kayhan.ir

کد خبر: ۹۰۲۲۰
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۴

۱۰ توصيه کاربردی‌ آيت‌الله مكارم شیرازی به زائران اربعین

استاد درس خارج حوزه در توصیه‌هایی ضروری به زائران اربعین، تصریح کرد: از هر گونه اهانت به مقدّسات ديگران پرهيز كنند بخصوص اينكه گروه‌هايى از مذاهب گوناگون در اين مراسم شركت دارند.

 

به گزارش خبرگزاری حوزه، توصیه‌های کاربردی آیت‌الله مکارم‌شیرازی به زوار اربعين و عاشقان حسينى(ع) بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
بحمدالله امسال استقبال از مراسم اربعين پرشكوه حسينى از هر سال بيشتر و پرشورتر است، اين مراسم نه تنها از نظر عدد شركت‌كنندگان در دنيا نظير ندارد، بلكه از نظر مسائل عاطفى فوق‌العاده گسترده و ايثارها و فداكارى‌ها بى‌نظير است.
براى برگزارى هر چه بهتر اين مراسم تأكيد مى‌كنم كه زوار عزيز امور زير را دقيقاً در نظر بگيرند :
1. نظم را در همه حال رعايت كنند كه سبب نجات از هر گونه حادثه ناگوارى است.
2. رعايت نظافت، سبب آبرومندى اين مراسم و نجات از انواع بيمارى‌هاست.
3. زوار عزيز وقت نماز را كاملاً رعايت كنند، چرا كه نماز ستون خيمه دين و شرط قبولى زيارت و همه اعمال است.
4. از ورود در عراق بدون پاسپورت و ويزا جداً بپرهيزند كه اين كار شرعاً جايز نيست و براى انجام زيارت مستحب هرچند بسيار مؤكّد باشد نمى‌توان مرتكب حرام شد.
5. همگى مراقب افراد ناتوان، بيماران، سالمندان و كودكان باشند و از هر گونه كمكى به آنان دريغ نكنند.
6. در اهداف اين قيام پرشكوه حسينى زياد بينديشند و روح و جان خود را با آن هماهنگ سازند.
7. ان شاء الله سعى كنند اين مراسم، انسان تازه‌اى از آنها بسازد و هر گونه خلق و خوى بد و عمل نادرست را از خود دور سازند و با آب توبه روح و جان خود را بشويند.
8. از هر گونه اهانت به مقدّسات ديگران پرهيز كنند بخصوص اينكه گروه‌هايى از مذاهب گوناگون در اين مراسم شركت دارند.
9. زيارت خود را در كنار مرقد نورانى سالار شهيدان طولانى نكنند و جاى خود را به سرعت به ديگران بدهند تا در ثواب آنها نيز شريك باشند.
10. براى ظهور حضرت مهدى(ارواحنا فداه) و نجات همه كشورهاى اسلامى از شرّ اشرار و سعادت و سربلندى مسلمين دعا كنند.
تأکید مجدد آیت‌الله مکارم شیرازی
 بر راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات
استاد درس خارج حوزه گفت: باید پهنای باند را به این شبکه ملی اختصاص دهند که در این صورت مراجعه به آن بیشتر می‌شود و طبیعتا مردم بیشتر به معنویات سوق داده می‌شوند؛ بنابراین مسئله فضای مجازی یک بن‌بست نیست، دولت هم علاقه به کار دارد ولی ما دلسوزی عمیقی در این راه نمی‌بینیم.
به گزارش خبرگزاری رسا، این مرجع تقلید در مراسم بزرگداشت سی و ششمین سالگرد ارتحال عالم ربانی، مفسر کبیر قرآن علامه طباطبایی(ره) و دومین همایش انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه علمیه قم با رویکرد قرآن و ارتباطات که در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) قم برگزار شد، با اشاره به اینکه یاد مرحوم علامه طباطبایی(ره) هیچگاه فراموش نمی‌شود، اظهار داشت: آثار فاخر و گرانبهای قرآنی و فلسفی زیادی که از ایشان در بین ما مانده است، خاطره ایشان را در اذهان ما زنده می‌دارد.
وی گفت: امروز سه مشکل مهم در مسئله تبلیغات داریم؛ نخست استفاده از فضاهای مجازی است که معمول است شعار می‌دهند باید از این فضا استفاده شود و گاهی ده‌ها میلیون نفر را یک شبکه مجازی پوشش می‌دهد؛ اینها درست است  ولی در برابر مفاسد آن، چه کرده ایم؟ اگر 10 درصد بتوانیم استفاده کنیم 90 درصد مفاسد آن را چه کنیم دارد که راه جلوگیری می‌خواهد.
آیت‌الله مکارم شیرازی بیان داشت: در برگزاری بسیاری از برنامه‌های غیراخلاقی با همین شبکه‌ها مردم را جمع می‌کنند و حتی خبر رسیده در برخی از انتخابات فلان شبکه تمام پیامک‌های مربوط به یک کاندیدا را حذف کرده و پیامک دروغ را از طرف او می‌فرستند، بنابراین هم استفاده باید کرد و هم باید جلوی خطر را گرفت.
استاد درس خارج حوزه خاطرنشان کرد: در این فضای مجازی اهانت‌های زیادی به همه مقدسات می‌شود، تبلیغ مفاسد جنسی در حد کثیف صورت می‌گیرد و تبلیغات ضد اخلاقی و ضد قرآنی زیادی در آن وجود دارد وباید در این باره فکری شود، به همین دلیل چندی است با همکای دوستان برنامه‌ریزی کردیم و از مسئولان وزارت ارتباطات خواستیم تا شبکه‌ای به نام شبکه ملی راه‌اندازی شود تا هر آنچه مورد نیاز مردم است در آن بیاید و مفاسد شبکه‌های دیگر را نداشته باشد و بتواند خواسته‌های معقول مردم را اشباع کند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه مسئولان در عمل اقدام جدی برای شبکه ملی نکرده‌اند ، گفت: باید پهنای باند را به این شبکه ملی اختصاص دهند که در این صورت مراجعه به آن بیشتر می‌شود و طبیعتا مردم بیشتر به معنویات سوق داده می‌شوند؛ بنابراین مسئله فضای مجازی یک بن‌بست نیست، دولت هم علاقه به کار دارد ولی ما دلسوزی عمیقی در این راه نمی‌بینیم، بنابراین باید قبل از این که جوان‌های ما فاسد شوند به فکر این کار بیافتیم و آن را در رأس کارهای خود قرار دهیم.
وی با اشاره به تمرکز بیش از حد طلاب در قم و خالی شدن شهرستان‌ها از وجود روحانی، تصریح کرد: برخی از طلبه‌ها نصف آیه «نفر» را قبول و نصف دیگر را رها کرده‌اند، فقط تفقه در دین را قبول کرده‌اند ولی رجوع به قوم خود برای هدایت را رها کرده‌اند؛ حل این مسئله هم بدون برنامه‌ریزی نمی‌شود، بنابراین باید برنامه‌ای تنظیم کرد تا آنهایی که در حوزه قم منشأ آثار هستند بمانند و افراد دیگر با حمایت و حل مشکلات به شهرستان‌ها فرستاده شوند تا از این تمرکز در قم جلوگیری شود، چرا که اگر شهرهای ما از حضور روحانی و مبلغ خالی شود، همه عمّال فساد وارد صحنه می‌شوند و اینجا است که باید منتظر ورود و جذب افراد توسط فرقه‌های ضاله، مبلغان مسیحیت و عمال وهابیت باشیم.
آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه مسئله فن خطابه نیز در بسیاری از طلاب و مبلغان ما مشکل دارد، افزود: بله مرکز سفیران هدایت برای تربیت مبلغ خطیب خوب است، ولی خطبای امروز همه خود جوش هستند و یک آموزش جامع و درست خطابه ندیده‌اند، درحالی که همین بزرگان باید فن خطابه، بالا و پایین رفتن در آن و اوج و فرود را بلد باشند به همین دلیل باید کسانی که تجربه زیاد دارند به افرادی که در خطابه دستی بر آتش ندارند این فن را آموزش بدهند تا این کمبود هم از حوزه تبلیغ برطرف شود.