ناآرامیهای شارلوتزویل به سراسر آمریکا کشیده شد/ مردم شعار «سرنگون باد رژیم» سر میدهند
همانطور که سیانان پیشبینی کرده بود، ناآرامیهای شارلوتزویل به سراسر آمریکا کشیده شد. در برخی شهرها مردم شعار سرنگونی رژیم آمریکا سر میدهند.
سرویس خارجی-
نژادپرستی با تاریخ آمریکا عجین شده و گریزی از آن نیست، هر روز نیز ابعاد تازهای به خود میگیرد. طی چند سال اخیر یکی از جلوههای بارز نژادپرستی کشتار هدفمند سیاهان بود. براساس گزارش بیبیسی هر سال بیش از هزار نفر در آمریکا توسط پلیس کشته میشوند که اکثر آنها سیاهپوست هستند. طی چند سال گذشته شهرهای مختلف آمریکا شاهد خروش سیاهان علیه این کشتارها بوده اما رفتار پلیس کوچکترین تغییری نکرده و کشتارها همچنان ادامه دارد.
پلیسهای قاتل نیز به مرخصی با حقوق و مزایا فرستاده میشوند تا آبها از آسیاب بیفتد و خشم مردم اندکی فروکش کند. آمارهای رسمی خود آمریکاییها نشان میدهد که آمریکا بیش از 2 میلیون و 200 هزار زندانی دارد و 4 میلیون و 800 هزار نفر نیز به قید وثیقه آزاد هستند و بیشترین تعداد زندانیان آمریکایی را سیاهپوستان تشکیل میدهند.
در مناطق سیاهپوستنشین شهرهای آمریکا، از هر پنج جوان سیاهپوست چهار نفر در طول زندگی خود به اتهامهای مختلف دستگیر و گرفتار نظام قضایی شده است. کارشناسان علت این مسئله را «نژادپرستی» پلیس و دستگاه قضایی آمریکا میدانند. پایگاه اینترنتی «لاپروگرسیو» نیز در گزارشی به قلم «دیک پرایس» در همین ارتباط مینویسد «تعداد زندانیان سیاهپوست در آمریکا بیش از سیاهپوستانی است که در سال 1850 و پیش از جنگ داخلی این کشور به بردگی کشیده میشدند.» بالارفتن میزان جرم در 30 سال گذشته افزایش بیسابقه تعداد زندانیان سیاهپوست در آمریکا را توجیه نمیکند.
جهش نژادپرستی
با روی کار آمدن ترامپ جریان نژادپرست و سفیدگرای آمریکا جان تازهای به خود گرفته است که نشانههای بارز آن گسترش حملات به سیاهان، مهاجران و اقلیتهای مذهبی و به خصوص مسلمانان بوده است و نژادپرستان طی این مدت با جرئت بیشتری مطالبات غیرانسانی و برتریگرایانه خود را اعلام کردهاند. تظاهرات ضدنژادپرستی در «شارلوتزویل» ایالت ویرجینیای آمریکا که توسط یک نژادپرست به خاک و خون کشیده شد، نیز حاصل ترس سیاهان از افزایش موج نژادپرستی بوده است. در این حادثه یک مرد با زیر گرفتن شرکتکنندگان در تظاهرات موجب مرگ یک زن 32 ساله و زخمی شدن 19 نفر دیگر شد. حال 5 نفر از زخمی شدگان این حادثه وخیم است. 15 نفر دیگر نیز در درگیریهای خیابانی بین سفیدپوستان ملیگرای افراطی و مخالفان آنها زخمی شدهاند.
ترس سیاهان و اقلیتها زیاد نیز نامربوط نیست چراکه ترامپ در بیانیهای پس از این حوادث، بدون انتقاد از رفتارهای نژادپرستانه طرفداران برتری سفیدپوستان، با واژگانی مبهم صرفا خشونت «در همه ابعاد آن» را محکوم کرده بود. این بیانیه انتقادات زیادی را نیز به دنبال داشت و کاخ سفید را مجبور کرد سخنان ترامپ را تصحیح کند.
گسترش ناآرامیها به سایر شهرها
اما این جنایت نژادپرستانه موج جدیدی از اعتراضات را نیز در سراسر آمریکا به دنبال داشته که بر اساس گزارشها در برخی شهرها مثل سیاتل اعتراضات به خشونت کشیده شده است. پلیس تعدادی را نیز بازداشت کرده است. براساس این گزارش، هزاران نفر از مردم آمریکا در واکنش به جنایت نژادپرستها در شهر «شارلوتزویل»، به خیابانهای ایالتهای نیویورک، کالیفرنیا، واشنگتن، فلوریدا و دیگر شهرها مثل شیکاگو، آتلانتا و سیاتل آمدهاند. ایسنا نوشته پلیس در سیاتل علیه معترضان به شلیک نارنجکهای دودزا و استفاده از اسپری فلفل شد متوسل شد؛ معترضان نیز شعارهایی چون «پلیس و نژادپرستان با یکدیگر همدستند» و
«از چه کسی حفاظت میکنید، به چه کسی خدمت میکنید؟» سر میدادند. برخی در این تجمعها به واکنش سرسری دونالد ترامپ، نسبت به خشونتهای به وجود آمده در شارلوتزویل اعتراض کردند. برخی دیگر، از فعالانی که در خشونتهای شارلوتزویل زخمی و یا کشته شده بودند ابراز حمایت کردند. برخی دیگر نیز نسبت به آنچه که همدستی پلیس در این «خشونت فاشیستی» خواندند، اعتراض کردند.
در «آتلانتا» به گزارش «دیلی میل»، مردم با جمع شدن در اطراف مجسمه «فرشته عدالت» از آن بالا رفتند و دستنوشتهای را بلند کردند که روی آن نوشته شده بود «مردم خواستار سرنگونی رژیم هستند.» وبگاه «هیل» هم گزارش داد تظاهرکنندگان در نیویورک، دستنوشتههایی حمل میکردند که روی آن نوشته شده بود:
«رژیم ترامپ/پنس باید برود».