kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۶۱۸۸
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۰
کارشناس سازمان غذا و دارو هشدار داد

سرطان ارمغان آشپزی با روغن‌های مایع سوخته

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو نسبت به مصرف روغن‌های غیرسرخ کردنی در سرخ کردن مواد غذایی به دلیل بروز سرطان هشدار داد.


نسترن محمدی با بیان اینکه روغن خام حاصل از دانه‌ها و میوه‌های روغنی یا منابع حیوانی حاوی ناخالصی‌هایی هستند که در طعم، رنگ، بو، شفافیت، پایداری، ارزش تغذیه‌ای و به طور کلی در کیفیت روغن موثرند، به پایگاه خبری سازمان غذا و دارو گفت: این ناخالصی‌ها با عملیات تصفیه از روغن خارج می‌شوند و سعی بر این است که تا حد امکان مواد با ارزش حفظ و از بروز تغییرات شیمیایی در تری گلیسریدها جلوگیری شود.
محمدی با بیان اینکه فرآوری روغن شامل مراحل صمغ‌گیری، تصفیه قلیایی و یا فیزیکی، بی رنگ کردن و بوگیری است و پس از طی مراحل فوق روغن نباتی مایع تولید می‌شود، افزود: معمولاً پس از افزودن آنتی اکسیدان روغن‌ها بسته‌بندی می‌شود ضمن آنکه در صورت نیاز به تولید روغن هیدروژنه یا جامد، روغن تحت عملیات هیدروژنه کردن قرار می‌گیرد.وی با بیان تقسیم‌بندی انواع روغن خوراکی در کاربردهای آن، گفت: مصرف روغن مایع جهت استفاده در سالاد و پخت و پز و غذاهایی است که معمولا نیاز به سرخ کردن در حرارت زیاد ندارند در حالی که روغن سرخ کردنی به علت پایداری زیاد در برابر حرارت در غذاهایی که نیاز به سرخ کردن طولانی و عمیق دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.محمدی با بیان اینکه در صورت عدم دسترسی به روغن مایع برای پخت و پز می‌توان از روغن جامد کم ترانس استفاده کرد، با توصیه اکید به استفاده از روغن مخصوص سرخ کردنی در سرخ کردن مواد غذایی، ادامه داد: روغن گیاهی مایع را به شرط به‌کارگیری در پخت و پز و سالاد، می‌توان به طور کامل جانشین روغن جامد کرد زیرا روغن‌های مایع علی‌رغم تفاوت‌هایشان نمی‌توانند درجه حرارت بالا را تحمل کنند بنابراین می‌سوزند و سوختن آنها در مرحله سرخ کردن می‌تواند آن را به مواد سرطان‌زا تبدیل کند.