kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۹۱۸۷
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۶
برای مقابله با مهاجران

ارتش آمریکا در مرز مکزیک مستقر می‌شود

رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داده اگر مکزیکی‌ها به مهاجرت غیرقانونی به کشورشان ادامه دهند، ارتش را به مرزهای دو کشور گسیل خواهد داشت.




ترامپ زمانی که وارد کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا شد وعده داد به محض استقرار در کاخ سفید ساخت یک دیوار نفوذناپذیر در مرز مکزیک را برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی آغاز کند. این، یکی از جنجالی‌ترین شعارهای انتخاباتی ترامپ بود. او البته قول داده بود که این دیوار را با هزینه خود مکزیکی‌ها درست ‌کند؛ قولی که مکزیک شدیداً در برابر عملی شدنش مقاومت کرده است.
ترامپ اما روز سه‌شنبه بار دیگر در کاخ سفید و مقابل خبرنگاران اعلام کرد در ساخت دیوار مرزی میان آمریکا و مکزیک مصمم است و قصدش این است که شماری از نیروهای نظامی آمریکا را تا زمان ساخت کامل دیوار و اطمینان از «امنیت مرزی برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی» در مرز مستقر کند.ترامپ حضور نیروهای ارتش برای کنترل در مرز مکزیک را «گامی بزرگ» خواند.
رئیس‌جمهور آمریکا همچنین از «قوانین خیلی بد آمریکا» که به گفته او، «مرز جنوبی کشور را بدون حمایت کافی رها کرده»، انتقاد کرد و گفت: «تا زمانی که دیوار و امنیت کافی داشته باشیم، از مرز خود با نیروهای نظامی مراقبت خواهیم کرد.» او افزود: با جیمز ماتیس، وزیر دفاع و دیگران در مورد این ایده، گفت‌وگو می‌کند. ترامپ زبان تهدیدآمیزش در قبال مکزیکی‌ها را باز هم به کار گرفت و گفت: «ما این کار را با همکاری مکزیک انجام خواهیم داد و آنها مجبورند که این کار را بکنند؛ در غیر این صورت، دیگر توافقی به نام توافق نفتا وجود نخواهد داشت.»
ترامپ پیشتر نیز به هندوراس هشدار داده بود اگر این کشور جلوی حرکت کاروان‌های مهاجر آمریکای مرکزی به آمریکا را نگیرد، کمک خارجی به این کشور را قطع می‌کند. شماری از نمایندگان کنگره از قصد ترامپ برای ارسال نیروهای نظامی در مرز با مکزیک، انتقاد کرده‌اند. برایان شاتز، سناتور دموکرات در پیامی توئیتری گفته ارسال نیروی نظامی به مرز باید مشروط به تایید کنگره باشد. ترامپ پیشتر کنگره آمریکا را تهدید کرده بود که اگر بودجه ساخت دیوار مرزی با مکزیک را تامین نکند، لایحه بودجه سالانه را امضا نخواهد کرد اما به رغم تهدید مزبور، دونالد ترامپ لایحه بودجه تایید شده در کنگره را امضا کرد.استفاده از نیروهای نظامی در منطقه مرزی با مکزیک، بی‌سابقه نیست. در سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸، جرج دبلیو بوش، رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا به نیروهای گارد ملی اجازه داد برای عملیات تحلیل اطلاعاتی در مرز مکزیک مستقر شوند.در سال ۲۰۱۰ هم باراک اوباما به شماری از نیروهای گارد ملی دستور داد در مرز مکزیک مستقر شده و به نیروهای مرزی، کمک اطلاعاتی و عملیاتی دهند.