kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۴۶۵۳
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۸
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

همان چند جمله ضدآمریکایی هم دیده نشد


 سرویس سیاسی-
سخنرانی رئیس‌جمهور کشورمان در هفتاد و دومین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل که بازتاب‌های مختلفی به ویژه در رسانه‌های داخلی داشت ، جدا از اینکه می‌توانست به فرصتی برای تشریح عهدشکنی و کینه‌توزی‌های آمریکا در برجام و به چالش کشیدن وضعیت داخلی آمریکا باشد و این انتظار آن طور که شایسته بود، محقق نشد. اما با این وجود، روزنامه‌های زنجیره‌ای چند سطر اظهارات ضدآمریکایی روحانی و موضع وی درخصوص واکنش ایران به نقض برجام را هم برنتابیدند و از صفحه اول خود سانسور کردند.
روحانی در سخنرانی خود در واکنش به اظهارات ترامپ گفته بود : ادبیات جاهلانه، زشت، کینه‌توزانه و مشحون از اطلاعات غلط و اتهامات بی‌پایه‌ای که از زبان رئیس‌جمهور آمریکا علیه ملت ایران دیروز در این مجمع محترم شنیده شد، نه تنها در شأن سازمان ملل نبود بلکه در تقابل با خواسته امروز ملت‌ها از این اجلاس -یعنی اتحاد دولت‌ها برای مقابله با جنگ و تروریسم - قرار داشت. وی همچنین درباره واکنش احتمالی ایران به نقض برجام نیز تاکید کرده بود که به صراحت اعلام می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری نخواهد بود که برجام را نقض کند ولی در مواجهه با نقض آن عکس‌العمل متناسب و قاطع خواهد داشت. اما روزنامه‌های اصلاح‌طلب در شماره روز پنجشنبه خود با تیترهایی همچون «فتح دنیا با سعدی و مولوی و حافظ»، «نوای صلح در برابر فریاد جنگ»، «سعدی روحانی در برابر بمب ترامپ»، «اهل مذاکره‌ایم نه با زبان تهدید»، «صدای اعتدال در برابر فریاد خشونت» و...به این سخنرانی پرداختند.
تحریم هواپیمایی ایران کذب است!
روزنامه آرمان در مطلبی با عنوان « تحریم هواپیمایی ایران کذب است» نوشت:«یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کشور، عدم اطلاع‌رسانی دقیق درباره بسیاری از موضوعات، از جمله تحریم هواپیمایی ایران است. مجلس نمایندگان آمریکا در حین تصویب بودجه کشور به‌صورت شفاهی درمورد فروش هواپیماها به ایران رأی‌گیری کرد و به توقف فروش هواپیمای بوئینگ رأی داد، درحالی که خود ترامپ، قرارداد بوئینگ را به تصویب رساند، چون اولا عدم تصویب، نقض برجام بود و ثانیا منافع دوجانبه را تامین می‌کرد. این تصمیم‌گیری راه درازی را تا قانونی شدن درپیش خواهد داشت و مشابه قانون نقش ایران در منطقه نیست. اگر مصوبه مجلس نمایندگان از حالت شفاهی به حالت کتبی تبدیل شود و مجلس سنا و رئیس‌جمهور آمریکا، این مصوبه را تایید کنند، نقض برجام محسوب خواهد شد، درحالی که در گذشته، سنا بسیاری از مصوبات مجلس نمایندگان را به تصویب نرسانده است». گفتنی است مطابق ماده ۲۲ برجام و پیوست‌های۲و۵ آن، می‌بایست تحریم ‌فروش هواپیمای مسافربری و قطعات آن به ایران از همان اولین روز اجرائی شدن برجام - دی‌ماه۹۴- لغو می‌شد، ولیکن آمریکا تاکنون از انجام این تعهد شانه خالی کرده است.
در روزهای گذشته خزانه‌داری آمریکا 3 فرد و 6 شرکت خارجی از جمله 2 شرکت هواپیمایی اوکراینی را به بهانه همکاری با ایران تحریم کرد.علاوه بر این، پایگاه هیل، نشریه کنگره آمریکا در گزارشی اعلام کرد که مجلس نمایندگان آمریکا با متمم پیشنهادی یک قانونگذار جمهوری‌خواه برای منع فروش هواپیمای مسافربری به ایران موافقت کرد.
روزنامه‌های زنجیره‌ای به طرز ناشیانه‌ای به بزک چهره کریه آمریکا می‌پردازند و اینطور القا می‌کنند که آمریکا تاکنون برجام را نقض نکرده است. بنابر مستندات متعدد می‌توان گفت که سونامی تحریم‌ها در پسابرجام سوغات بزک‌کنندگان آمریکا برای مردم ایران است.
خرید خودرو برای اعضای شورای شهر طبیعی است اما نه امروز!
یکی از مدعیان اصلاحات و متهمان فتنه به موضوع خرید خودرو برای اعضای شورای شهر پرداخت و این اقدام را در شرایط عادی طبیعی دانست و تاکید کرد امروز شرایط عادی نبوده و نباید این کار انجام شود!
روزنامه شرق به نقل از این مدعی اصلاحات نوشت : اگرچه خرید خودروی پژو پرشیا را برای اعضای شورای شهر در شرایط عادی طبیعی می‌دانم؛ اما در این شرایط بی‌توجهی به اولویت‌ها و در نتیجه اقدامی نادرست ارزیابی می‌کنم.
وی ادامه داد : من همچنین شهامتی بالاتر از پذیرش‌اشتباه و تلاش برای جبران آن نمی‌شناسم؛ به‌همین‌دلیل پیشنهاد کردم که قرارداد را فسخ کنند و اتومبیل‌ها را تحویل دهند. هر چند این فعال سیاسی مدعی اصلاحات اقدام برای خرید خودرو و تبلت برای اعضای شورای شهر را ‌اشتباه می‌داند ولی منوط کردن این‌اشتباه به شرایط کنونی خود یک‌اشتباه بزرگتری است، در شرایطی که اکثریت و یا قریب به اتفاق اعضای شورای شهر خودروی شخصی و تبلت و گوشی‌های گرانقیمت دارند چه نیازی به خرید و اعطای خودرو به این افراد در هر شرایطی است؟
با فرض تغییر شرایط و برطرف شدن مشکلات آیا می‌توان از بیت‌المال برای افراد به غیر حق خودرو و تبلت خریداری کرد؟ تزریق روحیه‌اشرافی‌گری به جامعه در هر شرایطی ممنوع و ناپسند است و محدود کردن این حرمت به شرایط کنونی خود ‌اشتباه بزرگتر دیگری است.
پدرخوانده‌های خوش خیال!
روزنامه اعتماد در صفحه خود در یادداشتی با عنوان «تبریک دوباره برای برجام» به قلم غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران منتشر کرد. وی که از حزب متبوعش با عنوان حزب «پدرخوانده‌ها» نام می‌برد در این یادداشت درباره چرایی تبریک مجدد برای برجام نوشته است: «سخنان دو روز قبل رييس‌جمهور آمریکابه تعبير بسياري از مفسرين سياسي و خبري عجيب و بي‌سابقه بود... رييس‌جمهور كشوري مثل آمریکا از آن تريبون براي تهديد به جنگ و به رخ كشيدن قدرت نظامي استفاده كند حتما بي‌سابقه و ناشي از احساس ناتواني است كه در درون ناپيداي شخصيت ترامپ وجود دارد.»
کرباسچی در ادامه افزوده است: «اما براي ايران كه درست سه سال قبل يك طرف ايستاده بود و در مقابلش اتحادي از كشورهاي اروپايي و آمریکا و قدرت‌هاي جهاني و دست به تحريمي بي‌سابقه و ظالمانه با تحريك و برنامه‌ريزي امريكايي‌ها زده‌ بودند، اين صحنه يك موفقيت شگفت‌انگيز است. امروز در يك حركت معكوس مي‌بينيم آمریکا يك‌طرف ايستاده و ايران در مقابل همراه با قدرت‌هاي بزرگ جهاني اروپا و آسياي حامي منطق و ادعاي ايران يك طرف. اينكه بالاترين مسئولان سياسي اروپا و روساي جمهور كشورها بلافاصله پس از استماع اين سخنان در مقابل آن به نفع ايران موضع بگيرند و رسما در برابر آمریکا آن را اعلام كنند، نشان از موفقيت بزرگ ديپلماتيك ايران دارد كه نه تنها حقانيت خود را در استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي به دنيا ثابت كرد و نه تنها همه همراهان سابق آمریکا در برابر خود را به مقابله با آمريكايي‌ها واداشته كه به گونه‌اي در صحنه سياسي بين‌الملل در اين سه ساله ظاهر شده و پروژه‌اي را پيش برده كه بالاترين قدرت اجرايي آمریکا اعلام «شرمندگي» از برجام را در يك عرصه بزرگي چون تريبون سازمان ملل اعلام كند و تنها كسي كه براي او كف بزند نتانياهو و  همراهان او باشند.» در این باره گفتنی است که کسانی مانند کرباسچی دچار خوش خیالی مفرط هستندکه فکر می‌کنند در بزنگاه اروپایی‌ها آمریکا را رها می‌کند و جانب ایران را نگاه خواهد داشت چنین اظهارات ناپخته‌ای نشان از کم اطلاعی و سهل‌اندیشی نویسنده دارد. اگرچه اکنون ممکن است اروپا در مقام حرف جانب برجام را بگیرد اما اگر کار به عمل کشیده شود قطعا اروپا ایران را به آمریکا ترجیح نخواهد داد. اگرچه برجام برای اروپا منافع بسیاری داشته است. این موضوعی است که در هفته گذشته حتی روزنامه‌های زنجیره‌ای هم به آن اذعان داشتند.