kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۵۲۱
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۷
نامه انجمن مستقل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه به نمایندگان:

اهداف سند 2030 را در قالب طرح افزایش سن ازدواج تصویب نکنید

دانشجویان دانشگاه علامه در نامه‌ای به طرح افزایش سن ازدواج در مجلس پرداخته و این موضوع را هدف پنجم سند2030 ذکر کرده و در پیوست نامه با ‌اشاره مستند به آمار ادعاهای مطرح شده در طرح مذکور را خلاف واقعیت عنوان کردند.

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی (ره) پیرامون لایحه افزایش سن ازدواج طی نامه‌ای تحلیلی خطاب به نمایندگان مجلس نوشت. در متن این نامه به شرح زیر است: « به استحضار می‌رساند در روزهای آینده طرحی در مجلس ارائه خواهد شد که جریانی در کشور ماه‌هاست برای تصویب آن زمینه‌سازی می‌کند. این طرح نه تنها واقعیات کشور را برای حل مسئله ازدواج جوانان در نظر نمی‌گیرد بلکه با پرداختن به مسائل حاشیه‌ای سعی در پاک کردن صورت مسئله دارد و مشکل را پیچیده‌تر می‌کند.»
در ادامه این نامه تاکید می‌کند: «اما مسئله خطرناک‌تر درباره این لایحه، اجرای بی‌سر و صدای هدف پنجم سند ۲۰۳۰ در پوشش این طرح است که به تقلید از سبک زندگی غربی سعی در نابود کردن نهاد خانواده و افزایش میانگین سن ازدواج در کشور دارد.»
دانشجویان سپس به محتوای طرح ‌اشاره کرده‌اند: «در صورت تصویب نهایی این طرح، اولا: ازدواج دختران قبل از ۱۳ سال تمام شمسی و پسران قبل از ۱۶ سال تمام شمسی ممنوع است و ثانیا: حداقل سن ازدواج در دختران ۱۶ سال تمام شمسی و در پسران ۱۸ سال تمام شمسی خواهد بود و ثالثا: ازدواج بین سنین ۱۳ تا ۱۶ در دختران و ۱۶ تا ۱۸ در پسران منوط به اذن ولی و رعایت مصلحت و تشخیص دادگاه به شرط داشتن قابلیت صحت جسمی برای تزویج با نظر پزشک قانونی است.»
این نامه در ادامه آورده است: «از آنجایی که این طرح اساسا بر پایه یک سری دلایل و توجیهات خلاف واقع به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است بنابراین لازم است که نمایندگان محترم دقت بیشتری بر روی این طرح داشته باشند.»
لازم به ذکر است که در پیوست طرح مذکور مواردی به عنوان دلیل ذکر شده است که دانشجویان در ادامه این نامه به صورت مستدل و با نگاه به آمار به آنها پاسخ داده‌اند. به دلیل کمبود جا تنها به بخشی از موارد متعددی که مورد بررسی و پژوهش دانشجویان قرار گرفته می‌کنیم. ضمنا متن کامل این نامه در خبرگزاری‌ها موجود
 است.
در بخشی از پیوست نامه دانشجویان به موضوع تلفات جانی ‌اشاره شده است: «نسبت طلاق به ازدواج در گروه سنی دختران 14 سال و کمتر نسبت به گروه‌های جمعیتی‌های دیگر در پایین‌ترین میزان قرار دارد. در قسمت دوم مقدمه طرح بدون توجه به آمارهای عینی و واقعی کشور یک سری آمار مطرح و مدعی خطرات جانی برای مادران شده است... لازم است در جریان باشید که در پنج سال اخیر نسبت فوت مادران به زایش آنها در گروه سنی زیر ۱۸ سال صفر درصد بوده است و این درحالی است که در گروه سنی بالای ۳۵ سال این عدد 0/01 درصد است. در واقع به ازای هر مادر زیر ۱۸ سالی که فوت می‌کند ۲۰ برابر آن مادران بالای ۳۵ سال فوت می‌کنند. و این دلیلی واضح است که شما نمایندگان محترم در رابطه با این موضوع قضاوت کنید.»