kayhan.ir

کد خبر: ۹۵۸۲۳
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۶
نکات مهمی که از سی و هفتمین دوره رقابت‌های کشتی جام تختی به‌جا ماند

غیبت ستاره‌ها، انتقاد از شیوه برگزاری مسابقات!

رقابتهای کشتی جام تختی در شرایطی برگزار شد که بازهم روس‌ها غیبت داشتند؛ البته این موضوع واکنش دبیر فدراسیون را به دنبال داشت تا جایی که وی با ابراز خوشحالی از رفتار روسیه، مدعی شد آنها در قبال کشتی ایران محتاط عمل می‌کنند.



رقابتهای بین‌المللی جام تختی که به زعم متولیان فدراسیون کشتی، عنوان مهمترین تورنمنت ورزشی ایران را یدک می‌کشد، در حالی جمعه شب پس از دو روز مصاف مدعیان به میزبانی مشهد به پایان رسید که هیچ نشانی از یک تورنمنت درجه یک بین‌المللی نداشت.اعلام حضور ۲۸ تیم داخلی و خارجی در سه رشته آزاد، فرنگی و پهلوانی در این دوره از مسابقات تا حدی کمیت تیم‌های شرکت‌کننده را نسبت به سالهای گذشته بهبود بخشیده بود، اما دریغ از کیفیت!
مصاف مدعیان ایرانی با تیم‌های بی‌ستاره
در کشتی آزاد علاوه برحضور ۵ تیم با اسامی مختلف از ایران، شاهد حضور تیم‌های قزاقستان (دو تیم)، قرقیزستان، آمریکای لاتین، بلاروس، گرجستان، مغولستان، ازبکستان، ارمنستان، اوکراین و عراق بودیم که به جرئت می‌توان گفت حتی تیم‌های نامدار این لیست هم هیچ ستاره و چهره نامداری را به ایران نیاورده بودند.
کشتی فرنگی هم همین وضعیت را داشت و به جز ۵ تیم از ایران، شاهد حضور کم فروغ تیم‌های بلغارستان، اوکراین، عراق، گرجستان، ارمنستان، ترکیه و ازبکستان بودیم که این تیم‌ها هم ترجیح داده بودند با نفرات درجه سه و چهار و گمنام خود در جام تختی به میدان روند.
حضور تیم‌های خارجی در کشتی پهلوانی هم دست کمی از دو رشته قبلی نداشت. سه تیم از ایران با تیم‌هایی از بلاروس، قرقیزستان، ارمنستان، مجارستان، روسیه، صربستان و گرجستان در دو گروه به مصاف هم رفتند که طبیعتا سطح فنی نمایندگان کشورمان به مراتب یک سر و گردن از رقبای خارجی خود بالاتر بود.
اما و اگرهای مسابقات تیم به تیم
هنوز مشخص نیست فدراسیون کشتی به چه دلیل بر برگزاری و جا انداختن قانون مسابقات تیم به تیم در تورنمنت‌ها و مسابقات داخلی اصرار دارد، اما آنچه مسلم است این روش چندان در جام تختی جواب نداد. شاید اگر تیم‌های خارجی با ترکیب اصلی و نفرات عنوان‌دار خود به جام تختی آمده بودند، شرایط متفاوت بود اما مطمئنا رویارویی تیم‌های پر ستاره ایرانی با کاروانی از کشتی‌گیران نه چندان مطرح خارجی که برخی از آنها به زحمت توانسته بودند یک تیم کامل هشت نفره را برای خود دست و پا کنند، جذابیت چندانی نداشت.
چرا روسیه نیست؟!
داستان بی‌توجهی و عدم تمایل آزاد و فرنگی کاران روسی نسبت به حضور در تورنمنت‌های ایران به رغم احترام و اصرار متولیان کشتی همچنان ادامه دارد. روسها مدتهاست نه تنها رغبتی برای حضور در مسابقات برگزار شده در ایران ندارند، بلکه گاهی اوقات از دعوت رسمی از تیم‌های ایرانی برای تورنمنت‌های خودشان هم خودداری می‌کنند! البته روز گذشته رضا لایق دبیر فدراسیون کشتی در این باره گفت: روسها مدتهاست که با کشتی ایران بسیار محتاط رفتار می‌کنند و در واقع دوست ندارند دست خود را در مسائل و توان فنی رو کنند. در نتیجه تعامل چندان خوبی در این عرصه با آنها نداریم. حتی برای حضور در تورنمنت‌های برگزار شده در روسیه هم همیشه ما پیشقدم شده و درخواست شرکت می‌دهیم.
وی در پایان گفت: البته این مسئله باعث خوشحالی و امیدواری ماست، چراکه سالهای نه چندان دور به محض شنیدن نام رقبای روس در مسابقات بسیاری از کشتی گیران روحیه خود را از دست می‌دادند اما امروز به جایی رسیدیم که در فینال المپیک هم آنها را شکست می‌دهیم و برای آنها به عنوان یک رقیب سخت و زهردار تلقی می‌شویم.