kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۸۱۰۵
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۳
خطیب جمعه تهران:

دست قوه قضائیه برای نظارت بر اساس قانون همه جا باز است

امام‌ جمعه موقت تهران گفت: امروز متاسفم که برخی مسئولان ما منتظر هستند کسی چیزی بگوید، تحمل ندارند و زود باید پاسخ بگویند و اقدام و بیرون و حذف کنند.

 

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در خطبه‌های نماز جمعه تهران، با اشاره به هفته قوه قضائیه و گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی، گفت: بهشتی نه تنها در زمان خود مظلوم بود، بعد از شهادتش هم گوهر ناشناخته‌ای بود. شهید بهشتی هیچ‌گاه ادعای دانشمندی نداشت. با فلسفه غرب و هگل آشنایی داشت، بسیار دغدغه فرهنگی داشت و در این زمینه از آقای قرائتی خواسته بود که شما به هیچ اداره‌ای نروید و همین تخته سیاه را برای جوان‌ها رها نکنید.
وی افزود: شهید آیت‌الله بهشتی در سعه صدر بی‌نظیر بودند؛ امروز متاسفم که برخی مسئولان ما منتظر هستند کسی چیزی بگوید، تحمل ندارند و زود باید پاسخ بگویند و اقدام و بیرون کنند و حذف کنند. بهشتی همه مخالفان خود را تحمل می‌کرد و در برابر آن همه تهمت و جوسازی برای دفاع از خودش لب باز نمی‌کرد، این عظمت آقای بهشتی بود. در برابر بنی‌صدر و ملی‌گراها و گروه‌های مخالف دین علیه ایشان که خار چشم دشمنان بود، جمله‌ای از خود دفاع نکرد. آیا امروز چنین کسی مثل بهشتی سراغ داریم؟ نمی‌دانید چه از ما گرفتند.
امام‌ جمعه موقت تهران با اشاره به دیدار مسئولان قضایی کشور با رهبر انقلاب و بیانات معظم‌له در این دیدار، بیان داشت: دستگاه قضایی در همه جا براساس اختیاراتی که قانون اساسی داده، دستش باز است، نظارت بر اجرای قانون با داشتن بازوی مهم بازرسی کل کشور در تمام وزارتخانه‌ها چترش باید باز باشد و پیشگیری کند.
حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی ادامه داد: توقع از آیت‌الله آملی رئیس محترم قوه قضائیه این است که این قوه تقویت شود و جایگاه واقعی خود را باز کند و نسبت به اموری که حضرت آقا تذکر دادند، به خصوص در مسئله بورسیه‌ها که سال‌ها گذشت و تعدادی از این افراد مظلوم بودند و مکرر پیش ما آمدند، عمل کند، ولی تاکنون اقدام موثری در این زمینه نشده،‌ قضات ما بدانند در لبه آتش هستند. آنجا جای جهت‌گیری و پارتی‌بازی و ملاحظه این و آن نیست و هم از نظر اشراف به قانون و هم رعایت اخلاق بدانند خدا بشر را تکریم کرده است.
وی با اشاره به وضعیت مردم یمن، تصریح کرد: آنجا را آل‌سعود ویران می‌کند و انسانیت مدفون شده و وضعیت یمن نشان می‌دهد که حقوق بشر اینها قلابی و حامی ظالم و مظلوم‌کش است و ما به اینها نفرین می‌کنیم و برای نجات مظلومین یمن همه باید تلاش کنند.
امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: در داخل کشور عربستان در شهرهای شیعه‌نشین با حمایت آمریکا چه می‌گذرد؟ در آذربایجان می‌بینیم که مردم اجازه گرامیداشت مراسم‌های مذهبی را ندارند، در هیچ کشوری سراغ نداریم که مثل همین آذربایجان مردم در مراسم مذهبی آزاد نباشند، در کشورهای کفر هم این کار را نمی‌کنند که در این کشورها صورت می‌گیرد و مجامع حقوق بشری خفه خون گرفتند و کاری نمی‌کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی پیگیری بین‌المللی جنایت‌های بشری را یکی از وظایف دستگاه قضایی دانست و افزود: باید از انصاف هم نگذشت که قدم‌های خوبی برداشته شده ولی تا حد مطلوب فاصله داریم، یکی از مطالباتی که مقام معظم رهبری داشتند و البته متوجه معاونت فرهنگی و حقوق بشر قوه قضائیه است، پیگیری حقوقی و قضایی مسائل بین‌المللی از جمله حمایت از مظلومین است. آیت‌الله زکزاکی به چه جرمی زندان است؟ علمای آذربایجان به چه جرمی در زندان هستند؟ این  مسائل باید در چارچوب حقوقی پیگیری شود.
ضرورت گام برداشتن در جهت تحول اداری
به گزارش تسنیم، احمد تویسرکانی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران اظهار داشت: صدها میلیون ثبت به شیوه سنتی انجام می‌گرفت اما با تدابیری که اندیشیده شده و همچنین با مساعدت‌های ریاست قوه قضائیه خدمات و اقدامات وسیعی در سطح گسترده به مردم انجام می‌گیرد و در راستای تحول اداری نیز قدم‌های ثمربخشی را برداشته‌ا‌یم.
وی با بیان اینکه باید آسیب‌شناسی نسبت به نظام اداری کشور صورت گیرد، گفت: بخشی از مشکلات نظام اداری معلول نقص فرآیندها است و شیوه‌های اداری باید مورد لحاظ قرار گیرد.
تویسرکانی بیان داشت: مردمی که با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مرتبط هستند مشاهده کردند طی سا‌ل‌های اخیر و در زمان ارائه خدمات تحولات شگرفی صورت گرفته و صدها میلیون سابقه که در دفاتر پوسیده وجود داشتند امروز در غالب بانک‌های متعدد بارگذاری شده است که این روند باعث سرعت و دقت بیشتر در ارائه خدمات خواهد شد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهار داشت: اگر مراجعات اداری کمتر و ارائه خدمات سریع‌تر باشد به طور حتما مفسده نیز کمتر خواهد شد؛ ما نیز در برنامه‌های خود مراجعات را کاهش دادیم و در حال حاضر سالانه بیش از 30 میلیون مراجعه کاهش یافته است.
تویسرکانی به برنامه ششم توسعه کشور و بند ششم آن که در راستای توسعه ثبت رسمی بوده است اشاره کرد و گفت: هر میزان توسعه ثبت رسمی در کشور انجام بگیرد نظام‌های حقوقی به طور حتم کمتر خواهد شد چرا که بسیاری از بی‌نظمی‌ها، دعاوی حقوقی و پرونده‌هایی که در دادگستری به صورت حقوقی و جزایی شکل می‌گیرد به منشاء‌ اختلافات مالی باز‌می‌گردد که به همین منظور در برنامه ششم توسعه نیز توجه ویژه‌ای به توسعه ثبت رسمی شده است.
وی خاطرنشان کرد: آن دستگاهی موفق است که آسیب‌های خود را مرتفع کند و متناسب با نیاز جامعه گام بردارد و به اصلاح شیوه‌ها بپردازد؛ شیوه‌های روزمره و انفعالی عوارض منفی در جامعه به بار می‌آورد و بخشی از مفاسد نیز معلول روزمرگی‌ها است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: یکی از راه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل تحول اداری است.
 استعمال دخانیات یادگار استعمار است
به گزارش تسنیم، غلامعلی افروز، عضو هیئت امنای جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات نیز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران ابراز داشت: باید نهاد مستحکم همچون وزارت خانواده برای حمایت همه جانبه حقوقی و بهبود وضعیت آن ایجاد شود، چرا که تحکیم خانواده و توجه به آن از ضروریات محسوب می‌شود.
وی با انتقاد از برخی خانواده‌ها که در آن ترویج فرهنگ استعمال دخانیات انجام می‌گیرد، گفت: متاسفانه خانواده‌هایی که در آن برای میهمانان و اعضای خانواده زیرسیگاری آورده می‌شود در معرض آسیب‌دیدگی بیشتری هستند و بهتر است به جای زیرسیگاری از دسته‌گل و یا شکلات استفاده شود.
افروز با بیان اینکه سیگار بعدها تبدیل به حشیش، ماری‌جوانا و گل می‌شود، گفت: ما نیازمند نسلی پویا، توانا، آگاه، قوی و سالم هستیم و باید برای همه ملت‌ها الگو ارائه دهیم و سیگار رفتاری نامناسب محسوب می‌شود؛ ما محله، شهر و کشوری بدون سیگار می‌خواهیم و مردم باید به این مهم توجه ویژه‌ای داشته باشند.
عضو هیئت امنای جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات خاطرنشان کرد: استعمال دخانیات یادگار استعمار است و برای همه نسل‌ها آسیب‌رسان خواهد بود چرا که آلودگی روانی و زیستی در جامعه ایجاد کرده و ما نسبت به این رفتار غلط مسئول هستیم.
عده‌ای ساده‌لوح می‌خواهند کشور را
 از رسیدن به پیشرفت و تمدن نوین اسلامی باز دارند
محمد کاظمی، نماینده جامعه اسلامی دانشجویان سخنران دیگر پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران بود.
کاظمی تاکید کرد: در گزینش کابینه دوازدهم از عناصر غیرانقلابی، ناکارآمد، پیر و از نفس افتاده نباید استفاده شود. افراد و کسانی که به باند، گروه، جناح سیاسی و حقوق نجومی خود وابسته شده‌اند نمی‌توانند در جهاد الهی حاضر شوند.
وی در همین زمینه افزود: همچنین از عناصر فعال در فتنه 88 و عناصر جاده صاف‌کن برای اسنادی مانند سند 2030 نباید در کابینه دولت دوازدهم استفاده شود.
نماینده جامعه اسلامی دانشجویان خاطرنشان کرد: دولت باید در کابینه دوازدهم از افراد انقلابی، کارآزموده، امانت‌دار بیت‌المال، عدم سوء سابقه، و عدم وابستگی به فرهنگ غربی و همچنین انتقادپذیر در عمل استفاده کند. کاظمی با بیان اینکه دولتمردان در انعقاد قراردادها به اسناد بالادستی توجه کنند، گفت: نخواهیم گذاشت امضا قراردادهایی مانند قراردادهای  «IPC»، قرارداد با شرکت توتال، توافق‌نامه محیط زیستی پاریس و«FATF»  که منافع کشور را هدف قرار داده‌اند به دست عده‌ای ساده‌لوح کشور را از پیشرفت و رسیدن به تمدن نوین‌اسلامی باز دارند.