kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۱۸۶
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۹
پس از پاکسازی شمال حلب از داعش

ارتش سوریه در الباب مقابل نظامیان اشغالگر ترکیه قرار گرفت

نیروهای ارتش سوریه پس از پاکسازی مناطق گسترده‌ای از عناصر تروریستی در شمال استان حلب و در حومه شهر «الباب» دیروز برای نخستین بار مقابل نظامیان اشغالگر ترکیه قرار گرفتند.


یک منبع نظامی سوری به پایگاه خبری «المصدر نیوز» گفته، «نیروهای ویژه ارتش سوریه در مناطق جنوب غربی شهر «الباب» شهرک‌های «سریس»، «الحسامیه»، «ام العمد»، «تل‌رحال» و «خریشه» را از لوث تروریست‌های «داعش» پاکسازی کردند.
پس از این پیشروی گسترده، واحدهای ارتش سوریه در شهرک الشغاله برای اولین بار مقابل ارتش ترکیه و نیروهای عملیات «سپر فرات» قرار گرفته‌اند. ارتش ترکیه چند ماه قبل عملیات فرات را با هدف عقب‌نشاندن شبه نظامیان کرد به آن سوی رود «فرات» راه انداخت.
البته کارشناسان می‌گویند، این فقط یک بهانه است و آنکارا در حقیقت می‌خواهد در شمال سوریه حضور نظامی داشته باشد و برای مرزهای ترکیه، یک منطقه حائل ایجاد نماید.
اخیراً نیز خبری به نقل از «لقمان کورتولموش» معاون نخست‌وزیر ترکیه مبنی بر ماندن ارتش ترکیه در شهر «الباب» سوریه منتشر شده بود که براساس خبرهای بعدی، کورتولموش آن را تکذیب کرد.
با این حال کارشناسان می‌گویند، آنکارا در ارتباط با شمال سوریه، سوداهایی در سر دارد.
دولت ترکیه در سال 2011 به همراه عربستان و کشورهای غربی، جنگ داخلی را در کشور سوریه راه انداخته است.
احتمال درگیری مستقیم بین دو کشور در الباب وجود دارد.
حمله آل سعود به ترکیه
از سوی دیگر «عادل سراج مرداد» سفیر عربستان در ترکیه در گفت‌وگو با «بی‌بی‌سی»، طی اظهارات بی‌سابقه‌ای، گفت: «آنکارا مسئول خونریزی، نابودی و آواره شدن میلیون‌ها نفر در سوریه است.»
سفیر عربستان که نسبت به چرخش در سیاست خارجی ترکیه عصبانی به نظر می‌رسید، تصریح کرد که «زمانی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه شعار کناره‌گیری بشار اسد از ریاست جمهوری سوریه را سر می‌داد و آن را به عنوان راه حلی بدون جایگزین، برای بحران سوریه مطرح می‌کرد، ولی اردوغان و دولت ترکیه اکنون این شعار را تغییر داده‌اند.»
مرداد اضافه کرد: تلاش‌های دولت آنکارا در نزدیک کردن مواضع خود به ورسیه و اسرائیل، در راستای تأمین منافع ترکیه و فرار از بحران‌های داخلی صورت می‌گیرد.
«مرداد» با اشاره به اینکه «عربستان سعودی» از اردوغان از همان آغاز تصدی ریاست جمهوری ترکیه حمایت کرده و به این حمایت تاکنون ادامه داده است، مدعی شد که «ریاض یکی از اولین حامیان ترکیه و دولت منتخب آن در مواجهه با کودتای نافرجام (25 تیر) بوده است.»
سفیر سعودی این را هم گفت که «دولت ترکیه به دستاوردهای «انقلاب مردم سوریه»! پشت کرده و سوریه را در ویرانی و تباهی ترک کرده است و الان، ترکیه مسئول تلفات غیرنظامیان و آوارگی میلیون‌ها آواره و پناهنده در سوریه است.»
منظور سفیر سعودی از انقلاب مردم سوریه، گروه‌های تروریستی تکفیری و غیرتکفیری است.
رژيم آل سعود بزرگ‌ترین حامی ایدئولوژیکی، مالی، نظامی و رسانه‌ای گروه‌های بدنام تروریستی طی شش سال گذشته در سوریه (و سپس عراق) بوده است.
 با توجه به این نکته، سفیر سعودی در اظهارات خود، احتمالاً خواسته است گذشته رژیم متبوع خود را از جنایات زشت و بی‌سابقه داعش، جبهه النصره، جیش‌الاسلام، فتح‌الشام، ارتش آزاد و سایر تروریست‌ها پاک کند.
به هر حال، چرخش ترکیه هر چند برای محور مقاومت قابل اتکاء نیست، ولی برای ریاض هیچ راه فراری از منجلاب سوریه وجود ندارد.
عملیات در حومه دمشق
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، نیروهای ارتش سوریه و مقاومت اما بامداد دیروز دست به عملیات جداگانه‌ای در حومه‌های شرقی و غربی پایتخت زدند؛ عملیات در شرق و در منطقه «قاسمیه» متمرکز است و در غرب دمشق نیز اطراف روستای «عین فیجه» واقع در منطقه «وادی بردی» صحنه درگیری میان طرفین است؛ در عین فیجه ارتش تلاش می‌کند بر سرچشمه‌های آب شهر دمشق مسلط شود و سیستم آبرسانی این شهر را به حالت عادی برگرداند.
تروریست‌های وابسته به «جبهه النصره» در «وادی بردی» از چهار دی ماه آب آشامیدنی شهر دمشق را قطع کرده‌اند و اکنون آبرسانی در دمشق با تانکر انجام می‌شود.
ارتش سوریه دیروز همچنین، دو حمله تروریست‌ها را در «قنیطره» و «دیرالزور» دفع کرد؛ در قنیطره تروریست‌های وابسته به «جبهه النصره» قصد داشتند روستای راهبردی «المقروصه» را اشغال کنند که موفق نشدند و در استان دیرالزور واقع در شرق سوریه هم، عناصر داعش می‌خواستند بر فرودگاه نظامی شهر دیرالزور مسلط شوند، اما عقب رانده شدند.