kayhan.ir

کد خبر: ۹۷۸۰۰
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۸
مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران در پاسخ به کیهان:

ادعای مشاور جهانگیری در عدم خودکفایی محصولات اساسی درست نیست

مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران با تأکید بر استفاده از روش‌های نوین کشت، اظهار داشت: با انجام اصلاحات خودکفایی قطعا شدنی است.


سرویس اقتصادی-

محمدرضا بختیاری روز گذشته در نشست خبری این سازمان به خبرنگار ما گفت: در اینکه باید به سمت افزایش تولید و خودکفایی برویم شکی نیست.
مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران در پاسخ به پرسش کیهان مبنی بر اینکه علیرغم تأکید قانون و مصوبات مجلس برای خودکفایی در محصولات اساسی، برخی افراد از جمله عیسی کلانتری، مشاور اسحاق جهانگیری این تصمیم را غیرمنطقی و مزخرف می‌دانند، تصریح کرد: باید راندمان بخش کشاورزی را افزایش بدهیم و با انجام اصلاحات خودکفایی قطعا شدنی است.
وی عنوان کرد: با استفاده از روش‌های جدید تولید در بعضی موارد بازدهی تا 10 برابر قابل افزایش و مصرف آب تا 40 درصد کاهش می‌یابد.
بختیاری خاطرنشان کرد: آمار تولیدات گلخانه‌ای نشان می‌دهد که در برخی موارد، تولید با روش‌های نوین در یک هکتار زمین با تولید سنتی در 50 هکتار برابری می‌کند، لذا باید به سمت تولید بیشتر با مصرف آب کمتر برویم.
گفتنی است قوانین و اسناد بالادستی بر خودکفایی در تولید محصولات اساسی تأکید دارند و دی‌ماه امسال هم نمایندگان مجلس، دولت را موظف به تأمین امنیت غذایی و نیل به خودکفایی در محصولات اساسی زراعی، دامی و آبزی به میزان ۹۵درصد تا پایان سال ۱۴۰۰ کردند.
با این حال برخلاف تأکید اسناد و قوانین کشور و علیرغم اظهارات مسئولان حوزه تأمین آب کشور مبنی بر توانایی خودکفایی در تولید این محصولات، برخی مسئولان اسبق و کنونی از جمله مشاور جهانگیری در امور کشاورزی به خودکفایی در برخی محصولات کشاورزی حمله می‌کنند به طوری که عیسی کلانتری، از حامیان تولید و مصرف محصولات تراریخته در کشور، تا کنون چند بار به خودکفایی در تولید برخی محصولات انتقاد کرده است.
وی که قبلا هم با بهانه قرار دادن مشکل کم‌آبی، واردات محصولات کشاورزی را توجیه کرده بود، به‌تازگی گفته است: اینکه عنوان شده تا سال ۱۴۰۰ باید در محصولات اساسی به خودکفایی ۹۵ درصدی رسید حرف غیرمنطقی و نامعقولی است، با کدام آب قرار است این اتفاق رخ دهد؟
مشاور معاون‌اول رئیس‌جمهور در امور کشاورزی در جایی دیگر هم اظهار داشت: باید به دنبال راه‌حلی جایگزین برای تامین نیازهای غذایی کشور بود. درحال حاضر گزینه پیش رو، تجارت آزاد محصولات کشاورزی است.
یکی از مسائلی که همواره دستاویز کلانتری برای زیر سؤال بردن بحث خودکفایی قرار گرفته، مشکل آب بوده است. اما برخلاف اظهارات عجیب وی، سال گذشته فائو در گزارشی بر تولید بیشتر محصولات غذایی در عین مصرف آب کمتر تاکید کرد تا استدلال‌های خام کلانتری زیر سؤال برود. اظهارات روز گذشته مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران که از منابع آبی موجود اطلاع کامل دارد هم پاسخی است به کسانی که مشکل کم آبی را برای توجیه واردات محصولات کشاورزی دستاویز قرار می‌دهند.
گفتنی است مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران در نشست خبری خود همچنین با بیان اینکه استان تهران سالانه با ۱۵۰ میلیون متر مکعب بیلان منفی آب مواجه است و چاره‌ای نداریم در طی ۵ سال این عدد را به صفر برسانیم، گفت: دولت هنوز برای طرح تعادل‌بخشی آب به استان تهران یک ریال هم بودجه پرداخت نکرده است.
بختیاری افزود: در راستای اجرای طرح تعادل‌بخشی آب که همانا نصب کنتورهای هوشمند و مسدودکردن چاه‌های غیرمجاز است، 17 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده بود اما با گذشت حدود 11 ماه از سال هم هنوز یک ریال هم به این طرح اختصاص داده نشده است.
وی گفت: در استان تهران 13هزار حلقه چاه مجاز و 32 هزار حلقه چاه غیرمجاز داریم که روی هم رفته می‌توان گفت 45 هزار حلقه چاه مجاز و غیرمجاز در استان تهران وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران ادامه داد: از این تعداد چاه غیرمجاز در استان تهران 10 هزار حلقه چاه مربوط به شهر تهران است.
به گفته بختیاری، در تهران حدود 2/5 میلیارد متر مکعب آب زیرزمینی استفاده می‌شود که 2 میلیارد و 200 میلیون متر مکعب مربوط به چاه‌های مجاز و 250 میلیون متر مکعب مربوط به چاه‌های غیرمجاز است.