به علت احتمال وقوع سیلاب
چندین روستای استانهای فارس و هرمزگان تخلیه شد
به علت شدت بارندگی و احتمال شکسته شدن سدها و وقوع سیلاب چندین روستای استانهای فارس و هرمزگان از ساکنان آن تخلیه شد.
فرماندار داراب در استان فارس گفت: با توجه به شدت بارندگی و تداوم آن و همچنین تکمیل ظرفیت سدهای تغذیه مصنوعی بالادست برخی روستاها و احتمال شکسته شدن آنها، شورای هماهنگی مدیریت بحران دستور تخلیه هفت روستا را صادر کرد.
عبدالرضا قاسمپور در ادامه گفت: برخی از این روستاها از 50 تا 100 درصد تخلیه شده و با اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته در هیچ کدام از این روستاها تاکنون خسارت جانی اعلام نشده است ولی بعضی از منازل تخریب شده است و تمام راههای مواصلاتی داراب باز است و چهار خودرو که در سیل گرفتار شده بودند را نجات دادیم. اکثر حسینیهها و مدارس این شهر آماده اسکان اضطراری سیلزدگان است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس هم گفت: تلاش برای تخلیه کامل روستای برج از توابع شهرستان جهرم که در دریاچه سد سلمان فارسی قرار دارد، ادامه دارد.
حسن فیاضپور با توجه به احتمال بالا آمدن آب دریاچه سد و فراگرفتن منازل روستاییان، به آنها تذکر و هشدار داده شد که در نخستین فرصت، روستا را تخلیه کنند.
وی اظهار کرد: بیشتر روستاییان منازل خود را تخلیه و تعداد انگشتشماری از این کار خودداری کردهاند و از آنجا که این هشدار جدی گرفته نشد، با حکم دادستانی برای تخلیه روستا مراجعه شده است و با توجه به تذکرهایی که قبلاً به اهالی این روستا داده شده، مسئولیت هرگونه اتفاقی در صورت تخلیه نکردن روستا برعهده خودشان است.
فیاضپور یادآور شد: روستای برج در دریاچه سد قرار دارد و پیش از این نیز سازمان آب پول املاک ساکنان این روستا را پرداخت و املاک را تملک کرده بود و ساکنین موظف بودهاند که روستا را تخلیه کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان هم گفت: به دلیل پر شدن سد «شمیل و نیان» و احتمال باز شدن دریچه اضطراری حجم مفید، روستاهای پائین دست این سد عصر سهشنبه تخلیه شد.به گزارش ایرنا، علیرضا صفا در جمع خبرنگاران افزود: به دلیل بارندگی زیاد و طغیان رودخانه، راه ارتباطی روستای زیارت به بندرعباس نیز هماکنون بسته شده و راههای رویدر و 18 روستای آن به مرکز بندر خمیر نیز قطع شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان اظهار کرد: ارتباط تلفنی بخش فارغان در حاجیآباد نیز از صبح دیروز قطع شده است. بارش شدید باران در هرمزگان موجب آب گرفتگی معابر شهری و روستایی شده است که به منظور جلوگیری از حوادث و خطرات احتمالی برخی از مدارس نوبت صبح شهرستانهای استان تعطیل شد.
بنادر مسافری شهید حقانی، ذاکری و هرمز به علت بارندگی و مواج شدن دریا تا اطلاع بعدی تعطیل شد و مسافران میتوانند برای تردد به قشم و برعکس از بندر پل به بندر لافت استفاده کنند.
همچنین همه بنادر غرب هرمزگان، بندر مسافربری بندر لنگه، چارک و آفتاب به مقصد کیش و لاوان و برعکس نیز که از دوشنبه بسته شده بود، تا مساعد شدن شرایط جوی بسته است.
مسدود شدن راهها
بخشدار رویدر از توابع شهرستان بندر خمیر هرمزگان گفت: براثر بارندگی شدید و طغیان رودخانه، راه ارتباطی مرکز این بخش و 18 روستای آن با شهرستان قطع شده است.فاروق رحیمی افزود: علت مسدود شدن راههای ارتباطی این بخش، طغیان رودخانه در محل آبنمای کروئیه و رودخانههای فصلی است.
وی بیان داشت: به دلیل افزایش حجم ورودی آب احتمال تخریب پل ورودی شهر وجود دارد.
بخشدار رویدر اظهار کرد: اکنون 150 خانوار ساکن در کنار کوه به دلیل قرار گرفتن در معرض خطر ریزش صخرهها، در مدارس بخش و سالنهای ورزشی شهر رویدر اسکان داده شدهاند.بارش باران و سیلاب، راه ارتباطی چهارهزار خانوار 30 روستای فاریاب را با 12 هزار نفر جمعیت مسدود کرد.بارش باران که از روز دوشنبه در فاریاب آغاز شد موجب بسته شدن راه تمام روستاهای دهستان زهکمان از توابع بخش هور و گلاشکرد از توابع بخش مرکزی این شهرستان شده است.تلاش برای بازگشایی راه این روستاها پس از فروکش کردن سیلابها آغاز میشود و آب و برق این روستاها همچنان وصل است.
در روستای سلیمانآباد از توابع فاریاب نیز هشت خانوار عشایر با جمعیت 43 نفر در مدارس این روستا اسکان داده شده و اقلام امدادی نیز بین آنها توزیع شده است.
فرماندار فاریاب اضافه کرد: بارش باران و خطر آبگرفتگی موجب تعطیلی تمام مدارس این شهرستان شده است.
در پی بارشهای اخیر مدارس ابتدایی شهرستانهای سیرجان و بافت دیروز تعطیل شد.مدارس ابتدایی و تمامی مقاطع تحصیلی مدارس روستایی در شهر رابر نیز دیروز تعطیل شد. همچنین مدارس پیشدبستانی و ابتدایی شهرستان شهر بابک و همچنین تمامی دورههای تحصیلی در مناطق خبر، جوزم، دهج و خاتونآباد دیروز تعطیل شد.
کهگیلویه و بویراحمد
باران سیلآسا همراه با طغیان رودخانه و وقوع سیل راه ارتباطی 64 روستا را در برخی مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد قطع کرد.
همچنین بارش باران همراه با وزش شدید باد سبب قطع برق در شهرستان لنده شد. احتمال بروز سیل و آبگرفتگی معابر در سطح شهرها و مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد پیشبینی شده است. ریزش کوه و سنگ در بیش از 60 نقطه از مناطق کوهستانی و جادههای ارتباطی این استان روی داد که نیروهای راهدار درحال پاکسازی هستند.
منصور ملاشاهی مدیر راهداری اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: مسیر زاهدان- بم از ساعت 10 و 30 دقیقه صبح سهشنبه براثر توفان شن و ماسه بسته شد. سرعت توفان به 80 کیلومتر بر ساعت رسید.