آخرین وضعیت ٣ طرح عظیم آبیاری کشوراعلام شد
معاون وزیر جهاد کشاورزی آخرین وضعیت ٣طرح عظیم آبیاری کشوررا اعلام کرد.
علیمراد اکبری، در گفتوگو با مهر، افزایش بهرهوری آب کشـاورزی را از اهداف وزارت جهاد در راستای استفاده مناسب و بهینه از منابع آبی کشور عنوان کرد و گفت: تجهــــیز اراضی کشاورزی به سامانههــای نوین آبیاری، به عنوان راهکاری موثر و کارآمد در جهت صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی، در سال ۹۷ هم در سراسر کشور انجام میشود و امیدواریم با تخصیص به موقع اعتـــبارات، روند اجرای این سامانهها را که طی دولتهای دهم و یازدهم، توسعه چشمگیری داشته است را تداوم ببخشیم.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: با پیگیریهای انجام شده، طرح عظیم سامانه هــــای آبیاری غرب و شمـــــال غرب کشور، در سطـــحی معادل ۲۲۷هزار هکتار، تا پایان سال ۹۷ به بهرهبرداری کامل میرسد.
وی با بیان اینکه این پروژه، فرصتی تاریخی برای این مناطق است، گفت: نه و نیم درصد این پروژه، مجهز به سامانههای نوین آبیاری است و با اجــرای کامل این پروژه تحولی عظیم در بخش کشاورزی منطقه رخ خواهد داد.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی گفت: با بهرهبرداری از این پروژه میتوان چرخه تولید را کامل کرد که این امر در نهایت، باعث افزایش ارزش افزوده و اشتغالزایی میشود.
اکبری درباره طرح آبیاری دشت سیستان گفت: با پیشبینی اعتبارات مورد نیاز طرح، ۳۰ هزار هکتار از طرح ۴۶ هزار هکتاری آبرسانی به اراضی دشت سیستان در نیمه اول سال ۹۷ به بهرهبرداری میرسد؛ ضمن اینکه اجرای این طرح و طرحهای جانبی در این منطقه برای بیش از سه هزار نفر، اشتغال ایجاد کرده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در مورد طرح ۵۵۰هزار هکتاری خوزستان و ایلام، اظهار داشت: فازاول این طرح با تخصیص به موقع اعتبارات مورد نیاز از صندوق توسعـــــه ملی، در سطح ۳۱۲هزار هکتار به پایان رسیده است.
این مقام مسئول افزود: عملیات اجرایی فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام با تخصیص منابع آب از سوی وزارت نیرو و در صورت تامین اعتبار، درسال ۹۷آغاز خواهد شد.
همچنین مجری طرح سامانههای نوین آبیاری گفت: تاکنون از 8/7 میلیون هکتار اراضی آبی کشور، یک میلیون و 745 هزار هکتار به سامانه نوینآبیاری تجهیز شدند.
عباس زارع در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نقش اجرای سامانه نوین آبیاری در افزایش بهرهوری بخش کشاورزی، اظهار کرد: اگرچه در افزایش بهرهوری تنها اجرای روشهای نوین آبیاری مد نظر نیست، اما اجرای سامانههای نوین افزایش بهرهوری حداقل 30 درصدی منابع آبی را به همراه دارد.
وی افزود: با توجه به قرار گرفتن کشور در کمربندی خشک و نیمه خشک و خشکسالیهای پیدرپی، توسعه سامانههای نوین آبیاری یک ضرورت در کشوربه شمار میرود.
زارع ادامه داد: بنا به تأکید مقام معظم رهبری در افزایش بهرهوری آب در بخش کشاورزی از منابع صندوق توسعه ملی برای توسعه سامانههای نوین آبیاری استفاده میشود، چرا که توسعه این سامانه به ازای هر متر مکعب 4 تا 4 هزار و 500 متر مکعب صرفهجویی آب را به همراه دارد.
مجری طرح سامانههای نوین آبیاری افزایش 30 درصدی تولید، صرفهجویی حداقل 30 درصدی نهادههای کشاورزی اعم از بذر، کود، سم و سایر نهادهها و 25 درصدی انرژی از منابع آبهای زیرزمینی را از دیگر مزایای توسعه سامانههای نوین آبیاری
برشمرد.