خروج ونزوئلا از سازمان کشورهای آمریکایی در اعتراض به دامن زدن واشنگتن به ناآرامیها
کاراکاس در اعتراض به مداخلات آمریکا در امور داخلی ونزوئلا، رسما فرایند خروج کشورش از سازمان کشورهای آمریکایی را کلید زد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «دلسی رودریگز» وزیرخارجه ونزوئلا با اعلام تصمیم کشورش مبنی بر خروج از سازمان کشورهای آمریکایی گفت: «ما قبلا بارها اعلام کردهایم که برخی از کشورهای عضو این سازمان به رهبری آمریکا، در امور داخلی ونزوئلا دخالت میکنند و به تنشها دامن میزنند.»
وی افزود: «دولت آمریکا و متحدانش از عوامل اصلی آشوبها و درگیریها در کشور ما هستند و به همین خاطر، ونزوئلا از این سازمان خارج میشود. البته فرآیند خروج ونزوئلا 24 ماه طول خواهد کشید.» کشور ونزوئلا مدتی است که در ناآرامی به سر میبرد و مخالفان دولت به درخواست رسانههای اپوزیسیون و جریانهای طرفدار غرب، دست به اعتراضات خیابانی علیه دولت سوسیالیستی «نیکلاس مادورو» رئیسجهور این کشور میزنند. درگیریهای خیابانی میان معترضان و نیروهای امنیتی طی دور جدید ناآرامیها، بیش از 20 کشته و دهها مجروح برجای گذاشته است.دیروز نیز مخالفان دولت برخی از خیابانهای پایتخت را مسدود کردند.بهانه معترضان از اقدامات دیروز، تصمیم جدید مادورو در خصوص تشکیل یک مجلس موسسان جدید، گزارش شده است. در بیرون از ونزوئلا نیز، آمریکا، آرژانتین، شیلی و برزیل مخالفت خود را با اقدام مادورو اعلام کرده و آن را یک «کودتا» دانستهاند. این در حالی است که دولت سوسیالیست ونزوئلا اعلام کرده از آنجا که مخالفان حاضر به گفتوگو نیستند، چارهای جز تغییر ساختار قدرت سیاسی این کشور وجود ندارد. دولت ونزوئلا مخالفان را به تلاش برای کودتا محکوم کرده است.سازمان کشورهای آمریکایی متشکل از 35 کشور در قاره آمریکا است.این سازمان در سال 1948 با هدف تقویت رشد اقتصادی اعضا تأسیس شده است.مقر سازمان کشورهای آمریکایی در واشنگتن قرار دارد. کارشناسان منطقه معتقدند خروج ونزوئلا که یکی از اعضا مهم این سازمان است، دخالتهای کنونی دولت آمریکا یا دیگر اعضای این سازمان را با چالش روبرو خواهد کرد. انتخابات ریاستجمهوری ونزوئلا طبق قانون، قرار است اواخر سال 2018 (اوایل زمستان 1397) برگزار شود. ولی مخالفان خواستار برگزاری انتخابات در سال جاری هستند. تاکنون بارها اعلام شده است که آمریکا در پشت پرده اعتراضات داخلی در ونزوئلا قرار دارد.