kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۲۷۹۹
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۹
مدیرعامل مرکز همکاری‌های امور دام:

دولت یازدهم دامداران را فراموش کرده است

مدیرعامل مرکز همکاری‌های امور دام از بی‌توجهی دولت به وضعیت دامداران و سوءتدبیر مدیریت بازار انتقاد کرد.


محمدجواد وکیل‌گیلانی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه از دولت تدبیر و امید انتظار بیشتری می‌رود اما از نظر دولت یازدهم فراموش‌ شده هستیم، تأکید کرد: در صورتی که دولت در کار دامداران دخالت نکند، بازار گوشت قرمز خود به خود تنظیم می‌شود.
مدیرعامل مرکز همکاری‌های امور دام (مهاد)  گفت: دامداران برای دولت همان مشت‌حسن‌، چراغعلی و کورعلی هستند اما صنایع تاج سر به حساب می‌آیند و برای ما دامداران، شخصیتی در نظر گرفته نمی‌شود به‌طوری که حتی برای دیدن وزیر جهاد کشاورزی به ما وقت نمی‌دهند.
وکیل‌گیلانی با اشاره به کاهش تعداد واحد پرواربندی دام در کشور اظهار کرد: این امر متأثر از عوامل اقتصادی است که سایر صنایع کشور نیز امروز با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و خبر تعطیلی آنها به گوش می‌رسد.
وی عنوان کرد: بسیاری از دامداری‌ها تعطیل شده است و تولیدکنندگان آن به‌سمت کارهای دیگر رفته‌اند و کار دیگری را برای خود برگزیده‌اند.
وکیل‌گیلانی با بیان اینکه وضعیت دامداری‌های کشور بیمارگونه بوده و نیازمند کمک دولت است، گفت: با بهره 18درصدی بانکی نمی‌شود شیر و گوشت تولید کرد و در هیچ کجای دنیا با چنین بهره‌هایی به بخش کشاورزی وام نمی‌دهند و کنار این امر در کشورهای پیشرفته به بخش تولید شیر و گوشت یارانه اختصاص می‌‌یابد که دامداران ما از آن محروم هستند.
مدیرعامل مرکز همکاری‌های امور دام با اشاره به تعطیلی گسترده واحد‌های پرواربندی دام سبک به‌خاطر مشکلات اقتصادی، افزود: جمعیت دام سبک کشور طی ۱۰ سال گذشته از ۱۰۴میلیون رأس به ۸۰میلیون رسیده که کاهش ۲۴میلیونی داشته است.
وی در ارتباط با دلایل وضعیت نامناسب قیمت گوشت قرمز در بازار مصرف اظهار کرد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط با تولید گوشت قرمز مورد رضایت دامداران قرار ندارد زیرا زمانی که دامداران در حال تولید و عرضه محصولات خود به بازار هستند به‌یکباره گوشت وارداتی به بازار مصرف می‌ریزد و قیمت‌ها را می‌شکند اما در زمان کمبود نیز دلال‌ها در بازار حضور دارند.
وکیل‌گیلانی با اشاره به سایر دلایل تداوم افزایش قیمت گوشت قرمز در سال 96 گفت: نهاده‌ها در سال جاری نیز کماکان به‌قیمت آزاد خریداری می‌شود و تولیدکنندگان این بخش یارانه‌ای برای حمایت از تولید خود ندارند که این امر موجب دلسردی آنها و رها کردن فعالیتشان شده که در نهایت از حجم تولید آنها در مقایسه با سال‌های گذشته کاسته شده است.
مدیر عامل مرکز همکاری‌های امور دام در پایان صحبت‌های خود درباره قیمت دام زنده گفت: قیمت دام زنده سبک به 14 الی 15 هزار تومان رسیده که این رقم بی‌سابقه است و قیمت‌های فروش در خرده‌فروشی نیز تا به امروز سابقه نداشته است اما باید اذعان داشت که ما در بخش تولید دام سبک و سنگین صرف فعل «ما می‌توانیم» را باید انجام دهیم زیرا پتانسیل زیادی در این خصوص داریم.