kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۲۰۲۹
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۹
یک اقتصاددان:

تفکرات لیبرالی مشاور اقتصادی روحانی در تضاد با اقتصاد مقاومتی است

یک اقتصاددان گفت: مشاور اقتصادی دولت با منش غرب‌گرایی و لیبرالی به استحکام درونی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی و راه‌های پیاده‌سازی آن نمی‌توانند فکر کنند.


عبدالمجید شیخی در گفت‌وگو با نسیم آنلاین با انتقاد از وجود افراد لیبرال در تیم مشاوران اقتصادی رئیس‌جمهور اظهار کرد: متأسفانه امثال این افراد با منش غرب‌گرایی و لیبرالی به استحکام درونی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی و راه‌های پیاده‌سازی آن نمی‌توانند فکر کنند.
دکتر نیلی قبلاً گفته بود که «اصلاً ما در ایران ایدئولوژی اقتصادی نمی‌توانیم داشته باشیم- اقتصاد اصلاً جزو علوم انسانی نیست و روش علم اقتصاد خاص خودش است و چیزی به نام مکتب ندارد!!!» این گفته‌ها را واقعاً باید فاجعه در دولت یازدهم با این مشاوران سکولار دانست که حتی برای توجیه کار خودشان علم اقتصاد متعارف و سنتی‌ای را که خودشان خوانده‌اند را حاشا می‌کنند.
وی ادامه داد: آقای نیلی و دیگر مشاوران و نزدیکان رئیس‌جمهور با فرافکنی اشتباهات خود را به دولت گذشته نسبت می‌دهند و خودشان را از هر خطایی مبرا می‌دانند. این در حالی است که ریشه مشکلات بودجه به نظام مخارج بودجه و به دولت‌هایی مانند دولت یازدهم که دولت‌های بی‌اعتقاد به «مدیریت جهادی» و «اقتصاد بدون نفت» هستند و سنتی بودن نظام مالیاتی برمی‌گردد.
این اقتصاددان افزود: جهاد سازندگی با یک ساختار هزینه جهادی با هزینه جاری 25 درصد حدود 75 درصد کار عمرانی می‌کرد. فرار مالیاتی اکنون بیش از 130 هزار میلیارد تومان است که اگر مسدود شود، نیازی به یک ریال فروش نفت خام نیست. افتخار دولت به فروش بیشتر نفت خام در پسابرجام بودجه را وابسته به نفت کرده است. قیمت نفت فقط چند روز به بالای 100 دلار رسید ولی آنچه مهم است تسعیر قیمت نفت است. دولت قبل یک دلار را با 850 و 900 تومان مصرف می‌کرد، ولی دولت روحانی اکنون بابت هر دلار 3300 تومان ریالی هزینه می‌کند لذا دولت یازدهم بسیار فراختر و پولدارتر از دولت گذشته است.
شیخی عنوان کرد: بیکاری در دولت یازدهم همانند رکود عمیق در این دولت به اوج خود رسیده است. مشکل بیکاری نیز با صیانت از تولید داخلی و بستن دروازه‌های ورود اجناس خارجی حل می‌شود. ابرچالش دولت یازدهم است که تمام موانع واردات بی‌رویه را از جمله با حذف طرح شبنم، حذف کدگذاری کالا، کاهش تعرفه‌ها، تجویز قرارداد ترکمنچای دوم و سوم با ترکیه و غیره، حذف سهمیه‌بندی سوخت، حذف کارت سوخت، عدم حمایت یارانه‌ای تولید در طرح هدفمندی یارانه‌ها، مجوز ولنگار واردات خودرو و غیره؛ تولید داخلی را سرکوب کرد. در این فضا وقتی پر از کالای بنجل خارجی شود کجا جایی برای تولید داخلی می‌ماند؟
وی ادامه داد: در حالی که تمام فعالین حوزه تولید، تجارت و صادرات صحبت از رکود بی‌سابقه عمیق در حوزه تولید و باز نشدن حتی یک اعتبار اسنادی (ال‌سی) پس از برجام را می‌کنند، هیئت دولت، رئیس جمهور و مشاور ایشان خبر از ایجاد یک بهشت برین پس از برجام را می‌دادند!
شیخی افزود: آقای نیلی بدون ارائه هیچ سندی می‌گوید که چهار عامل مؤثر در رشد اقتصادی «ثبات اقتصاد کلان»، «فعال شدن ظرفیت‌های خالی»، «نهایی شدن برجام» و «تحولات اقتصاد جهانی» است و کاهش و کنترل تورم به ثبات اقتصادی کمک کرده و برجام، این امکان را داده که به بازارهای جهانی دست پیدا کنیم!!
یک اقتصاددان عنوان کرد: دولتمردان حتی ادبیات ساده اقتصاد را ماست‌مالی کرده‌اند. رکود عمیق در تولید و افزایش انتظارات کاهنده تورمی در اقتصاد رشد تورم را کاهش داده است که نه تنها نباید دستاورد دولت به حساب آورد، بلکه باید حاصل سوء مدیریت دولت به حساب بیاید.