انجمن تولیدکنندگان غلات در نامهای به حجتی:
صنعت فرآوری ذرت با ارز ثانویه تعطیل میشود
انجمن صنفی تولیدکنندگان پالایشگاهی فرآوری غلات در نامهای به وزیر جهاد کشاورزی خواستار دریافت ارز رسمی4200تومانی برای واردات ذرت به عنوان کالای اساسی شد.
سید ارمیا واعظ لاری دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان پالایشگاهی فرآوری غلاتهای «فروکتوز» در این نامه خطاب به محمود حجتی آورده است: امروزه در کشور ما ذرت به عنوان خوراک و نهادههای دامی، به صورت خام مصرف میشود در حالی که در سیستمهای نوین و دنیای پیشرفته امروز، صنعت فرآوری از ذرت به نحوی پیشرفت کرده است که از این ماده ارزشمند در سیستمهای تولید پالایشگاهی غلات، با جدا کردن بخشهای مختلف ذرت، محصولاتی تولید میشود که با راندمان و اثر بخشی بالاتر مورد استفاده قرار میگیرد.
برای نخستین بار است که ذرت جهت فراوری و پالایش مورد استفاده قرار میگیرد و محصولات بر پایه نشاسته ذرت تولید میگردد. همانگونه که ملاحظه میفرمایید کلیه محصولات اصلی و جانبی حاصل از ذرت در این صنعت جزو کالاهای ضروری و اساسی، معادل شکر، نهادههای دام، (سبوس، گلوتن دامی، خرده ذرت، جوانه) محسوب میشوند.
همچنین در بخش دیگری از این نامه آمده است: از آنجایی که اخیراً بنا به سیاستهای ارزی کشور فقط به ذرت جهت مصارف دام ارز یارانهای تخصیص مییابد و نیز از واردکنندگان تعهد عدم مصرف در حوزه غیردامی گرفته شده است، لذا واقعاً مشخص نیست که این صنعت باید ذرت خود را از کجا تامین کند زیرا با ارز ثانویه که اصلاً کالاهای تولیدی قابل رقابت نیستند وعملاً کارخانجات این صنعت به تعطیلی کشانده میشوند. نکته قابل توجه این است که محصولات این صنعت باید با شکر رقابت کنند که ارز رسمی4200تومانی میگیرد و یا صنعت نشاسته و فرآوردههای قندی حاصله از آنکه از آرد گندم استفاده میکنند که آنها هم با گندم و آرد یارانهای فعالیت میکنند.دبیر انجمن فرآوری غلات در این نامه تاکید کرد: نکته حائز اهمیت اینکه آن وزارتخانه محترم اعلام میدارد که ارز یارانهای فقط به منظور نیاز دام کشور در اختیار دارد و اکنون این صنعت که زیر نظر وزارت صنعت معدن و تجارت است ولی نهادههای خود را از بخش کشاورزی تأمین میکند و محصولات خود را نیز به بخش کالاهای اساسی و خوراک دام و طیور در بخش کشاورزی تقدیم میکند بلاتکلیف مانده است. و نکته دیگر اینکه با راهاندازی این صنعت، جلوی واردات این کالاها به کشور گرفته شده است به نحوی که اکنون جزو کالاهای لیست ممنوعه وارداتی قرار گرفتهاند.لذا تقاضا میشود ذرت مورد نیاز این صنعت در زمره کالاهای اساسی، ارز رسمی تعلق گیرد.