kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۸۴۶۵
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۴
رئیس سازمان دامپزشکی خبر داد

آغاز واکسیناسیون طیور در ١٠ استان کشور

رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: در ١٠ استان پرریسک کشور علاوه بر رصد، پایش و معدوم‌سازی کانون‌های آلوده تب کریمه، واکسیناسیون هدفمند علیه این بیماری نیز انجام می‌شود.




علیرضا رفیعی‌پور  در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، با اشاره به طغیان بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سالهای ٩٥ و ٩٦، گفت: سازمان دامپزشکی به عنوان متولی این امر با همکاری تمام اعضای ستاد آنفلوآنزا اقداماتی مثل رصد، پایش و اقدامات تشخیصی در حوزه روستایی و صنعتی را با شدت بیشتری انجام می‌دهند.
وی ادامه داد: همچنین در ١٠ استان پرریسک کشور از جمله ٣ استان شمالی و استانهایی مانند قزوین، البرز، قم، تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی علاوه بر رصد، پایش و معدوم‌سازی کانونهای آلوده تب کریمه، واکسیناسیون هدفمند علیه این بیماری نیز انجام می‌شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه عملیات واکسیناسیون ٣ هفته است که آغاز شده، افزود: براین اساس در ٤ ماهه امسال با کاهش ٧٠ درصدی کانون‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه هستیم و این می‌تواند از طغیان بیماری در سال جاری جلوگیری کند.رفیعی‌پور با اشاره به اینکه هم اکنون ١٠٠ درصد واکسن‌های مورد استفاده در طرح واکسیناسیون علیه آنفلوآنزا، وارداتی هستند، اظهار کرد: شرکت‌های داخلی تلاش می‌کنند واکسن ایرانی و بومی برای این منظور تولید کنند.رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین درباره آخرین وضعیت شیوع بیماری تب کریمه کنگو در کشور، گفت: تب کریمه بیماری است که امکان سرایت آن به جامعه انسانی در طول ١٢ ماه سال وجود دارد به ویژه در ایام گرم سال که فعالیت کنه‌ها بیشتر است.
رفیعی‌پور با بیان اینکه کنه‌ها هم مخزن و هم ناقل بیماری تب کریمه کنگو هستند، افزود: در فصول گرم فعالیت کنه‌ها بیشتر و شرایط خطرناک‌تر می‌شود.
وی با اشاره به اینکه ذبح غیرمجاز دام خارج از کشتارگاه و آلایش اعضای بدن آن از جمله دل، جگر و کله و پاچه دامی که آلوده است می‌تواند منجر به سرایت این بیماری به انسان شود، ادامه داد: این ویروس می‌تواند از طریق پوست و مخاط به انسان منتقل شود.
رئیس سازمان دامپزشکی تأکید کرد: گوشتی که بدون طی کردن مرحله پیش سرد در دسترس خانم‌های خانه‌دار قرار می‌گیرد (در صورتی که زخم و جراحتی روی پوست آن فرد باشد) ممکن است باعث آلودگی او شود.
رفیعی‌پور با اشاره به اینکه این بیماری را خطرناک می‌دانیم چرا که هر سال جمعیتی را درگیر می‌کند، گفت: امسال در استانهایی مانند کرمان، همدان و یکی از استانهای شمالی بین ٤٥ تا ٥٠ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که با تشخیص به موقع درمان شدند ضمن اینکه متاسفانه ٥ نفر در کشور به دلیل ابتلا به این بیماری فوت کردند.اصغر برائی‌نژاد رئیس اداره کل دامپزشکی استان تهران هم در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه تاکنون موردی از بیماری تب کریمه کنگو از طرف وزارت بهداشت در استان تهران گزارش نشده است، اظهار کرد: به افراد توصیه اکید می‌کنیم که از خرید گوشت و جگر از مکان‌های غیرمجاز و همچنین کشتار غیرمجاز دام اجتناب کنند، ضمن آنکه از مصرف خام و نیمه پخته جگر که می‌تواند خطرآفرین باشد، پرهیز شود و حتما به صورت کاملا پخته مورد استفاده قرار گیرد.