رئیس سازمان جنگلها:
ابزار لازم برای مقابله با جنگلخواری را نداریم!
رئیسسازمان جنگلها با بیان اینکه در مورد ویلاسازی مجوزهای مختلف صادر میشود، گفت: من ابزار لازم برای مقابله با تخلفات را ندارم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، خلیل آقایی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما اظهار داشت: جنگلهای هیرکانی میراث گرانبهای جهانی است که متعلق به ما ایرانیان است. در زاگرس بیشترین سطح جنگل را داریم و این جنگلها منبع تولید آب است.
وی درباره کاهش یافتن سرعت تخریب در جنگلهای کشور بیان کرد: به عنوان متولی رسمی ارائه آمار جنگلهای کشور، اعلام میکنم که سطح جنگلها، بیشهزارها و عرصههای جنگلی کشور 16/9 میلیون هکتار است. همه به نقشههای گوگل دسترسی دارند و میتوانند رصد کنند که چه میزان جنگل کاشته شده است.
به گفته رئیس سازمان جنگلها، در سال جاری به یمن عنایت ویژه رهبری و تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی، ۲۵ تا ۳۰ هزار هکتار جنگل در دست کاشت داریم. در ایلام و فارس در سال جاری بیش از پنج هزار هکتار جنگل میکاریم.
آقایی ادامه داد: امسال برای ۳۲ میلیون هکتار اراضی جنگلی و مرتعی نقشه کاداستر تهیه میکنیم. با توجه به حجم جنگلکاریها میزان جنگل ما امسال نسبت به سال قبل قطعا افزایش داشته است.
به گفته وی، سطح عرصههای آسیب دیده از آتشسوزی در سال جاری نسبت به سال قبل بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش داشته و تغییر کاربری جنگل به مفهوم تخریب جنگل هم کاهش یافته است. برخی پروندههای مربوط به تخریب در دادگستری هم در دست پیگیری است که هنوز به حکم نهایی نرسیده است.
رئیسسازمان جنگلها با اشاره به اینکه هرگونه تغییر کاربری در جنگل و پارکهای جنگلی ممنوع است، بر نبود امکانات کافی برای برخورد با تخلفات تاکید کرد.آقایی اضافه کرد: من ابزار و امکانات لازم برای مقابله با تخلفات را ندارم از همه امکانات استفاده کردهایم اما دزد راه و روزنه دزدی را پیدا میکند. عرصه دو میلیون هکتاری در جنگلهای شمال ما هر روزنهاش مستعد تخلف است. در مورد ویلاسازی هم همین اتفاق میافتد. وی بیان کرد: مجوزهای مختلف صادر میشود، گاهی نیروی من چشمش را به روی تخلف میبندد و ممکن است خطا کند و در مقابل خواستهای، از تخلف چشم پوشی کند. مرحله بعدی دستگاه دیگری است که چشمش را میبندد و بعضا مجوز میدهد.