kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۲۵۰
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۵
یک کارشناس اقتصاد:

بازار کشور جولانگاه کالای وارداتی شده است

یک کارشناس اقتصاد اظهار کرد: بازارهای کشور محلی برای جولان محصولات وارداتی از جمله قانونی و قاچاق است.



به گزارش خبرگزاری تسنیم، داود چراغی درباره ورود کالاهای ارزان‌قیمت و درنتیجه اخلال در فضای رقابتی در کشور گفت: کشورها از تمام قدرت و توان خود برای حضور هرچه بیشتر در بازارهای جهانی استفاده ‌می‌نمایند و برای این منظور دولتمردان در جهت افزایش منافع ملت و کشور، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مناسب را اتخاذ می‌کنند.
استاد پژوهشکده بازرگانی وزارت صنعت اظهار کرد: لازم است دولت مانند سایر کشورها به‌صورت پویا از تولید کالاهای داخلی در مقابل موج واردات ارزان‌قیمت که هر اقدامی را برای نفوذ در بازار کشورهای دیگر انجام می‌دهند، حمایت کند.
چراغی افزود: امروز برخی کشورهای توسعه‌یافته برای حضور در بازارهای کشورهای دیگر، اقدام به عرضه کالاهای صادراتی، به‌قیمت پایین‌تر از قیمت تولید‌کننده در کشور مقصد می‌نمایند. این فعالیت که تحت عنوان «دامپینگ» شناخته می‌شود تجارت متقلبانه‌ای است که در بیشتر کشورها ممنوع است و اگر ثابت شود که کالای صادرشده برای خارج کردن سایر رقبا تحت شرایط دامپینگ عرضه شده، جرایم سنگینی دارد.
وی درباره مقررات حمایتی برای مقابله با این وضعیت هم گفت: متأسفانه در کشورهای در حال توسعه از یک طرف قوانین و مقررات ضد دامپینگ در مراحل ابتدای شکل‌گیری است و از سوی دیگر حجم گسترده‌ای از کالاهای وارداتی به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: برای بهبود اقتصاد کشور ضرورت دارد دولت به‌صورت پویا اقدام به اتخاذ سیاست‌های مناسب در جهت حمایت بیشتر از تولید کالاها و خدمات البته همراه با حمایت از مصرف‌کنندگان همچون بسیاری از کشورها را نماید.
چراغی افزود: این سیاست‌های حمایتی اقداماتی همچون مقابله با واردات گسترده کالاهای بی‌کیفیت و بنجل که به‌صورت قانونی و قاچاق بازارهای ایران را هدف قرار‌داده‌اند، کالاهایی که برای نفوذ به بازار ایران با بهره‌گیری از روش‌ها و شیوه‌های مختلفی همچون عرضه کالاهای زیر قیمت تمام‌شده و حتی مذاکره با تولید‌کنندگان ایرانی برای ارائه کالاهای تولیدی آنها با توجه به استانداردهای مرسوم برند ایرانی و مهم‌تر از همه حتی الصاق علامت استاندارد ایران بر این کالاها را شامل می‌شود.
وی تأکید کرد: با این شرایط باید همانند برخی دیگر از کشورها، دولت اقدام به اتخاذ روش‌های مقابله با این‌گونه اقدامات کند، چرا که هرچه این امر دیرتر انجام شود ضربات بیشتری بر اقتصاد بیمار ایران وارد خواهد شد.
استاد پژوهشکده بازرگانی وزارت صنعت پیشنهاد کرد: دولت با انجام اقدامات مناسب به‌خصوص با مطالعه و برنامه‌ریزی، زمینه اتخاذ سیاست مطلوب را برای تبدیل شرایط فعلی که بازارهای کشور محلی برای جولان محصولات وارداتی (قانونی و قاچاق) است به‌سمت حمایت بیشتر و اصولی از افزایش تولید و به‌تبع آن صادرات محصولات ایرانی، فراهم کند.
چراغی ادامه داد: این امر با اتخاذ سیاست مناسب در رشد نقدینگی و کاهش تورم، اصلاح نظام بانکی، اصلاح رویه شروع کسب و کارهای کوچک و بزرگ، افزایش نرخ خرید تضمینی کالاهای اساسی، عقلایی نمودن نرخ تعرفه، تک‌نرخی شدن نرخ ارز، حمایت از سرمایه‌گذاری در تولید کالاها و خدمات در کشور از طرق مختلف به‌خصوص کمک فنی، اطلاعاتی، بازاریابی و...، همچون بانک‌های تخصصی، البته همراه با کنترل، نظارت و بازرسی مطلوب، اصلاح نظام بازرگانی داخلی و... انجام گیرد.