با وجود توانمندی داخلی صورت گرفت
واردات 290 تن شکلات خارجی در چهار ماه نخست امسال
با وجود توانمندی داخلی در حوزه شکلاتسازی، 290 تن شکلات طی چهار ماه نخست امسال به کشور وارد شده است.
بنابر گزارشها و آمار گمرک، در چهارماهه نخست سالجاری، بیش از ۲۹۰ تن شکلات به کشور وارد شده که با توجه به پویا بودن صنعت شکلاتسازی در کشور، این حجم از واردات آن هم در بازه زمانی چهارماهه، هیچ منطق و توجیهی ندارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود اتخاذ برخی از تصمیمات برای کاهش وارداتِ محصولاتی مانند شکلات، میطلبد ضریب واردات با کاهش هر چه بیشتری همراه شود که قطعا نائل شدن به چنین توفیقی، علاوه بر افزایش حمایت از تولید داخلی، از خروج ارز از کشور نیز، جلوگیری خواهد کرد. در همین جهت، علی بهرهمند، رئیس اتحادیه شیرینی و شکلات اظهار داشت: در صورت اختصاص میلیونها دلاری که صرف واردات میشود به تولیدات داخلی، صنعت شکلاتسازی کشور با تحولات هر چه بیشتری همراه خواهد شد.
وی افزود: با وجود صادرات شکلاتهای ایرانی به برخی کشورهای آسیای میانه شرقی، حاشیه خلیج فارس، کانادا، استرالیا و غیره، توانمندیهای موجود حاکی از توان رقابتی و صادراتی هر چه بیشتر در بازار کشورهای خارجی است و میتوان با تدبیر، این محصول را به یکی از کالاهای جایگزینِ صادراتِ غیرنفتی مبدل کرد.
همچنین، احمد نصیری، یکی از توزیعکنندگانِ عمده شکلات در استان البرز نیز اظهار داشت: اگر فلان شکلات خارجی، ۱۵۰ هزار تومان از شکلات ایرانی گرانتر است، لزوما این بالا بودِ قیمت به دلیل اختلاف کیفی موجود در آن نیست، بلکه تعرفه بالای تعریف شده برای واردات شکلات به کشور باعث چنین افزایش قیمتی شده است.
وی افزود: به زعم بنده، این عرصه از نمونه حوزههایی است که لحاظ کردن تعرفه بالا در آن کاملا منطقی است.این توزیعکننده شکلات ادامه داد: با همه این اوصاف، همچنان واردات شکلاتهای خارجی به ایران بالا به نظر میرسد و با نیم نگاهی به اعداد و ارقام منعکس شده در رسانهها و گزارشهای موجود به روشنی این ادعا و واقعیت قابل اثبات خواهد بود.
به گفته نصیری، بسیاری از شکلاتهای وارداتی از حیث کیفی تفاوت چندانی با تولیدات داخلی ندارند، اما متاسفانه جذابیت محصولات خارجی در میان بعضی از افکار و اذهان عمومی باعث شده تا میل و رغبت بیشتری برای خریداری و تهیه آن شکل بگیرد.