kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۰۱۶۱
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۸
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

مقصر سرگرمی مجلس به حاشیه‌ها منتقدین و رسانه‌ها هستند!

یکی از نمایندگان مجلس در گفت‌و‌گو با روزنامه زنجیره‌ای آرمان صدا و سیما و منتقدین را مقصر سرگرمی مجلسی‌ها به حواشی دانست!




در ابتدای گزارش آرمان در این زمینه آمده است: این روزها حاشیه‌های مجلس دهم بیشتر شده است. مجلسی که می‌توانست خاص باشد، اما آنقدر حاشیه حول آن پدید آمد که کارهای مثبت و لوایح خوب آن، در میان هیاهو و حاشیه‌ها گم شده است. یک روز جلسه استیضاح فلان وزیر به رویارویی نمایندگان بدل می‌شود و روزی برای تصویب یک لایحه چنان غوغایی به پا می‌شود که عجیب می‌نماید. روزی هم که از بیرون به مجلس حاشیه وارد نمی‌شود، خود نمایندگان دست به کار می‌شوند و با فیلمی، صوتی، عکسی، سخنی و... خوراک حاشیه برای رسانه‌ها تهیه می‌کنند.
یکی از نمایندگان مجلس در این راستا به آرمان گفته است: برخی نان‌شان در حاشیه‌سازی است و با دامن زدن به مسائل کوچک و بی‌اهمیت، دنبال سرگرم کردن نمایندگان هستند تا مجلس به کارهای اصلی و ضروری کشور نرسد. الان ببینید وقت مجلس چگونه گرفته می‌شود؟ یکی از سردمداران حاشیه برای مجلس، صداوسیماست. این سازمان جوسازی می‌کند، مسائل کوچک را بزرگ جلوه می‌دهد، مسائلی را که لزومی ندارد پخش شود، بارها و بارها روی آنتن می‌برد. نتیجه هم هدر رفتن وقت و انرژی کشور و مجلس است.
شاید پاسخ درست به گزارش روزنامه آرمان و اظهارات یکی از نمایندگان همانی باشد که روزنامه آفتاب یزد درباره عملکرد این روزهای مجلس به آن ‌اشاره کرده است، این روزنامه در گزارشی به رفتار برخی نمایندگان پرداخته و نوشته است: در حالی که این روزها اقتصاد، معیشت، ترس از آینده و سرنوشت نامعلوم ذهن و فکر بسیاری از مردم کشورمان را به خود اختصاص داده است اما ظاهرا این روزها مجلس شورای اسلامی که باید نهادی تصمیم‌ساز برای کشور به شمار بیاید و در مسیر رفع مشکلات، دولت را راهنما باشد، دغدغه‌هایی دیگر دارد.
در این زمینه نکاتی است که بایستی خاطرنشان کرد، نخست آنکه اگر نمایندگان به وظایف خود برسند و دست به حاشیه‌سازی نزنند کسی آنان را مجبور به این کارها کرده است؟! اگر نماینده‌ای فحاشی می‌کند، دیگری برای گرفتن عکس با موگرینی دست و پا می‌شکند و دیگری در صحن علنی مجلس خوابیده و یا در رای‌گیری‌ها شرکت نمی‌کند مقصر آن این نماینده‌ها هستند یا افرادی که آن را بازتاب داده‌اند؟!
نکته دیگر اینکه این همه زمانی که نمایندگان صرف دفاع از اقدامات خلاف عرف و اخلاق و قانون خود کرده‌اند صرف رسیدگی به مشکلات مردم می‌شد امروز شاهد چنین وضعی در اقتصاد و معیشت مردم نبودیم.
مسئولیت تامّ حادثه آتش‌سوزی مدرسه در زاهدان بر عهده دولت است
روزنامه همدلی در گزارشی نوشت: «آتش‌سوزی در مدرسه ابتدایی غیردولتی زاهدان اولین حادثه آتش‌سوزی و حادثه تلخ در کشور نبوده و بی‌گمان و با وجود شرایط حاضر آخری هم نخواهد بود، اما این تراژدی دردناک یک بار دیگر زنگ خطر مدارس ناامن کشور را به صدا درآورد. بر کسی پوشیده نیست، مسئولیت تام این حوادث بر عهده دولت است. مردم به مدارس و بالاتر از آن به سازمان وزارت آموزش و پرورش اعتماد دارند که فرزندانشان را برای آموزش به آنان می‌سپارند، بنابراین روا نیست آموزش و پرورش در جواب اعتماد مردم، اجساد بی‌جان یا سوخته فرزندانشان را به آنان تحویل دهد».
آتش‌سوزی در مدرسه‌ای در زاهدان و حادثه تلخ مرگ دانش‌آموزان باز هم افکار عمومی را جریحه‌دار کرد. روز سه‌شنبه هفته گذشته در حالی بخاری نفتی جان دانش‌آموزان زاهدانی را که گرفت که اسفند سال ۹۵  حسن روحانی در سفر استانی از رسیدن گاز به زاهدان خبر داد و در تبلیغات انتخاباتی خود به این مسئله تاکید بسیار داشت.
متاسفانه در دولت آقای روحانی شاهد نوعی رویکرد نمایشی در مسائل اجرایی کشور هستیم. در ماه‌های پایانی دولت یازدهم رونمایی و افتتاحیه مداوم و سریالی پروژه‌های مختلف، کارشناسان را متعجب کرد. بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که این افتتاحیه‌ها که قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 96 به طور فشرده انجام شد، یک تبلیغات و نمایش انتخاباتی بود. حالا با آشکار شدن موضوع گازرسانی ناقص زاهدان، ابعاد این نمایش بیشتر آشکار می‌شود.
در روزهای گذشته رئیس ‌سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفته بود: ۸۳ هزار کلاس درس مدارس دولتی با بخاری نفتی گرم می‌شوند که بابت ایمنی آنها نگران هستیم.
زمزمه برجام منطقه‌ای و بی‌توجهی به تجربه پرهزینه برجام
روزنامه دنیای اقتصاد در مطلبی نوشت: «دو کشور (ایران و عربستان) و به‌خصوص عربستان باید به این جمع‌بندی برسند که با نادیده گرفتن دیگری نمی‌توانند منافع خود را تأمین کنند. یعنی درباره ایران هم لازم است که سیاست منطقه‌ای ما بر مبنای بازی با حاصل جمع صفر نباشد، بلکه منافع مشروع دیگر کشورها و از جمله عربستان هم لحاظ شود. نکته مهمی که در این خصوص وجود دارد این است، اکنون که ایران در صحنه نظامی و میدانی به پیروزی‌های راهبردی مهمی در سطح منطقه دست یافته است، لازم است از طریق دیپلماسی و مذاکره سیاسی با سایر بازیگران منطقه‌ای آنها را به دستاوردهای سیاسی و اقتصادی تبدیل کرده و تثبیت کند».
مدعیان اصلاحات در رویکردی مغایر با منافع ملی بر لزوم کوتاه آمدن از سیاست‌های انقلابی ایران در منطقه، کاهش حمایت از متحدان استراتژیک منطقه‌ای و گفت‌وگوی بی‌پشتوانه با کشورهای مرتجع منطقه تأکید دارد. این در حالی است که آمریکا و کشورهای مرتجع منطقه آشکارا از تروریست‌ها حمایت می‌کنند و از لزوم کشاندن ناامنی به داخل ایران می‌گویند و با همراهی رژیم صهیونیستی در خیال راه‌اندازی ناتوی عربی علیه ایران هستند.
در هفته‌های گذشته «عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر خارجه گفته بود:«مزایای برجام نزدیک به صفر شده است». پس از آن «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه در نشست دوحه گفت:«نتایج برجام روی هواست».
زمزمه‌های برجام منطقه‌ای با محوریت مذاکره با آل‌سعود از سوی طیف مدعی اصلاحات و برخی دولتمردان در حالی است که تجربه مهم و پرهزینه برجام پیش روی افکار عمومی قرار دارد.