سازمان دامپزشکی:
مردم نباید گوشت قرمز را بدون مهر دامپزشکی بخرند
مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی از شیوع بیماری تب کریمه کنگو از استان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: اگر دامپزشکان و مردم نکات بهداشتی و قرنطینهای را برای مصرف گوشت قرمز به کار گیرند، هیچ نگرانیای در این زمینه وجود ندارد و میتوان از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری کرد.
عباس عباسی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق گردش کنه آلوده به ویروس یا دام آلوده میتواند به انسان منتقل شود به گونهای که اگر در زمان ذبح موارد و نکات بهداشتی رعایت نشود یا به عنوان مثال دامداری کنهای را با دست بکشد یا آنکه فردی در بیمارستان آلوده باشد و پرستاران برای مراقبت از این بیمار نکات بهداشتی را رعایت نکنند میتواند این بیماری به انسان انتقال پیدا کند.وی با اشاره به اینکه نکات بهداشتی و ایمنی از سوی سازمان دامپزشکی به صورت کامل رعایت میشود گفت: گوشت قرمز کشتار شده آماده توزیع به بازار ابتدا در سردخانهها با دمای صفر تا 4- درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت نگهداری میشود و با توجه به حساس بودن این ویروس، میتوان اطمینان یافت که ویروس بیماری کریمه کنگو از بین رفته یا عقیم شده است که البته مردم نیز به هنگام خرید و مصرف این گوشت باید نکات بهداشتی لازم را رعایت کنند.
عباسی اعلام کرد: مردم نباید گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز خارج از شبکههای دامپزشکی و بدون مهر تایید این سازمان تهیه و مصرف کنند و باید به نکاتی از جمله نگهداری گوشت قبل از مصرف در دمای حدود 4- درجه تا 24 ساعت و پخت کامل آن توجه کنند که البته با توجه به فرهنگ مصرف گوشت قرمز در ایران و حساس بودن این ویروس به دمای 65 تا 85 درجه میتوان گفت هیچ نگرانی برای مصرف گوشت قرمز در این بازه زمانی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: بیماری تب کریمه کنگو از سال 1350 در کشور شناسایی شده است و هماکنون تنها در استان سیستان و بلوچستان به صورت رسمی گزارش شیوع این بیماری و بروز تلفات انسانی به سازمان دامپزشکی رسیده است و اخباری که از طریق کانالها و شبکههای اجتماعی منتشر میشود هنوز منشا رسمی ندارد، اما برای جلوگیری از شیوع و گسترش این بیماری باید نکات بهداشتی مدنظر ناظران سازمان دامپزشکی از سوی دامداران و مردم رعایت شود.