کارشناسان و فعالان سیاسی:
حامیان مذاکره با آمریکا از مسئولیتهای اجرایی کنار گذاشته شوند
کارشناسان و فعالان سیاسی در گفتوگوهایی بااشاره به اینکه مذاکره با آمریکا از روی غرض و یا جهالت مطرح میشود تصریح کردند: حامیان مذاکره با آمریکا از مسئولیتهای اجرایی کنار گذاشته شوند.
رهبر معظم انقلاب در دیدار هزاران نفر از قشرهای مردم بااشاره به حرفهای بیادبانه مقامات رژیم آمریکا درباره تحریم، جنگ و مذاکره فرمودند: «تأکید میکنیم جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهیم کرد»، کارشناسان و فعالان سیاسی بااشاره به این بیانات تصریح کردند که حامیان مذاکره با آمریکا مغرض و یا جاهل هستند و بایستی چنین افرادی از مسئولیتهای اجرایی کنار گذاشته شوند.
لطفالله فروزنده معاون پارلمانی دولت دهم درباره فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهیم کرد»، اظهارداشت: متأسفانه امروز عدهای به رغم دشمنی آمریکایی که تمام توانش را بسیج کرده کشور ما را از بین ببرد، تحریمها و فشارهایی که علیه ملت ایران دارد و از همه ظرفیت خود هم استفاده میکند جاهلانه یا مغرضانه بحث مذاکره با آمریکا را مطرح میکنند.
وی ادامه داد: شیوه مذاکره آمریکاییها معلوم است آنها میخواهند هرچه میتوانند قدرت ایران را کم کنند و از ظرفیتهای سازمانهای بینالمللی برای کارشان استفاده کنند پس به طور مشخص معلوم شده که آمریکا دشمن است و به هیچ وجه با این دشمن نباید مذاکره کرد و احساس ضعف داشت بلکه باید با قوت و قدرت در مقابلش ایستاد.
یک سر سوزن برای آمریکاییها
تعهد و شرف ارزش ندارد
حجتالاسلام سیدرضا اکرمی رئیسشورای فرهنگی نهاد ریاستجمهوری نیز در رابطه با مذاکره با آمریکا خاطرنشان کرد: در این زمینه مشکل خود آمریکاییها هستند، ترامپ یک طور حرف میزند، وزیر خارجهاش یک طور دیگر و دیگران به شکل دیگر؛ 40 سال است ما آمریکاییها را آزمایش کردهایم و میدانیم حتی یک سر سوزن برای آنها قانون، تعهد و شرف ارزش ندارد مخصوصا ترامپ که از همه رؤسای جمهور آمریکا طماعتر، حریصتر و باجگیرتر است.
الهام امینزاده معاون حقوقی رئیسجمهور در دولت یازدهم نیز با بیان اینکه وقتی آنها شروع به فضاسازیها و هیاهوهای بینالمللی کردند طرف مقابل را وادار به پذیرش میکنند، اظهارداشت: در واقع آن چیزی که از ایران میگیرند اقدامهای قطعی و عینی است و آن چیزی که طرف مقابل میدهد حتی نسیه نیست بلکه وعده است و در یک شرایط خاصی فرض کنیم جابهجایی رئیسجمهور یا هر اتفاق دیگری زیر آن میزند؛ اینها مراحلی است که قابل پیشبینی است.
وی با تأکید بر اینکه دولتمردان باهوش و واقعبین قاعدتاً در پروسهای که از پیش میدانیم چه اتفاقی میافتد وارد نمیشوند، تصریحکرد: آنها باید بپذیرند کشور قدرتمندی با آنها وارد مذاکره شده و طرف ایرانی باور داشته باشد با چنین اقتداری صحبت میکنند.
آمریکا وعده میدهد
اما امتیاز نقد میگیرد
محمداسماعیل سعیدی نماینده تبریز نیز با تاکید بر بدعهد بودن آمریکا و عدم امکان مذاکره با این کشور اظهارداشت: کسانی که موضوع مذاکره را در شرایط فعلی کشور مطرح میکنند یا تحلیل درستی از اوضاع بینالملل و سیاستها و استراتژی آمریکا ندارند و یا اینکه نسبت به این موضوعات مطلعند و خود را به جهالت زدهاند و یا اینکه خائن هستند و آب به آسیاب دشمن میریزند.
ضیاءالله اعزازی نماینده بناب نیز با تاکید بر غیرقابل اعتماد بودن آمریکا اظهارداشت: آمریکا همواره در مذاکرات و معاهداتش با ما بدعهد بوده و امتیاز نقد را گرفته و به جای آن وعده داد و به وعدههای خود هم عمل نکرده است.
محمد قمی نماینده پاکدشت و عضو فراکسیون امید مجلس نیز با تاکید بر غیرقابل اعتماد بودن آمریکا اظهارداشت: آمریکا در طول سالهای گذشته برای چندمین بار نشان داده برای ملت ایران قابل اعتماد نیست و در نزد مردم ایران پیشینه قابل قبولی ندارد. وی با بیان اینکه با توجه به شیطنتهای مکرر آمریکا ملت ایران از این کشور بیزار است، افزود: هر کس آزموده شده را دوباره بیازماید پشیمان خواهد شد.
هدف آمریکا از مذاکره با ایران
هموارسازی مسیر برای فشارهای بیشتر است
محمدرضا منصوری نماینده ساوه نیز با تأکید بر اینکه سابقه مذاکرات کشورها با آمریکا نشان میدهد این کشور در بسیاری از توافقات خود بدعهدی نشان داده است، گفت: به عنوان مثال لیبی و عراق نتیجه اعتماد خود به آمریکاییها را دیدند و در حالیکه با گرفتن وعدههایی نسیه از این کشور، نقداً تجهیزات نظامی خود را به خارج منتقل کردند و خود را خلع سلاح کردند، مورد تهاجم آمریکا قرار گرفتند.
محمدرضا منصوری بااشاره به اینکه آمریکاییها میخواهند خوابی را که برای لیبی و عراق دیدند برای ایران هم ببینند، گفت: هدف آنها از پیشنهاد مذاکره با ایران از بین بردن بنیه دفاعی و موشکی ایران به قصد هموارسازی مسیر فشار بیشتر بر کشورمان است.
قوی شدن ایران از درون، آمریکا را
محتاج توافق با ایران میکند
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی نیز با ذکر اینکه مذاکره یک کشور قوی با کشوری که آن را ضعیف میپندارد هیچ سودی برای طرف دوم ندارد، خاطرنشان کرد: صرفاً در صورتی که ایران قویتر شود میتوان به گفتوگو با آمریکا فکر کرد و اِلّا در مَثَل، گرگ میش را خواهد خورد.
محمدرضا صباغیانبافقی در ادامه گفت:اگر ما خود را از درون قوی کنیم در آن صورت آمریکاییها خودشان برای مذاکره به دنبال ما میدوند و التماس میکنند، در حالی که امروز چون تصور میکنند ما ضعیفتر هستیم میکوشند ما را به دنبال خود بکشند.
آمریکا به مذاکره «بده-بستانی»
اعتقادی ندارد
حمیدرضا آصفی سخنگوی وزارت خارجه دولت اصلاحات میگوید: آمریکاییها برای مذاکرهای که مبتنی بر بده - بستان باشد آمادگی ندارند، بلکه آنها میگویند دستاورد مذاکره، همان چیزی باشد که ما قبل از مذاکره در نظر گرفتهایم.
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی نماینده مشهد و عضو هیئترئیسه مجلس گفت: آمریکاییها بنا ندارند چیزی را به نفع ملت ایران محقق کنند و با چنین پیشفرض ذهنی وارد مذاکره میشوند. بنابراین مذاکره با آمریکاییها هیچ فایده و نتیجه درستی ندارد.
حامیان ادامه مذاکره با آمریکا
نباید در مسئولیتهای اجرایی قرار بگیرند
حجتالاسلام والمسلمین عسگر دیرباز نماینده مجلس خبرگان رهبری نیز در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه طبق فرمایش رهبر انقلاب مذاکره مجدد با آمریکا عقلانی نیست، خاطرنشان کرد: به نظر من یکی از ویژگیهای حکومت اسلامی این است که باید منویات رهبری اجرا شود و رهبری هم در صحبتهای اخیرشان بیان کردند که با دلایل متقن و تجربه گذشته مذاکره با آمریکا عقلانی نیست لذا کسانی که میخواهند سلیقهای عمل کرده و دوباره مذاکره با آمریکا را پیگیری کنند، نباید در مسئولیتهای اجرایی قرار بگیرند.