کمالوندی:
موضوع برگشت به قبل از برجام مورد بررسی ماست
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه تمدید تحریمها نقض برجام است، تاکید کرد: مدتهاست موضوع برگشت به قبل از برجام مورد بررسی ماست.
بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در نشست خبری با عنوان «توان هستهای ایران پس از برجام» گفت: اگر بخواهیم بگوییم برجام با چه هدفی دنبال شده و الان در چه جایگاهی هستیم و اینکه در سالگرد برجام به کجا رسیدهایم، باید بگویم که موضوع تحریمها به سازمان انرژی اتمی مربوط نمیشود و وزارت خارجه در این باره باید توضیح دهد.
کمالوندی با اشاره به راکتور آب سنگین اراک گفت: اگر بخواهیم همین راکتور را بسازیم، آنچنان کار سختی نیست. یک مدت زمانی را برای آن در نظر میگیریم؛ مخزن آن را ساختهایم و شاید بهتر از قبل هم، آن را بسازیم اما اگر آن را مدرن بسازیم تا ایزوتوپهای بیشتری را برای صنعت علمی و پزشکی داشته باشیم، بهتر است.
وی افزود: حتی اگر قرار بر این بود که به گذشته بازگردیم، به نفع ماست که به راکتور آب سنگین اراک بازنگردیم چراکه تنها خاصیتی که این راکتور دارد، داشتن پلتونیوم بیشتر است که ما به آن هم نیازی نداریم و اگر در مقام مقایسه بخواهیم مزایای راکتورهای جدید را بشماریم، باید بگویم بسیار بیشتر از راکتور گذشته است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی، با بیان اینکه در سفر آمانو به ایران، وی در جریان بسیاری از نقطه نظرات ما قرار گرفت، گفت: وقتی مدیرکل در جریان کارها و نقطه نظرات ما قرار بگیرد و به تدوین گزارش مناسب برای ما کمک میکند که خوشبختانه تاکنون در همه گزارشها پایبندی جمهوری اسلامی ایران به تعهداتش تأیید شده و آمانو نیز بارها به آن اشاره کرده است.
کمالوندی با اشاره به اینکه آیا برنامهای برای مذاکره با تیم جدید ترامپ خواهید داشت یا خیر؛ عنوان کرد: برنامهای برای مذاکره در کار نیست اما در کمیسیون مشترک، موضوع همکاری در دستور کار بوده و پیشرفتهای خوبی صورت گرفته که قرار است 27 دی ماه جلسهای داشته باشیم و امکان دارد افرادی که در این جلسه حاضر هستند، از بین تیم جدید آمریکاییها باشند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آیسا به صورت قانون درآمده و به لحاظ حقوقی نقض برجام است و هر نقضی آثارش معلوم است و این موضوع فقط ما را متأثر نمیکند و مابقی اعضا به آن اعتراض دارند که وزارت امور خارجه پیگیر آن شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، با اشاره به تصمیمگیری سازمان انرژی اتمی در قبال نقض برجام از سوی آمریکا تصریح کرد: از مدتها قبل موضوعات مختلف برای بازگشتپذیری به قبل از برجام بررسی شده و به نوعی میتوان گفت: جعبه ابزاری برای هیئت نظارت مشخص است. هیئت نظارت هم با وجود حضور تمامی خطوط مختلف، نظرات و دیدگاههای افراد مجرب را پس از ارائه جمعآوری خواهد کرد و بر پایه آن تصمیمگیری انجام خواهد شد.