تالاب بینالمللی میانکاله خشک شد
ساری - خبرنگار کیهان:
از مجموع 45 هزار هکتار تالاب بینالمللی میانکاله حدود 7 هزار هکتار آن بطور کلی خشک شده که علاوه بر این 600 هکتار از تالاب لپوز اغمرز که پیوست تالاب میانکاله میباشد و آب اراضی کشاورزی منطقه را تامین میکند به رغم اینکه لایروبی هم شده کاملا خشک شده است.
کارشناس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهشهر، با اظهار این مطلب افزود: طی 30 سال اخیر در اثر تغییرات پیدر پی الگوی کشت و روی آوردن کشاورزان به کشت آبی متوالی در هر فصل و افزایش مصرف آب کشاورزی موجب خشکیده شدن تالابها شده است و کار به جایی رسیده است که اکنون میزان شوری آب خلیج گرگان با دریای کاسپین برابر شده و مهاجرت پرندگان به میانکاله با کاهش شدید روبهرو شده است.
علی ابوطالبی میافزاید در، سال 84 بیش از یک میلیون و دویست هزار قطعه پرنده وارد تالاب میانکاله شد که این رقم در سال 95 به 485 هزار قطعه کاهش یافت. وی گفت: با خشک شدن آب میانکاله 4 فاکتور زیست پرندگان مهاجر در این زیستگاه در حال نابودی است.
وی در ادامه به راهکار پیشنهادی برای نجات تالاب میانکاله گفت: اولا حق آبه 30 سال پیش تالاب از کشاورزان 200 هزار هکتار اراضی حوزه آبریز بالادست اخذ گردد و در ثانی مجوز بسیاری از آبندانها و مزارع پرورش ماهی که بعضا با مجوز محیط زیست ایجاد شدهاند لغو شود تا دوباره کانالهای قرهسو، قلعهپایان، ران، ولمازو، لیوان، پاسند، بندرگز، شغال تپه، قرهتپه، شاکیله، نهر برزو، نهر کفترخان، امیرآباد، نهر رادار کیله، حسینآباد نهر سرخ دین و... سی تا سی و پنج درصد آب بالادست در این انهار جاری شود و تالابها از خطر خشکسالی و خشک شدن رهایی یابند.
کارشناس محیط زیست در ادامه مهمترین منبع تامین آب تالاب بینالمللی میانکاله را دو کانال چاپاقلی و خزینی - آشورآده بندر ترکمن ذکر کرد.