دیوان عدالت اداری:
جلوگیری از بازنشستگی فرزندان شاهد دارای ۲۰ سال سابقه غیر قانونی است
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری جلوگیری از بازنشستگی فرزندان شاهد دارای ۲۰ سال سابقه به بهانه تأمین نشدن بار مالی را غیرقانونی خواند.
به گزارش تسنیم، در بند الف ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه آمده است که «فرزندان شهداء از کلیه امتیازات و مزایای مقرر در قوانین و مقررات مختلف برای شخـص جانباز 50 درصد و بالاتر نیـز به استثناء تسـهیلات خودرو و حق پرستاری و کاهش ساعت کاری برخوردارند. امتیازات ناشی از این بند شامل وابستگان فرزند شهید نمیشود.»
بر اساس این ماده، یک فرزند شهید که 20 سال و 7 ماه سابقه پرداخت بیمه داشته و در آتشنشانی شهرداری شهرستان تربیت حیدریه مشغول بوده، تقاضای بازنشستگی میدهد که بیمه تأمین اجتماعی تربیت حیدریه از اداره کل تأمین اجتماعی استان درخواست اعلام نظر میکند.
اداره کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی نیز 29 شهریور سال 94 اعلام میکند به دلیل بار مالی ماده موصوف، این امر برای آن اداره کل میسر نیست. پس از شکایت این فرزند شهید به دیوان عدالت اداری، هیئت عمومی دیوان با ابطال نامه اداره کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی، جلوگیری از بازنشستگی فرزندان شاهد دارای ۲۰ سال سابقه به بهانه تأمین نشدن بار مالی و منوط کردن آن به تأمین منابع مالی را غیرقانونی خواند. گفتنی است، احکام دیوان عدالت اداری در حکم قانون و برای تمامی دستگاههای اجرایی لازمالاتباع است.