کارشناس انرژی:
پیشرفت صنعت نفت با تغییر مدیران نفتی غربگرا امکانپذیر است
به اعتقاد یک کارشناس انرژی، برای استمرار امکان فروش نفت ایران، باید سیاستهای حاکم بر توسعه صنعت نفت تغییر یابد که این سیاست میتواند با تغییر مدیران آغاز شود.
سرویس اقتصادی-
روز دوشنبه هفته قبل کاخ سفید طی بیانیهای اعلام کرد که معافیتهای نفتی مشتریان نفتی ایران که در اوایل ماه مهر منقضی میشود، تمدید نخواهد شد. هرچند این تصمیم با هدف فشار بر ایران اتخاذ گردید، اما قبل از هر چیز باعث شد قیمت بنزین در برخی مناطق آمریکا
افزایش یابد.
از سوی دیگر آمریکاییها برای جایگزینی نفت ایران، روی کنترل قیمتها از طریق افزایش تولید نفت برخی اعضای اوپک مانند عربستان و امارات حساب باز کرده بودند، اما با ایجاد نگرانی در بازار نسبت به احتمال کاهش عرضه نفت ایران و همچنین اظهارات برخی کشورهای تولیدکننده نفت در واکنش به اقدام آمریکاییها، قیمت نفت در کانال 74 دلار باقی ماند.
وزیر انرژی سعودیها اعلام کرده است که «عربستان فعلا نیازی برای افزایش عرضه نفت در بازار نمیبیند». این ادعا در حالی است که به اعتقاد کارشناسان، شواهد حاکی از آن است که ظرفیت تولید نفت در عربستان بیشتر از ۱۰ میلیون بشکه نیست.
آبی از سعودی گرم نمیشود!
از سوی دیگر به نظر میرسد در صورت امکانپذیر بودن ادعای صفر کردن فروش نفت ایران، قاعدتا مشتریان نفتی ایران باید به سراغ کشورهایی مانند عربستان بروند تا نفت مورد نیازشان را از این کشور تأمین کنند، اما خبرها چنین چیزی را تأیید نمیکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، وزیر انرژی عربستان تصریح کرده است که چین پس از اعلام لغو معافیتها توسط آمریکا، هنوز درخواست نفت بیشتری نکرده است.
همه این اتفاقات و اظهار نظرها باعث شده که وزیر نفت ایران ادعای عربستان و امارات را غلو بداند. به گزارش خانه ملت، بیژن زنگنه درخصوص اینکه وعده کشورهای عربستان و امارات مبنی بر جبران خلاء نفتی ایران در بازار جهانی چقدر قابل تحقق است، گفت: «به نظرم آنها درباره ظرفیتهای نفتی خود بزرگنمایی میکنند».
عقبنشینی زودهنگام آمریکاییها
به نظر میرسد آمریکاییها پا در مسیری گذاشتهاند که از همان ابتدا با موانع بزرگی روبرو است. چنانچه کارشناسان انرژی و کشورهای نفتی اظهار میکنند، صفر کردن فروش نفت ایران امکانپذیر نیست. همین موضوع باعث عقبنشینی آمریکاییها از ادعای بزرگ خود
شده است.
به گزارش فارس، آسوشیتدپرس بامداد چهارشنبه شب به نقل از منابع مطلع نوشته است که یکی از سناریوهای مورد بررسی در دولت آمریکا این است که به کشورهای واردکننده نفت از ایران اجازه داده شود که تا پیش از ۱۲ اردیبهشت برای محمولههای آینده واردات نفت ایران سفارشگذاری کرده و پول این سفارشها را پرداخت کنند. پس از آن دولت آمریکا با صدور معافیتهایی، اجازه انتقال و پالایش این محمولههای نفتی در آینده را صادر میکند.
ضرورت تغییر ریل صنعت نفت
چنانچه پیداست، اقدام جدید آمریکاییها چندان قرص و محکم نیست و برای ایران دردسر خیلی بزرگی ایجاد نمیکند، اما به شرطی که سیاستها و سیاستگذاران پیشین صنعت نفت به نفع مصالح ملی تغییر کنند.
در همین رابطه، یک کارشناس صنعت نفت با اشاره به بنبست غربگرایی در صنعت نفت ایران گفت: باید سیاستهای حاکم بر توسعه صنعت نفت تغییر کند که این اتفاق میتواند با تغییر مدیران آغاز شود.
آرمان علمایی در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: پس از آنکه دولت ایران برجام را به تصویب رساند به سراغ قراردادهای جدید صنعت نفت که همان IPC بود رفت و سعی داشت با مذاکره با غربیها صنعت نفت را توسعه دهد که علت آن نیز حضور غربگرایانی است که در دولت و صنعت نفت حاضر هستند.
به گفته این کارشناس صنعت نفت با این شرایط نباید دست روی دست گذاشت و کار توسعه صنعت نفت را تمام شده خواند؛ در صورتی که میتوان با تغییر مدیریتی کار توسعه صنعت نفت را آغاز کرد و اجازه نداد صنعت نفت به همین حالت خمودگی ادامه پیدا کند.
علمایی خاطرنشان کرد: متاسفانه میبینیم کوچکترین تمایلی از سوی مقامات ارشد صنعت نفت نسبت به همکاری با شرقیها وجود ندارد و به همین دلیل آنها که دلسوز نظام هستند باید سمتهای خود را به دیگران تحویل دهند تا صنعت نفت که متعلق به همه ایران است حرکت و توسعه پیدا کند.
وی ادامه داد: اگر این کار به صورت داوطلبانه از سوی مسئولان صنعت نفت انجام نشد مسئولان دولتی و یا نمایندگان مجلس میتوانند وارد عمل شوند و این تغییر و تحولات از طریق آنها صورت گیرد.