رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با مراجع تقلید در قم:
مشکل حقوق بازنشستگان در مدت سه سال حل میشود
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با مراجع تقلید در قم گفت: مشکل حقوق بازنشستگان در مدت سه سال حل و فصل میشود.
به گزارش ایرنا از مرکز خبر حوزه، علی لاریجانی وجود 65 هزار طرح نیمه تمام ملی و استانی را از جمله مشکلات اقتصادی کشور بر شمرد و گفت: اتمام این طرحها نیازمند 600 هزار میلیارد تومان اعتبار است.
وی اضافه کرد: برای اتمام طرحهای نیمه تمام سازمانی را ایجاد کردیم تا این پروژهها را واگذار کند. لاریجانی با اشاره به بودجه 97 تصریح کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی تلاش کردیم اصلاحاتی متناسب با شرایط کشور در بودجه به عمل آید تا باعث حل مشکلات شود. وی توجه به حقوق بازنشستگان و اختصاص ماهانه سه هزار میلیارد تومان برای تعدیل حقوق این قشر را از مهمترین اقدامات انجام شده در بودجه 97 ذکر کرد و گفت: به این ترتیب انتظار میرود مشکل حقوق بازنشستگان در مدت سه سال حل و فصل شود.
وی تعیین محل صرف یارانهها برای بهداشت، تولید و پرداخت مستقیم به مردم را نیز از دیگر ویژگیهای بودجه امسال ذکر کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ، اختصاص 26 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت برای سرمایهگذاری، تعیین محل درآمد پرداخت مشوقهای صادراتی و اختصاص 12 هزار میلیارد تومان برای سرمایهگذاری در اطراف روستاها را از دیگر ویژگیهای بودجه امسال عنوان کرد.
وی پرسنل زیاد دولت را از مشکلات کشور برشمرد و گفت: راهحل این مشکل که مجلس بر آن تاکید کرده تشکیل دولت الکترونیک است.
وی وابستگی اقتصاد به نفت را از مشکلات کشور دانست و گفت: در نیم قرن گذشته درآمد نفتی کشور یکهزار و 200 میلیارد دلار بود، در حالی که هفتصد میلیارد دلار آن در دولت قبل بوده، اما سرمایهگذاری جدی در کشور صورت نگرفته است. رئیس مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد ساز و کار در نظر گرفته در بودجه بتواند بخشی از مشکلات کشور را حل کند.
در این دیدار آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید با اشاره به اعلام یکی از شبکههای اجتماعی ایرانی مبنی بر رایگان بودن هزینههای اینترنت گفت: باید کاری کنیم مردم به میل خود از این شبکهها استفاده کنند.
وی به معضلهای فضای مجازیاشاره کرد و افزود: خوشبختانه به تازگی خبرهای خوبی برای سامان دادن و مدیریت صحیح فضای مجازی به گوش میرسد، اگر توجه لازم صورت نگیرد فضای مجازی در آینده تبدیل به بلا میشود و جامعه را به بردگی میکشاند، به ویژه که بسیاری از شبکههای اجتماعی وابسته به رژیم صهیونیستی و سرویسهای جاسوسی غرب و آمریکا هستند. این مرجع تقلید گفت: اگر فضای مجازی سامان پیدا کند یکی از مشکلات جدی کشور حل خواهد شد. وی عنوان کرد: مسائل اسلامی مانند حجاب و غیر آن نباید کمرنگ شود که بیتوجهی به این امر در واقع زمینه را برای پذیرفتن سلطه غرب فراهم میکند. این مرجع تقلید در بخشی از سخنان خود، خواستار توجه و تلاش جدی مسئولان برای تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی و تولید داخلی شد و گفت: این مسئله بسیار مهم است اما تا زمانی که اهل خبره زنجیرههای مورد نیاز آن را حل نکنند این موضوع محقق نمیشود.
وی افزود: افزایش کیفیت، جلوگیری از قاچاق و وجود قیمتهای قابل رقابت باید در دستور کار مسئولان و تولیدکنندگان باشد.
آیتالله مکارم شیرازی، عنوان کرد: وقتی بانکها سود 28 درصد دریافت میکنند کارخانهها نمیتوانند جنس ارزان قیمت تولید کنند، هر چه هم گفته شود باید رقابت کرد با این شرایط امکان ندارد. وی خاطرنشان کرد: از نظر شرعی اگر به تولید داخلی اهمیت داده نشود وابسته خواهیم شد و در این صورت دشمنان میتوانند زورگویی کنند، وابسته شدن به دشمن جایز نیست چرا که نتیجه وابستگی اقتصادی وابستگی سیاسی و فرهنگی است.
وی همچنین از نوسانهای عجیب نرخ ارز و افزایش آن انتقاد کرد و گفت: باید مشخص شود که نرخ ارز را چه کسی تعیین میکند چرا که موضوع ارز برای مردم معما شده است.
آیتالله مکارم شیرازی با ابراز نگرانی از کاهش اعتبار پول کشور گفت: پول برخی کشورها که زمانی که از ایران عقبتر بودند امروزه جلو افتادهاند.
آیتالله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید نیز در این دیدار گفت: امروز باید همه مسئولان تلاش کنند تا وضعیت اقتصادی مردم بهتر شود و با حمایت از شعار سال و محقق شدن آن، اشتغال و اقتصاد حل شود.
وی خدمت به مردم را توفیق الهی دانسته و اظهار داشت: توقع این است تلاشها جوری باشد که مردم تغییر وضعیت اقتصادی را برسر سفره خود احساس کنند و این امر به همت مسئولان محقق خواهد شد و آینده این نظام و کشور روز به روز بهتر و روشنتر میباشد. وی ضمن تشکر از زحمات و تلاشهای صورت گرفته، وحدت و انسجام مسئولان و تبعیت از رهبری را مهم دانست. آیتالله نوری همدانی درادامه به موضوع بانکها نیز اشاره کرد و گفت: نامههای فراوانی از مردم پیرامون وضعیت بانکها و گرفتن دیر کرد به ما میرسد و بارها هم تذکر دادیم، ولی تا به امروز توجه به آن نشد، امیدوار هستیم نسبت به این موضوع توجه و پیگیری بیشتر شود.