kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۱۰۷۲
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۴

جزئیات طرح پلیس فتا برای حضور کودکان و نوجوانان در فضای مجازی


 سرپرست مرکز مبارزه با جرائم ملی سازمان‌یافته پلیس فتا گفت: والدین همان‌طور که در فضای واقعی مراقب فرزند خود هستند در فضای مجازی هم باید مراقب باشند و از نرم‌افزارهای کنترل کودک استفاده کنند.
به گزارش ایسنا، سرهنگ نوروزی با ‌اشاره به اینکه طرح «کوا» (کودک و اینترنت) از شهریور سال 95 با همکاری آموزش و پرورش، پلیس فتا و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز شده و قرار است 270 هزار نفر از دانش آموزان تحت آموزش قرار گیرند، گفت: در این طرح تاکنون 500 کارگاه آموزشی برای دانش‌آموزان برگزار شده است و تا پایان سال 96 قرار است تعداد کارگاه‌های آموزشی به 900 کارگاه برسد.
وی افزود: فاز دوم طرح کوا از سال آینده آغاز می‌شود که در آن والدین و مربیان هم تحت آموزش قرار می‌گیرند.
سرپرست مرکز مبارزه با جرائم ملی سازمان یافته پلیس فتا، با ‌اشاره به اینکه پلیس فتا در سال گذشته 610 هزار نفر- ساعت کلاس همگانی برای همه طیف‌ها برگزار کرد، ادامه داد: از ابتدای سال 96 تاکنون 510 هزار نفر- ساعت کلاس در خصوص شناخت مخاطرات و راه‌های پیشگیری از آن برگزار شده است.
نوروزی از تدوین راهکارهایی برای حضور کم‌خطر و بی‌خطر کودکان و نوجوانان در فضای وب خبر داد و گفت: والدین باید نظارت همراهانه و دوستانه داشته باشند و در فضای مجازی همراه فرزند خود باشند.
وی با ‌اشاره به اینکه عمده مخاطرات فضای مجازی سرقت اطلاعات است، افزود: بیشتر این سرقت از اطلاعاتی صورت می‌گیرد که فرد در اینترنت به ‌اشتراک گذاشته است.
به گفته این مسئول پلیس فتا، ضرورت دارد والدین از فضای مجازی شناخت داشته باشند و برای ایجاد این شناخت، پلیس فتا، آموزش‌ و پرورش و رسانه‌ها باید سواد رفتار در فضای مجازی را افزایش دهند.
سرهنگ نوروزی مدیریت زمان را مسئله‌ای مهم در فضای وب خواند و اظهار داشت: باید هدفگذاری شود که در فضای وب دنبال چه هستیم و چه هدفی از وقت گذاشتن در آن داریم. از طرف دیگر باید برای فرزندان محدودیت زمان استفاده از فضای مجازی ایجاد کرد.
وی، بیشتر آسیب‌های مجازی را مربوط به وب‌گردی دانست و افزود: این آسیب‌ها با مدیریت زمان و استفاده هدفمند از فضای مجازی کاهش می‌یابد.
سرپرست مرکز مبارزه با جرائم ملی سازمان یافته پلیس فتا، با ‌اشاره به ضرورت استفاده از سیم کارت کودک برای افراد زیر 13 سال، گفت: با استفاده از این سیم کارت‌ها برخی از مشکلات از بین می‌رود چون سطح دسترسی‌های کودک محدود می‌شود و اینترنت پاک به کودک ارائه می‌کند.
نوروزی گفت: والدین قبل از ورود کودک به فضای مجازی باید مخاطرات این فضا را به کودک خود نشان دهند تا فرزندشان با آگاهی از آن وارد فضای مجازی شود. آنها همانطور که در فضای واقعی مراقب فرزند خود هستند در فضای مجازی هم باید مراقب باشند و از نرم افزارهای کنترل کودک استفاده کنند.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، ادامه داد: در این نرم افزارها زمان لیست علاقه‌مندی‌ها و سایت‌هایی که کودک اجازه استفاده از آنها را دارد و محتوای مورد استفاده کودک را می‌توان مدیریت کرد و سایت‌ها و کانال‌های غیر مجاز را بست.
این مسئول پلیس فتا به والدین توصیه کرد از موتورهای جستجوگر ایرانی استفاده کنند زیرا این موتورها کم مسئله‌تر است و آسیب کمتری برای کودک دارد.وی با ‌اشاره به اینکه اگر والدین همراه و دوست کودک باشند شکاف بین نسلی و فاصله با فرزند از بین می‌رود، گفت: والدین حتما به سایت فتا مراجعه‌ کنند و از بسته‌های آموزشی که از مبتدی تا حرفه‌ای در این سایت قرار دارد استفاده کنند.