kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۸۵۸۳
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۰
مرکز پژوهش‌ها اعلام کرد

4 دلیل برضرورت تصویب طرح مالیات بر عایدی مسکن

مرکز پژوهش‌های مجلس به چهار دلیل از تصویب طرح مجلس برای اخذ مالیات بر عایدی سرمایه در بخش املاک حمایت کرد.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی با عنوان «اظهارنظر کارشناسی درباره طرح الحاق یک ماده به قانون مالیات‌های مستقیم» (مقابله با سوداگری و کاهش التهابات بازار مسکن)، از تصویب این طرح که منجر به اخذ مالیات بر عایدی سرمایه CGT در بخش املاک یا همان مالیات بر عایدی املاک و مسکن می‌شود، حمایت کرد. جلوگیری از سوداگری در بخش مسکن، ایجاد یک اهرم سیاستی برای سیاستگذار، کاهش تورم مسکن و کاهش شکاف درآمدی و نابرابری چهار دلیل این مرکز پژوهشی برای حمایت از تصویب این طرح بوده است.
در بخشی از این گزارش با عنوان «مالیات بر عایدی سرمایه املاک و مسکن؛ تعریف و حوزه شمول» آمده است: مالیات بر عایدی املاک و مسکن بر رشد قیمت مسکن یعنی تفاضل قیمت خرید و فروش آن، وضع شده و به این ترتیب، درصدی از عایدی به عنوان مالیات اخذ می‌شود.
بخش دیگر گزارش این مرکز پژوهشی درباره «اهمیت و ضرورت وضع مالیات بر عایدی مسکن» است. اولین دلیل حمایت مرکز پژوهش‌های مجلس از اخذ این مالیات، «جلوگیری از سوداگری در بخش مسکن» است. مالیات بر عایدی مسکن با حذف انگیزه‌های سوداگرانه موجب بهبود شرایط برای انجام فعالیت‌های مولد اقتصادی می‌شود.
دومین دلیل حمایت بازوی کارشناسی مجلس از اخذ مالیات بر عایدی مسکن، «ایجاد یک اهرم سیاستی برای سیاستگذار» است. در توضیح این دلیل آمده است: مالیات بر عایدی سرمایه ابزار و اهرمی است که می‌تواند موجب تغییر رفتار عاملین اقتصادی در جهت منافع عمومی‌شود. بخش مسکن نیز از این قاعده مستثنا نیست و وضع مالیات بر عایدی مسکن می‌تواند کمک شایانی به سیاستگذار برای تنظیم این بخش کند».
«کاهش تورم مسکن» سومین دلیل حمایت مرکز پژوهش‌های مجلس از اخذ این مالیات است و توضیح داده شده است: یکی از علل ایجاد تورم در بخش مسکن، وجود سوداگری گسترده در این بخش است.
چهارمین دلیل این مرکز پژوهشی برای حمایت از اخذ مالیات بر عایدی مسکن، «کاهش شکاف درآمدی و نابرابری» است. بخش بعدی گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، ملاحظات در وضع مالیات بر عایدی سرمایه است که شامل «اجرای مالیات بر عایدی مسکن»، «معافیت‌ها»، «تعدیل تورم» و «تمییز بین عایدی کوتاه مدت یا بلندمدت» می‌شود.
در بخش پایانی گزارش بازوی کارشناسی مجلس درباره طرح الحاق یک ماده به قانون مالیات‌های مستقیم (مقابله با سوداگری و کاهش التهابات بازار مسکن) آمده است: با توجه به آنکه مسکن از نیازهای اساسی و مصرفی خانوار قلمداد می‌شود، لازم است جلوی فعالیتهای سوداگرانه و نوسانات قیمت در این بازار گرفته شود. این مهم با استفاده از ابزار مالیات بر عایدی املاک و مسکن محقق خواهد شد. لذا تصویب کلیات طرح الحاق یک ماده به قانون مالیات‌های مستقیم (مقابله با سوداگری و کاهش التهابات بازار مسکن)پیشنهاد می‌شود.