kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۹۱۷۵
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۸
پس‌لرزه‌های انتشار لیست بدهی 179 میلیاردی استقلال

سکوت مدیرانی که برای بدهکاران سندسازی می‌کردند/ خطر محرومیت در کمین فوتبال باشگاهی است

افرادی که تا دیروز برای باشگاه‌های بدهکار سندسازی می‌کردند و با افتخار فریاد می‌زدند که از منافع فوتبال ایران دفاع می‌کنند، احتمالا امروز متوجه ‌اشتباه خود شده‌اند و چاره‌ای جز سکوت ندارند. البته آنها آگاه باشند که به واسطه‌اشتباه بزرگ شان چه بسا فوتبال باشگاهی با محرومیت روبرو شوند.
سرویس ورزشی-

انتشار لیست طلبکاران باشگاه استقلال، همچنان با واکنش‌های متفاوت اهالی ورزش همراه است. روز گذشته برخی رسانه‌ها از جمله کیهان اقدام به انتشار لیست طلبکاران استقلال نمودند. لیستی که بر اساس آن استقلال به عنوان یکی از باشگاه‌های بزرگ و مردمی رقمی در حدود 170 میلیارد و 889 میلیون تومان بدهکار است.
این بدهی بزرگ که یادگار سالها مدیریت غلط در باشگاه استقلال تهران است نشان دهنده وخامت شرایط فوتبال باشگاهی در ایران است و جالب اینکه در چنین شرایطی وزیر ورزش و جوانان مدعی می‌شود که فوتبال باشگاهی ما بهترین شرایط تاریخی خود را تجربه می‌کند!
به غیر از این موضوع، لیست مذکور حاوی نکات فراوانی است از بازیکنانی که طلب‌های عجیب و غریب دارند تا مالیات چند ده میلیاردی و اعداد و ارقام دیگر.
در این میان اما شاید حضور بازیکنانی که نتوانستند در استقلال کارایی خاصی داشته باشند و تنها ضرر مالی روی دست مدیران این تیم گذاشته‌اند بیش از همه ناراحت‌کننده باشد. بازیکنانی که آمدند و رفتند و در مدت زمان حضورشان هیچ نکته مثبتی نداشتند؛ ولی رفتن‌شان مترادف بود با ضرر مالی برای باشگاهی که پولش از بودجه‌ای محدود پرداخت می‌شود. آنها در زمان حضور در استقلال، پول زیادی گرفتند و پس از جدایی‌شان هم استقلال، هنوز مبالغ سنگینی به آنها بدهکار است.
* امین حاج‌محمدی: بازیکنی که زمان مظلومی به استقلال پیوست و در زمان منصوریان جدا شد. او عملکرد خوبی در استقلال نداشت و اوج عملکرد او در بازی استقلال و تراکتورسازی لیگ پانزدهم بود. استقلال برای قهرمانی در لیگ پانزدهم نیاز به برد در دو بازی پایانی فصل داشت. بازی مقابل تراکتورسازی یکی از این بازی‌ها بود که حاج‌محمدی با دو‌اشتباه بزرگ سه امتیاز این بازی و جام را از آبی‌ها گرفت. او یک میلیارد و صد و پنجاه میلیون از استقلال‌طلبکار است.
*مجتبی جباری: جباری که خوب بلد بود مطالباتش را از استقلال بگیرد فقط آخرین قراردادش را از آبی‌ها طلبکار است. قراردادی که تنها در ازای ۱۷۰ دقیقه باید پرداخت شود. شاید در این اتفاق بیش از اینکه منصوریان یا جباری را بتوان مقصر دانست تقصیر را باید گردن مدیرانی انداخت که با ناشی‌گری باعث شدند کمیته انضباطی حق را به این بازیکن بدهد. او ۴۱۷ میلیون از استقلال‌طلب دارد.
* احمد جمشیدیان: هر چقدر آمدنش به استقلال پرسروصدا بود حضورش در این تیم بدون هیچ اتفاق و سروصدایی انجام شد. تنها ۸ بازی و این سؤال همیشگی که او برای چه به استقلال آمد و برای چه ۵۳۶ میلیون هنوز به او بدهی دارند؟
* پروپئیچ: او را مظلومی به استقلال آورد و قرارداد او اینقدر حاشیه داشت که حتی وزارت ورزش هم به قرارداد او ورود کرد. بازیکنی بی‌کیفیت با قرارداد آنچنانی و طلب ۴۸۲ میلیونی برای مدیران فعلی.
* حسین کنعانی‌زادگان: پرسپولیس به او ۴۵۰ میلیون پیشنهاد داده بود اما استقلالی‌ها با چند برابر قیمت او را جذب کردند. او در نهایت بعد از چند بازی بد و مصدومیت از استقلال جدا شد و بیش از مبلغ پیشنهادی پرسپولیس یعنی ۴۸۰ میلیون طلب روی دست استقلال گذاشت.
*محمدمهدی نظری: او جزو بازیکنان کم اثری است که قلعه‌نویی در سال‌های آخر جذب می‌کرد. بازیکنی با ۲۲۶ میلیون طلب.
*میلاد نوری: با حاشیه‌‌های زیادی آمد و با ۲۲۵ میلیون تومان بدهی رفت.
* علیرضا نیکبخت واحدی: لیگ سیزدهم که از لیگ بیرون مانده بود به استقلال برگشت و حالا ۱۸۰ میلیون طلب دارد.
* غلام‌نژاد، بائو و عباس محمدرضایی سه خرید ناکام قلعه‌نویی در لیگ‌های دوازدهم و سیزدهم با مجموع ۳۷۰ میلیون طلب.
جمع این بدهی‌ها بیش از ۴ میلیارد تومان است برای بازیکنانی که بودن آنها هیچ تاثیری در سرنوشت استقلال نداشته اما نبودنشان، می‌توانست کمی از این رقم عجیب و غریب کمتر کند.
مسئولان ورزش متوجه‌اشتباه خود شده‌اند
اما نکته مهم‌تری که نباید مغفول واقع شود، این است که اواسط آبان ماه سال گذشته و پس از خط و نشان کنفدراسیون فوتبال آسیا برای باشگاه‌های بدهکار ایرانی، وزارت ورزش و جوانان با شادمانی فراوان اعلام نمود: «سه باشگاه پرسپولیس، استقلال و تراکتورسازی با پرداخت و تعیین تکلیف بدهی‌ها و تامین مدارک و اسناد مستند برای ارسال به کنفدراسیون فوتبال آسیا، مجوز حرفه‌ای‌گری خود را برای حضور در مسابقات فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا به‌دست آوردند.»
البته این پایان ماجرا نبود، پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت ورزش مصاحبه‌ای نیز با افتخاری انجام داد و مدیرعامل استقلال در آن مصاحبه تاکید کرد: «به هواداران استقلال اعلام می‌کنم که با حمایت دکتر سلطانی فر و کمک‌های آقای تاج خوشبختانه دیگر مشکلی از بابت بدهی 15– 20 ساله گذشته نیست و این موضوع را پس از بیست سال به صورت ریشه‌ای حل کرده‌ایم تا خیال دوستداران استقلال راحت باشد.»
حالا اگر واقعا تمام بدهی‌های پرسپولیس، استقلال و تراکتورسازی پرداخت شده، پس این لیست چیست؟! مسئولان ورزشی ما نمی‌گویند ولی احتمالا آنها آبان ماه سال گذشته یک‌سری واقعیات را از کنفدراسیون فوتبال آسیا پنهان کردند و حالا کار به اینجا کشیده شده است.
افرادی که تا دیروز برای باشگاه‌های بدهکار سندسازی می‌کردند و با افتخار فریاد می‌زدند که از منافع فوتبال ایران دفاع می‌کنند، احتمالا امروز متوجه ‌اشتباه خود شده‌اند و چاره‌ای جز سکوت ندارند. البته آنها آگاه باشند که به واسطه‌اشتباه بزرگ شان چه بسا فوتبال باشگاهی با محرومیت روبرو شود.