kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۹۹۷۵
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۳

اخبار ویژه


نگرانی اقتصاددانان از ادامه ناکارآمدی در تیم اقتصادی دولت جدید
یک کارشناس اقتصادی گفت: متاسفانه اسامی‌ای  که تا امروز برای وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان مدیریت اعلام شده است، هیچ کدام توانایی کافی برای حضور در این سمت‌ها را در شرایط کنونی ندارند و همین مسئله نشان می‌دهد که مسئولان دولت درک درستی از وضعیت فعلی ندارند.
به گزارش سایت فرارو (از سایت‌های حامی دولت) علی سرزعیم، استاد دانشگاه علامه طباطبایی درخصوص نامه اخیر اقتصاددان‌ها به رئیس‌جمهور گفت: نامه اخیر اقتصاددان‌ها با توجه به نیازهای موجود نوشته شد. زیرا در شرایط فعلی نکته مهم این است که اگر رئیس‌جمهور درک درستی از مشکلات و میزان شدت بحران داشته باشند قاعدتا باید به دنبال یک کابینه تحول‌خواه باشند. کابینه‌ای که شرط حضور در آن سواد کافی و دانش برای ایجاد تغییر باشد. یعنی افرادی در این کابینه حضور داشته باشند که جسارت و توانایی ایجاد تغییر را داشته باشند.
وی تاکید کرد:  سیاست‌گذار اقتصادی باید اهل ریسک کردن و ایجاد تغییر باشد و در عین حال، سواد کافی داشته باشد که تشخیص دهد هر تغییری چه الزاماتی دارد و چه کارهایی باید انجام دهد. متاسفانه اسامی که تا امروز برای وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان مدیریت اعلام شده است، هیچ کدام توانایی کافی برای حضور در این سمت‌ها را در شرایط کنونی ندارند و همین مسئله نشان می‌دهد که مسئولان دولت درک درستی از وضعیت فعلی ندارند.
او در پاسخ به این سوال که چرا در نامه گزینه مناسب برای حضور در تیم اقتصادی دولت را معرفی نکردید، گفت: ما گزینه‌هایی در نظر داریم اما اگر قرار بود وارد مصادیق و معرفی افراد بشویم میان امضاکنندگان اختلاف‌نظر به وجود می‌آمد. برخلاف نظر برخی که معتقدند قصد و غرض ما از امضای این نامه، معرفی آقای نیلی برای حضور در کابینه است، ما هیچ هدفی برای معرفی فرد خاصی نداشتیم و صرفا معیارها را بیان کردیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی درخصوص سازمان مدیریت و برنامه و بودجه اظهار کرد: باید در راس سازمان برنامه و بودجه فردی حضور داشته باشد که اهل تغییر باشد و این جسارت را داشته باشد که بتواند تغییرات لازم را ایجاد کنند. اما متاسفانه در چهار سال گذشته فردی در این سمت حضور داشته که خودش در برابر تغییر مقاومت کرده است.
او افزود: باید فردی که برای این سازمان انتخاب می‌شود دانش و فهم و دانش و درک لازم را داشته باشد اما برخلاف آن طی این چهار سال یک سازمان مدیریت بسیار ضعیف داشتیم. اگر در این سازمان مدیریت خوب داشتیم می‌توانست نواقص و ضعف‌های وزارتخانه‌ها را هم رفع کند. در یک کلام باید بگویم که اگر سازمان مدیریت خوب و قوی نداشته باشیم، هیچ رئیس‌جمهوری نمی‌تواند موفق عمل کند.
این استاد دانشگاه به شرایط بد نظام بانکی اشاره کرد و گفت: متاسفانه آقای سیف درخصوص مشکلات بانک‌ها بسیار ضعیف عمل کردند و آنقدر رفع و رجوع کردند که زمان را از دست دادیم. ما باید از سال 93 برای حل مشکلات بانک‌ها اقدام می‌کردیم. حالا در چنین وضعیتی باید آقای رئیس‌جمهور یک گزینه مناسب و شجاع برای بانک مرکزی انتخاب کنند تا این وضعیت را سر و سامان دهد. حوزه بانکی را باید شخصی اداره کند که اصلاح نظام بانکی را عملیاتی کند، چرا که مدارا با وضعیت موجود بانک‌ها صحیح نیست.

گزارش آفتاب‌یزد از عوام‌فریبی اصلاح‌طلبان در شورای شهر
الهه کولایی می‌گوید نامزدی وی برای شهردار شدن، یک تصمیم برای نمایش در شورای شهر بوده است.
به گزارش روزنامه آفتاب یزد، این  عضو شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاح‌طلب درنشست خبری با بیان اینکه برنامه‌هایم برای اداره شهر در حال نهایی شدن است و در حال رایزنی با افراد مختلف برای چیدن معاونین و. .. هستم، در خصوص برخی اظهارنظرها و شائبات مبنی بر کاندیدای پوششی بودن، تصریح کرد: «وقتی که به من پیشنهاد شد که نامزد شهرداری تهران شوم اصلا در این مورد فکر نکرده و برنامه‌ای نیز در این خصوص نداشتم اما به عنوان فعال اصلاح‌طلب هر زمانی که کمکی از من خواسته شد دریغ نکرده و سعی کردم سهم خود را برای تسهیل جریان اصلاحات ادا کنم و در این موقعیت نیز بر خود تکلیف دانستم که به عنوان یک استاد دانشگاه زن و فعال سیاسی که به برابری انسان‌ها اعتقاد دارد پا به میدان گذاشته و سعی دارم در کنار نگاه سخت‌افزاری به شهر به جنبه‌های اجتماعی شهر نیز توجه شود.»
آفتاب یزد می‌افزاید: کولایی البته جملات دقیق تری نیز به زبان آورد که می‌تواند تاسف‌آور باشد. وی خاطر‌نشان کرد که در ابتدا صرفا قرار بود نقشی ویترینی برای روند انتخاب شهردار در شورای شهر ایفا کند و نمایندگان شورای 21نفره فکر نمی‌کردند او این اندازه ماجرای شهردار شدن را جدی بگیرد و برنامه‌ها‌ی کلان مدیریت شهری ارائه کند. نکته‌ای که می‌تواند و باید تکلیف مردم رای‌دهنده را با منتخبین‌شان روشن کند.
کولایی بنا به سوابق، تجارب و حوزه‌ها‌ی عملکردی پیشینش شاید نتواند مدیریت پرفشارترین و بحرانی‌ترین دوره شهرداری تهران را تاب بیاورد. هنوز هم بدون شک برای تصدی شهرداری تهران نام گزینه‌ها‌ی جدی‌تری مانند مهرعلیزاده در میان است. مسئله اما از اساس چیز دیگری است. رئیس جمهوری در ایام انتخابات از لزوم کنار گذاشته شدن تبعیض‌ها‌ی جنسیتی و توجه به شایسته سالاری سخن گفت.
پس از پشت سر گذاشتن آن اندازه حاشیه در مورد لیست شورا، پذیرفته شد که منتخبین شورای شهر جدید بر مبنای فاکتورهایی خاص امروز در آستانه تشکیل رسمی شورای پنجم قرار گرفته‌اند. فاکتورهایی که روح اصلاح طلبی آن در تضاد با عوام فریبی، شعارزدگی و استفاده ابزاری از مفاهیم و اشخاص حقیقی یا حقوقی است.
بدون شک اگر مشخص شود که نمایندگان شورای شهر با رفتاری عوام‌فریبانه نام الهه‌کولایی را در لیست گزینه‌ها‌ی نهایی شورا قرار داده‌اند، بی‌هیچ اغماضی باید مورد مواخذه قرار گیرند؛ امروز اگر بتوانند با دستمایه قرار دادن شعارگونه مسئله توجه به حقوق نیمی از افراد جامعه امور خود را پیش ببرند، فردا روز می‌توانند حقوق تمام ملت را زیر پا بگذارند و این خشت تا ثریا کج خواهد رفت بی آن که مهار شود.

صدای پیرسالاری از کابینه دوم روحانی به گوش می‌رسد
دبیرکل حزب‌ ندای ایرانیان می‌گوید صدای پیرسالاری از کابینه روحانی به گوش می‌رسد.
مجید فراهانی در سومین نشست‌ سراسری این حزب گفت: امروز متاسفیم که اخباری می‌شنویم که با وجود ضرورت تحول و جوان‌گرایی، صدای پیرسالاری در کابینه جدید دولت روحانی به گوش می‌رسد.
وی افزود: گویا بازنشستگان همچنان قصدی برای ترک صحنه دولت از خودشان‌ نشان نمی‌دهند.
وی ادامه داد: نمی‌توانیم بپذیریم که با پرچم دولت برآمده از جریان تحول‌خواه، مطالبات اکثر 24 میلیون نفری، در چیدمان دولت و کابینه نادیده گرفته شود.
فراهانی با بیان اینکه حمایت ما از دولت، هدایت، پشتیبانی و ارائه راهنمایی به دولت است، اضافه کرد: این حزب اصلاح‌طلب مدافع روحانی، تمام تلاش خود را برای حمایت از دولت انجام داده و می‌دهد.

من هم که شومن ساختم باید از سوی دولت دادگاهی شوم؟!
دولت در اقدامی بی‌سابقه سازنده فیلم تبلیغاتی و نویسنده برخی نطق‌های روحانی را دادگاهی کرد!
حسین دهباشی سازنده مستند انتخاباتی حسن روحانی در انتخابات 92 طی مطلبی در صفحه اجتماعی خود، نوشت: 4 سال قبل دقیقاً در همین ایام و در متن سخنرانی تحلیف رئیس جمهور نوشتم « پناه بر خدا از بستن دهان منتقدان»؛ امروز همان دولت بابت نقدهایم شکایت کرد!
گفتنی است روحانی در مراسم تنفیذ دور اول ریاست جمهوری خود در سال 92 جملاتی را بیان کرد که بارها طرفداران دولت از آن فیلم و کلیپ های مختلف تبلیغاتی ساختند.وی گفته بود:  «خداوندا، به تو پناه می‌برم از استبداد رأی، عجله در تصمیم، تقدّم نفع شخصی و گروهی بر مصالح عمومی و بستن دهان رقیبان و منتقدان.»
دهباشی اردیبهشت گذشته  با این بیان که متن‌های سخنرانی حجت‌الاسلام روحانی را در سال 92 می‌نوشته  خاطرنشان کرد:  27-28 جمله طراحی شده بود که قرار بود آقای روحانی بگوید. مثلاً جمله «هم چرخ سانتریفیوژها باید بچرخد هم چرخ زندگی مردم» را من طراحی کرده بودم و می‌خواستیم به هر صورت که شده آقای روحانی بگوید.  همچنین من جمله‌ «من سردار نیستم، وکیلم» را طراحی کرده بودم که آقای روحانی کمی آن را اصلاح کرد و گفت: «من سرهنگ نیستم، حقوقدانم» این جملات برای  من بود.
دهباشی همچنین به روز حضور روحانی در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو اشاره کرده  و گفته بود: در این برنامه بنایمان این بود که وقتی مقابل آقای عابدینی(مجری) قرار گرفت، هرچه عابدینی می‌گوید رها کنیم و به تلویزیون حمله کنیم!
سازنده فیلم تبلیغاتی روحانی در سال 92 همچنین تاکید می‌کند که برخی موارد به نظر او ابتدا ضدتبلیغ می‌آمده ولی بعدا فهمیده اشتباه  کرده است.
دهباشی تصور می‌کرده که اصرار بر «کلید» خوب نباشد.
مسئول تبلیغات ستاد روحانی در سال 92 در ادامه راجع به جملاتی که روحانی در فیلمی که در ماشین نشسته و جملاتی راجع به جامعه می‌گوید، بیان کرده است. او می گوید روحانی پیشنهاد من در این زمینه را قبول کرد، ابتدا می‌خواستیم خودش پشت فرمان بنشیند ولی  گفت که خیلی وقت است پشت فرمان ننشسته لذا من پشت فرمان نشستم.
دهباشی درباره این جمله روحانی در آن فیلم که می‌گفت «من سالهاست که وقتی بین منزل و اداره تردد می‌کنم و مردم را می بینم و چهره‌ها را مطالعه می‌کنم می بینم چقدر گرفته و چقدر عبوس است و خنده در چهره‌ها نیست»؛ تاکید می‌کند که این جمله هم متعلق به روحانی و واقعی نبوده بلکه این جمله را خودش (دهباشی) به او یاد داده است تا بگوید!
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگوی خود رسما تاکید می‌کند که روز به روز و با سیطره رسانه‌ها آدم‌هایی انتخاب می‌شوند که به شومن و بازیگر نزدیک‌ترند تا یک سیاستمدار!
و این نکته نیز گفتنی است که آیا آقای حسین دهباشی تصور نمی‌کند به خاطر ساخت آن جملات و فریب افکارعمومی، یک عذرخواهی تمام و کمال به ملت بدهکار است؟!

پیروی انگلیس از آمریکا در سخت‌گیری ویزایی برای اتباع ایران
پس از سخت‌گیری‌های ویزایی آمریکا علیه ایران، دولت انگلیس هم سخت‌گیری‌ها در این زمینه را تشدید کرد.
روزنامه گاردین در گزارشی نوشت: به رغم بهبود روابط دوجانبه میان لندن و تهران، انگلیس به طور چشمگیری صدور ویزا برای ایرانیان را دشوار کرده است؛ اقدامی که از دید ناظران مشابه قوانین ضد مهاجرتی ترامپ است.
گاردین افزود: سفارت انگلیس در تهران تعداد محدودی وقت ملاقات برای صدور ویزا اعلام می‌کند. همین مسئله سبب شده است تا این نشریه، طی ماه‌های اخیر شکایت‌های متعددی را از سوی متقاضیان ایرانی نسبت به فساد در سیستم وقت‌دهی از سوی سفارت انگلیس در تهران دریافت کند.
این روزنامه انگلیسی اضافه کرد: متقاضیان ویزای انگلیس در ایران، اقدام سفارت این کشور مبنی بر واکاوی صورتحساب بانکی افراد در حالی که تمام مدارک مورد نیاز ارائه شده است را، بهانه‌ای برای رد درخواست ویزای متقاضیان توصیف می‌کنند.
گاردین نوشت: یک تصویرگر ایرانی که برای شرکت در فستیوال بین‌المللی کتاب «ادینبرو» درخواست ویزا کرده بود، می‌گوید که سفارت انگلیس در ابوظبی درخواست وی را رد کرده است. در نامه سفارت انگلیس، که از سوی گاردین مشاهده شده، آمده که او حتی حق درخواست تجدیدنظر در رابطه با تصمیم سفارت را هم ندارد.
گاردین با اشاره به فرازهایی از نامه یاد شده خطاب به این هنرمند ایرانی نوشت: شما یک صورتحساب بانکی ارائه داده‌اید که در آن مبلغ 679 میلیون و 529 هزار ریال موجودی دارد؛ اما مشخص نیست که منبع این هزینه کجاست؛ بدین ترتیب من قانع نیستم که این دارایی متعلق به شما و هزینه سفرتان است. این در حالی است که احسان عبداللهی می‌گوید: تمام مدارک، فیش حقوق و قرارداد کاری‌ام را ضمیمه کرده بودم؛ طبیعی است که من مقداری پس‌انداز هم داشته باشم چون از 18 سالگی در کار تصویرگری فعالیت داشته‌ام.
گاردین نوشت: در همین حال «نیک برلی» مدیر فستیوال بین‌المللی ادینبرو با انتشار پیامی در صفحه توییتری‌اش تصمیم سفارت انگلیس را به باد انتقاد گرفت و نوشت: چرا بایستی دولت انگلیس برای سومین سال متوالی برای نویسندگان ایرانی ویزا صادر نکند.
تشدید سخت‌گیری‌های ویزایی آمریکا و انگلیس در حالی است که آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی سال پیش با ادعای اینکه اعتبار پاسپورت ایران پایین است، گفته بود این  اعتبار را بالا خواهد برد.