخصوص وضعیت خسارت زمینهای زراعی، عنوان کرد: در سیلاب اخیر 55 هزار هکتار از مزارع دچار دچار خوابیدگی و 188 هزار هکتار دیگر دچار آبگرفتگی شدند.
کیخسرو چنگلوایی گفت: خسارتها استان را برای انجام کشت تابستانه و پاییز با چالش مواجه کرده است و این درحالی است که بخش زیادی از زمینها دچار سنگینی شدهاند و بازسازی آنها به ماشین آلات مختلف کشاورزی نیاز دارد.
وی گفت: تا کنون 35 هزار هکتار از آب خارج شدهاند و با مجوز استاندار مناقصهای در قالب ترک تشریفات در دست انجام است تا تعدادی از پیمانکاران بکار گرفته شوند و عملیات آمادهسازی زمینها را انجام دهند.
چنگلوایی تصریح کرد: اگر از ظرفیت و امکانات دستگاههای اجرایی برای آمادهسازی زمینها استفاده نشود استان خوزستان مبلغی بالغ بر 11 هزار میلیارد ریال اعتبار دولتی نیاز دارد.
سازههای غیرمجاز رودخانه مارون در بهبهان تخریب شد
رئیسکمیته حقوقی تشکلهای محیط زیست و منابع طبیعی خوزستان گفت: در پی دستور دادستان عمومی و انقلاب بهبهان، تخریب سازههای غیرمجاز در حاشیه رودخانه مارون آغاز شده است.
محمد داسمه، اظهار داشت: با توجه به ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه رودخانه مارون و در منطقه حفاظت شده خائیز، اخیرا مدعی العموم به این پروندههای زیست محیطی ورود کرده است.
وی با بیان اینکه ساخت و سازهای غیرمجاز در بیش از 50 کیلومتر طول رودخانه کارون ایجاد شده، افزود: عملیات تخریب این سازههای غیرمجاز از روز دوشنبه آغاز شده و به گفته دادستان بهبهان تا پاکسازی کامل ادامه خواهد یافت.
به گفته وی در بستر رودخانه مارون از سد شهدا تا روستای «لاسبید» از توابع بخش مرکزی این شهرستان، تعدادی سازه غیرمجاز اعم از رستوران، آلاچیق، سکو و قهوه خانه احداث شده بود.
داسمه اضافه کرد: در هفته گذشته نیز حدود 13 دکه که به صورت غیرمجاز در منطقه حفاظت شده خائیز و در مسیر سیلابهای فصلی ساخته شده بود، تخریب شده است.
دادستان بهبهان طی نامه ای، دستور قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه مارون را اول اردیبهشت ماه امسال صادر کرده است. براساس نامه دادستانی، نتیجه این دستور باید ظرف 10 روز به دادستانی گزارش شود، در غیراینصورت عدم اجرای دستور پیگرد قانونی دارد.
اختصاص 610 میلیارد ریال به لایروبی رودخانه کرخه
مدیر دفتر بودجه سازمان آب و برق خوزستان از تعیین 610 میلیارد ریال برای لایروبی رودخانه کرخه و استحکام بخشی سیلبندها در حوضه آبریز این رودخانه خبر داد.
کاووس براتی گفت: 450 میلیارد ریال از این مبلغ در مرحله ابلاغ است و موافقتنامه این میزان اعتبار به زودی مبادله خواهد شد تا علاوهبر این، بازههای بحرانی در کرخه ساماندهی شوند.
وی ادامه داد: سیل اخیر در خوزستان پنج هزار و 450 میلیارد ریال به زیرساختهای مربوط به سازمان آب و برق خوزستان خسارت وارد کرد.
وی گفت: با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان و همچنین ستاد مدیریت بحران خوزستان این میزان مبلغ برآورد شده در حال جمعبندی نهایی است که منابع مالی بازسازی و جبران خسارات از محل ردیفهای قانونی بودجه امسال به خوزستان اختصاص داده میشود.
187 روستای سیلزده خوزستان در حریم و بستر رودخانهها هستند
مدیرکل امور بازسازی مسکن بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: بررسیهای میدانی نشان میدهد حدود 187 روستای سیلزده خوزستان در حریم و بستر رودخانهها هستند و قانون صراحت دارد که ساخت و ساز در این حریمها ممنوع است.
مجید جودی، افزود: از دیدگاه بنیاد مسکن، جابجایی روستاها با این وسعت در عمل امکانپذیر نیست و مشکلات اجتماعی به
دنبال دارد.
وی با بیان اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آمادگی دارد عملیات نوسازی و تعمیر منازل آسیب دیده در سیلاب اخیر را با استفاده از تسهیلات بانکی ارزان قیمت و کمک بدون عوض شروع کند، گفت: وزارت نیرو باید اجازه دهد تا ساخت و ساز در روستاهایی که در حریم و بستر رودخانهها هستند شروع شود در غیراین صورت با مشکل روبهرو خواهیم شد.
مدیرکل امور بازسازی مسکن بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور ادامه داد: ایمنسازی این روستاها، تغییر در معماری و احداث مسیرهای عبور سیلاب بهگونهای که روستاها در معرض سیل قرار نگیرند بطور قطع تبعات اجتماعی کمتری خواهد داشت و منطقیتر به نظر میرسد.
وی گفت: ساکنان روستاهای سیلزده خوزستان دلبستگی زیادی به خانه و کاشانه خود دارند و جلب رضایت آنان برای جابجایی روستاها بسیار سخت و دشوار است.