kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۳۰۹۷
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۳
رئیس اتحادیه مبل‌سازان خبر داد:

فروش مبل‌های ایرانی با عنوان خارجی به دلیل رکود اقتصادی

رئیس اتحادیه درودگران و مبل‌سازان گفت: شرایط بازار مبل دچار چنان رکودی شده که فروشندگان صنف ما مجبور شده‌اند کالای ایرانی را به نام خارجی بفروشند.


عبدالحسین عباسی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر تولیدات ما در این زمینه به گونه‌ای است که حتی توان صادرات هم برای آن وجود دارد، اما در سالی که گذشت ما تنها حدود شش تا هفت میلیون دلار صادرات داشتیم چرا که بسیاری از کشورهای اطراف ما در حال جنگ هستند و بقیه کشورها نیز بازار چندان جذابی محسوب نمی‌شوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر محصولات چوبی ایران با دنیا برابری کرده و کیفیت آن به مراتب از کشورهایی مانند ترکیه، اندونزی، مالزی و نیز ویتنام بهتر است، ادامه داد: با این وجود مشکلاتی که بر سر راه تولیدکنندگان وجود دارد، شرایط را به گونه‌ای پیش می‌برد که آ‌نها از ادامه این مسیر منصرف شده و یا کار خود را با دشواری بسیار دنبال می‌کنند.
عباسی در عین حال گفت: حتی اکنون شرایط در بازار ما دچار چنان رکودی شده که در موارد متعدد فروشندگان صنف ما مجبور شده‌اند نمونه ایرانی را به نام خارجی بفروشند در حالی که کیفیت محصولات ایرانی به مراتب بهتر است.
رئيس اتحادیه مبل‌سازان همچنین اظهار کرد: اکنون تولیدکنندگان ما فاقد نقدینگی هستند و دولت دائم از اعطای وام‌های مختلف خبر می‌دهد، اما زمانی که به بانک‌ها مراجعه می‌کنیم می‌گویند که اعتبارات مربوطه هنوز تأمین نشده است. برای تولید یک صندلی ساده 14 تا 15 نفر فعالیت می‌کنند اما با وجود اشتغال‌زایی خوبی که در این بخش وجود دارد هیچ‌گاه از همکاران ما حمایت نمی‌شود و همکاران ما آنقدر درگیر نقدینگی هستند که نمی‌توانند کار خود را گسترش داده و در شرایط بهتری پیش روند. این در حالی است که کشورهای مختلف مانند چین شرایط بسیار خوبی برای تولیدکنندگان خود در نظر گرفته و علاوه بر اعطای وام‌های کم‌‌بهره به آنها پس از اعطای وام حداقل دو سال را به عنوان تنفس در نظر می‌گیرند تا ابتدا تولیدکننده بتواند با وام دریافتی کار خود را گسترش دهد و پس از آن ملزم به پرداخت اقساط وام شود.
عباسی به بحث قیمت‌گذاری اشاره کرد و گفت: در این حوزه قیمت‌گذاری بسیار دشوار است چرا که موادی که در هر مبل استفاده می‌شود متفاوت بوده و براساس آنها قیمتی مختلف در نظر گرفته می‌شود.
اما به هر حال صنعت مبلمان به گونه‌ای است که نمی‌توان در آن سودی بیش از 20 درصد را اعمال کرد و حتی اکنون در موارد متعدد همکاران ما گاه حتی کارهای خود را به ضرر می‌فروشند.
وی ادامه داد: به طور کلی برای مبلمان استیل می‌توان قیمتی بین 15 تا 100 میلیون تومان و برای مبلمان راحتی می‌توان قیمتی  بین دو تا حدود 20 میلیون تومان را در نظر گرفت.
عباسی درباره اینکه مردم در صورت خرید کالاهای معیوب چه باید بکنند گفت: در صورتی که مردم پس از خرید دچار مشکلاتی مانند معیوب بودن کالا یا تغییر کالا شدند کمیسیون شکایات ما در اتحادیه، ظرف مدت 10 روز به این مسائل رسیدگی خواهد کرد.
عباسی در بخش پایانی صحبت‌های خود نیز ضمن انتقاد از مشکلاتی که از سوی دولت برای فعالان بخش خصوصی ایجاد می‌شود، اظهار کرد:‌ اکنون برای صنف ما پنج رقم مالیات و چهار نوع عوارض اعمال می‌شود که در مجموع این موضوع موجب می‌شود هزینه‌های تولیدکننده به شکل سرسام‌آوری افزایش پیدا کند. در مجموع شرایط به گونه‌ای است که تولیدکنندگان در موارد متعدد حتی جرأت این را ندارند که یک کارگر جدید به مجموعه خود اضافه کنند.
در چنین شرایطی است که تولید دچار رکود شده و از رونق بیفتد نمی‌توان انتظار داشت که یک کشور روی پای خود بایستد بر همین اساس امیدواریم ریاست جمهوری بعدی به گونه‌ای عمل کند که حداقل در بخش تولید شاهد رکودی به این شکل نباشیم.