kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۱۳۱۸
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۵
یک کارشناس اقتصاد مسکن:

برخلاف ادعای دولت 750 هزار متقاضی مسکن مهر خانه‌هایشان را تحویل نگرفته‌اند

یک کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه در قالب مسکن مهر 750 هزار خانوار هنوز خانه‌هایشان تحویل نگرفته‌اند، گفت: دولت بارها و در سال‌های 93، 94 و 95 قول تکمیل این طرح را تا پایان سال داده در حالی که هم اکنون این اتفاق نیافتاده است.


افشین پروین پور در برنامه منظره شبکه اول سیما در خصوص تاخیر‌های مکرر دولت در تحویل واحد‌های مسکن مهر بیان کرد: دولت قبل حدود 80 درصد از مسکن مهر را تکمیل و تحویل دولت یازدهم داد و این دولت با مشکلاتی همچون کمبود منابع مالی که حاصل از بدهی بانک مسکن به بانک مرکزی است، مسکن مهر را همراهی می‌کند به گونه‌ای که از اواسط سال 95 حدود 10 هزار و 154 میلیارد تومان بازگشت مبالغ از سوی مردم به دولت بوده که صرف پرداخت بدهی‌های بانک مسکن به بانک مرکزی شد به جای آنکه صرف تکمیل طرح‌های مسکن مهر شود.
وی بخشی از مشکلات صاحبان مسکن مهر را چنین یادآور شد که واحدهای افتتاح شده هنوز تحویل داده نشده‌اند، بابت وام مسکن از ما ضامن می‌خواهند و ما نداریم و گله‌مندی‌های دیگر.
این کارشناس بخش مسکن افزود: در طرح مسکن اجتماعی بار مالی بیشتری (نسبت به مسکن مهر) به دولت تحمیل می‌شود پس بهتر است از ظرفیت داخلی شهرها (بافت‌های فرسوده) بیشتر استفاده گردد و قانون بستن مالیات به خانه‌های خالی اجرایی شود.
پروین پور با بیان این‌که کاهش تورم که دولت به آن افتخار می‌کند ناشی از رکود بوده است، گفت: یکی از شعارهای دولت، تکمیل کردن مسکن مهر بود؛ اما در ادامه مسئولان وزارت راه از طرح مسکن مهر  با تعاریفی چون تورم زا بودن، سیب گندیده، خانمان‌برانگیز، فاجعه آمیز، معضل و طرح توپولیستی نام بردند.
وی اضافه کرد: 750 هزار خانوار هنوز خانه‌هایشان را تحویل نگرفته‌اند، این در حالی است که آنها می‌گویند که به آنها گفته شده است که باید قسط‌های خانه‌هایشان را بپردازند و در صورت پرداخت نکردن قسط‌ها قراردادشان به طور کامل ملغی می‌شود.
این کارشناس اقتصاد مسکن اضافه کرد: دولت بارها و در سال‌های 93، 94 و 95 قول تکمیل این طرح را تا پایان سال داده در حالی که هم اکنون این اتفاق نیافتاده است.
در ادامه این مناظره اما یکی از مسئولان وزارت راه پاسخ داد: مشکلات همیشه بوده و است اما فراموش نکنیم که حدود 880 هزار واحد در دولت یازدهم افتتاح شده و 270 هزار واحد باقی مانده است که تعدادی از آنها بدون متقاضی است وگرنه آن هم تکمیل شده است .
علی چگینی ادامه داد: مسکن مهر با حجم گسترده‌ای که داشت باعث مشکلات عدیده زیر ساختی شد و به همین علت در برخی مناطق از هدف اولیه بازماند و حتی باعث نوعی تورم شد به حدی که هزینه قرارداد اولیه  از 300 هزار تومان به 700 هزار تومان رسید.
مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: بحث مالیات بستن به خانه‌های خالی در قالب قانون وضع شده و در حال بررسی‌های نهایی برای اجراست دولت موظف است وظیفه حاکمیت را انجام دهد پس مسکن مهر را ادامه داد فراموش نکنیم که 18 هزار میلیارد تومان از وام‌های مسکن مهر در همین دولت پرداخت شده است.
در حوزه مسکن، برنامه ریزی و چشم اندازی نداشته‌ایم
در همین راستا رئیس‌اتحادیه املاک با اشاره به دلایل بروز رکود در بازار مسکن گفت: یکی از دلایل اصلی که باعث شده وضعیت مسکن ایران خوب نباشد، این است که در حوزه مسکن، برنامه‌ریزی و چشم‌اندازی نداشته‌ایم.
حسام عقبایی در مصاحبه با رادیو گفت‌و‌گو در خصوص علت رکود مسکن اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی که باعث شده وضعیت مسکن ایران خوب نباشد، این است که در حوزه مسکن، برنامه‌ریزی و چشم‌اندازی نداشته‌ایم و یا اجرایی نکرده‌ایم. دولت‌های قبلی و فعلی بر اساس سلایق و علایق و دیدگاه‌های مدیریت خودشان، سکان‌داری بخش مسکن را بر عهده دارند.
وی درباره تاثیرات نبود برنامه‌ریزی پیوسته ابراز داشت: نتیجه این وضعیت آن است که دولتی طرح مسکن مهر را اجرا می‌کند اما دولت بعد همین طرح را محکوم می‌کند و آن را اشتباه می‌داند. بنابراین دولت‌ها باید در قالب برنامه کلان به مسئله مسکن نگاه کنند و برای آن برنامه‌ریزی طولانی مدت داشته باشند.