kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۶۶۱۳
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۴

دانستنی‌های اقتصادی درباره پیاده روی اربعین

هزینه‌های سفر زیارتی اربعین عمدتا مربوط به گرفتن ویزا، هزینه‌های بیمه و حمل و نقل می‌باشد.



به گزارش مشرق، برای محاسبه راحت‌تر هزینه‌های سفر زیارتی به عراق، مسافرت به سه بازه تقسیم‌بندی می‌شود: قبل از سفر، حین سفر و بازگشت. براین اساس، عمده هزینه‌هایی که هر شخص برای سفر به عتبات دارد شامل موارد زیر است:
تهیه پاسپورت
کسانی که اولین بار است قصد خروج از کشور را دارند و یا تاریخ اعتبار پاسپورتشان در حال اتمام است (کمتر از سه ماه اعتبار دارد)، باید با مراجعه به دفاتر پلیس+۱۰ نسبت به دریافت پاسپورت خود اقدام کنند.
براساس اطلاعات موجود، بجز هزینه‌های جزئی جانبی نظیر گرفتن عکس و اخذ شناسه (۱۰۰۰ تومان) و ... دریافت پاسپورت دو قلم عمده را شامل می‌شود که به ترتیب سه هزار و 750 تومان و هفتاد و پنج هزار تومان می‌باشد.
گرفتن ویزا
ویزا مجوز ورود به کشور عراق است و طبق قانون هر شخص برای دریافت این جواز باید ۴۰ دلار (بیش از ۱۶۰ هزار تومان) به سفارت و یا نمایندگی کشور عراق پرداخت نماید. علی‌رغم مشکلات فراوانی که طی سال‌های گذشته سامانه جامع دریافت ویزا (سماح) برای کاربران ایجاد نموده است اما در حال حاضر یکی از روش‌های اخذ ویزا همین سامانه می‌باشد.دفاتر خدماتی که وظیفه پیگیری صدور ویزا از سفارت عراق را برعهده دارند نیز با توجه به کاری که انجام می‌دهند مبلغی معادل ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان دریافت می‌کنند.
از سوی دیگر با توجه به اینکه نرخ دلار در روزهای اخیر بر مدار جهشی قرار گرفته و رکوردشکنی می‌کند این افزایش نرخ تاثیر خود را بر قیمت ویزا به صورت بیشتری عیان می‌کند و این در حالیست که هیچ کس از آینده نزدیک بازار ارز اطلاع دقیقی در دست ندارد و اگر با توجه به تحرکات سیاسی دشمن، این بازار ملتهب‌تر شود تاثیر این مسئله بر نرخ صدور ویزا ملموس‌تر خواهد شد. چنانکه درمدت  کوتاه اخیر نیز همین افزایش باعث گران‌تر شدن اخذ روادید شده است.
هزینه بیمه و هلال احمر
طبق اعلام مسئولان، تمامی زائران اربعین باید برای خروج از کشور بیمه شوند. بر همین اساس مبلغ  ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان نیز برای این ردیف از متقاضیان اخذ می‌شود.
هلال احمر نیز به عنوان مجری طرح سلامت زوار بابت هزینه‌های خدمات خود از هر زائر مبلغ ۶ هزار و ۲۰۰ تومان می‌گیرد تا وظایف بهداشتی و درمانی خود را انجام دهد.
حمل و نقل
یکی از پر خرج‌ترین و اصلی‌ترین هزینه‌های سفر، مربوط می‌شود به تردد زائران تا مرز. متاسفانه در سال‌های اخیر مسئولان دولتی نیز با توجیه تعدیل عرضه و تقاضا اقدام به افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های راهی مرزهای کشور کردند. در این زمینه می‌توان به نرخ حدود ۸۰ هزار تومانی و تا بیش از ۱۰۰ هزار تومانی برای سفر زمینی از تهران به مرز مهران‌اشاره کرد.در مسیر بازگشت نیز این روند افزایش براثر ضعف نظارت سیر افزایش به خود می‌گیرد و بعضا مشاهده شده تا سه برابر مبلغ اولیه نیز از مسافران دریافت می‌شود.از سوی دیگر، هزینه تردد هوایی نیز در این مدت سیر صعودی به خود گرفته و برای مسیر پروازی رفت و برگشت مشهد به نجف یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و برای مسیر تهران به نجف نیز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.طی مدت زمان حضور در عراق عمدتا شخص هزینه‌خاصی ندارد بجز مسیرهایی که با تاکسی تردد می‌کند. بقیه مخارج که شامل اسکان و غذا می‌شود با توجه به وجود تعداد بالای موکب در مسیر و همچنین مهمان‌نوازی مردم عراق برای تمام مسافران رایگان است.