نمایندگان مجلس تاکید کردند
تغییر رئیسجمهور تاثیری در بدبینی ملت ایران به آمریکا ندارد
نمایندگان مجلس در واکنش به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با تاکید بر این که ساختارها در این کشور نقش دارند نه افراد تاکید کردند : تغییر رئیسجمهور تاثیری در بدبینی ملت ایران به آمریکا ندارد .
عضو هیئترئیسه مجلس، گفت: رؤسای جمهوری آمریکا اعم از دموکرات و جمهوریخواه همواره به دستاندازی به منافع ملی ما پرداختهاند و تغییر این دولتها نمیتواند از بدبینی ملت ایران نسبت به هیئت حاکمه این کشور کم کند.
اکبر رنجبرزاده نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتخابات اخیر آمریکا و پیروزی جمهوریخواهان در این انتخابات، گفت: بدبینی عمیقی از ناحیه ملت ایران نسبت به هیئت حاکمه آمریکا وجود دارد و هر دولتی که در این کشور بر سر کار باشد از سوی ملت ایران قابل اعتماد نیست.
وی افزود: تغییر دولتها در آمریکا باعث نمیشود که سیاستهای خصمانه این کشور تغییر کند. پیش از این رؤسای جمهور چه از حزب دموکرات و چه از حزب جمهوریخواه به منافع ملی ایران هجمه بردند.
عضو هیئترئیسه مجلس اظهار داشت: دولتهای آمریکا همواره منافع کشور ما را مورد هدف قرار دادند و با توسعه و پیشرفت ما مقابله کردند.
رنجبرزاده خاطرنشان کرد: بازسازی چهره آمریکا امروز در جهان کار سختی است و ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا باید دست به بازسازی چهره تخریب شده کشورش بزند.
وی در پایان گفت: آمریکا امروز در میان تودههای مردم در کشورهای مختلف جایگاه متزلزلی دارد و اگر سردمداران آمریکا به خود نیایند طولی نخواهد کشید که این موضوع به یکی از چالشهای اساسی آمریکا بدل خواهد شد.
ساختارها در آمریکا نقش دارند
نه افراد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اظهار داشت: بنده برخلاف آنچه که برخی تحلیلگران میگویند معتقدم که در انتخابات اخیر آمریکا یک تحول ساختاری شکل گرفت، یعنی مجدداً تعیینکننده بودن ساختار را در آنجا مشاهده کردیم.
حشمتالله فلاحتپیشه در ادامه افزود: درحالی که ترامپ خود را ساختار شکن نشان داد، ولی ساختار سیاسی آمریکا به قدری در مقابل مردمش رسوا بود که اگر پشت سر هر کسی قرار میگرفت آن شخص را زمین میزد و لذا تبانی پشت پرده ترامپ با گروههای حزبی و سیاسی در زیر موضعگیریهای جنجالی وی پنهان شد.
نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس تصریح کرد: حتی بعد از اینکه ترامپ رئیسجمهور شد بازهم ساختارها به جاهای تعیینکننده خود بازخواهند گشت و حتماً بهگونهای عمل خواهند کرد که در سیاستهای مختلف از جمله سیاستهای کلان آمریکا صاحب نقش باشد .
فلاحتپیشه بابیان اینکه اولویتهای ترامپ در درجه اول مسائل داخلی بهویژه رکود این کشور خواهد بود، گفت: سرمایهداران بزرگ برای مقابله با رکود به ترامپ رأی دادند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره موضعگیریهای مقامات کشورمان بهخصوص رئیسجمهور و وزیر امور خارجه پیرامون انتخابات اخیر آمریکا تأکید کرد: معتقدم که هم آقای روحانی و هم آقای ظریف نباید بلافاصله موضوع برجام را به عنوان یک مطالبه از آمریکا مطرح میکردند، زیرا برجام یک توافق دولی است که به همان میزان که ایرانیها باید نسبت به انجام شدن آن حساسیت داشته باشند، دیگر بازیگران بهویژه آمریکاییها باید پیرامون این موضوع حساسیت داشته باشند.
فلاحتپیشه ادامه داد: همین دمکراتهایی که الان کنار رفتهاند بیشترین کارشکنی را داشتند و ترامپ بیشتر از این نمیتواند کارشکنی داشته باشد و دلیلی نداشت که مسئولان کشورمان بهگونهای موضع بگیرند که گویی نسبت به سرنوشت برجام نگرانند.
وی خاطرنشان کرد: موضعگیریها باید تابع راهبردهای طرف مقابل باشد نه تابعی از موضعگیریهای انتخاباتی، بنابراین معتقدم در آینده نیز ساختارها نقش تعیینکننده در جهتگیریهای سیاست خارجی آمریکا خواهد داشت.
تفاوت کلینتون و ترامپ اختلاف دو جانی با نقابهای مختلف است
سیامک مرهصدق نماینده کلیمیان ایران در مجلس نیز با اشاره به پیروزی حزب جمهوریخواه در انتخابات مجلس سنا و ریاست جمهوری آمریکا گفت: تغییر رئیسجمهور و حزب حاکم در آمریکا هیچ تغییری در رفتار این کشور با کشورهای آزادیخواه از جمله جمهوری اسلامی ایران ندارد.
وی افزود: سیاستهای آمریکا توسط رئیسجمهور تعیین نمیشود بلکه لابیهای صهیونیستی و استکباری که بر آمریکا حاکمند دیکتهکننده این سیاستها هستند.
نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تغییراتی که در سطح حاکمیت آمریکا اتفاق میافتد ابزاری برای فریب دادن افکار عمومی آمریکا و دنیاست ، سیاستهای استکباری و صهیونیستی سیاستهایی سرکوبگرایانه و ضد انسانی بر اساس اصل ارزش حاکمیت سود است.
مرهصدق خاطرنشان کرد: تفاوت بین کلینتون و ترامپ تفاوت بین یک جانی آدمکش با یک ماسک انساندوستانه و یک فرد جانی آدمکش دیگر است که بخشی از چهره واقعی خود را به نمایش گذاشته است.
وی افزود: هیچ تفاوت ماهوی در جریانات سیاسی آمریکا وجود ندارد و سادهاندیشی است که اگر ما فکر کنیم با تغییر رئیسجمهور در این کشور تغییر بنیادین و واقعی در رفتار آمریکا اتفاق خواهد افتاد.