دفاع از ایمان مردم یک ضرورت و اولویت(زلال بصیرت)
تجربه نشان داده است که در بين انسانها افرادي پيدا ميشوند که به دنبال تضييع حق ديگران و تجاوز به حقوق آنها هستند،کشور ما نيز به عنوان يک کشور اسلامي، استثناء نيست و نهاد دفاعي کشور به چند سازمان سپرده شده است.
يک وظيفه مشترک در نهادهاي دفاعي همه کشورها وجود دارد و آن دور کردن خطر نظامي از اين سرزمين است، اما در تشخيص خطر و اينکه چگونه بايد با آن مقابله کرد، بين کشورها با توجه به نظام ارزشي شان کمابيش تفاوتهايي وجود دارد.
مفهوم گسترده دفاع
تا پيش از انقلاب اسلامي برداشت عمومي مردم از دفاع، تنها دفاع دربرابر حمله نظامي و تجاوز به خاک ميهن بود و تفاوتي بين ارتش ايران به عنوان تنها نهاد دفاعي ايران با ارتشهاي ديگر دنيا نبود، درحالي که در اسلام علاوه بر دفاع از سرزمين، جان، اموال و ناموس مسلمانان، ارزشهاي ديگري نيز مطرح و دفاع از آنها واجب شده است.
نظام اسلامي براي احياي باورها و ارزشهاي اسلامي تشکيل شده است،طبعا بايد از خطراتي که باورها و ارزشهاي اعتقادي نظام را نشانه گرفته است نيز دفاع کرد. لذا دفاع در نظام اسلامي، گاه در حوزه فرهنگي است که متصديان خاص خود را دارد و با بحث و روشنگري و تبيين حل ميشود؛ گاه در بعد اقتصاد دربرابر فشار دشمن بر اقتصاد نظام اسلامي است و گاه نيز در بعد نظامي است که بايد براي مقابله با آن، با تقويت نظامي آماده دفاع بود.
پیدایش نعمت انقلاب اسلامي و رهبري الهي آن،تنها در اثر تجربه نظامي و سياسي نيست، بلکه به خاطر تقويت ايمان است؛ لذا در چنين شرايطي که دشمن، ايمان جوانان ما را هدف قرار گرفته است، بزرگترين دشمني با نظام اسلامي نه در بعد نظامي و اقتصادي، بلکه در بعد فرهنگ و ايمان جوانان ماست.
وجود رهبري به بهترين وجه جامعه اسلامي را در بحرانها حفظ و هدايت کرده است،خداوند کسي را به ما عطا فرموده که در تاريخ در بين رهبران اسلامي، کم نظير است و دوست و دشمن به عظمت و اقتدار و پاکي وي گواهي ميدهند، در حالي که 30 سال مسئوليت کشور را آن هم در حساس ترين شرايط اجتماعي و سياسي بر عهده داشته و نقطه ضعف يا اشتباه قابل اثباتي از او مشاهده نشده است.
اهمیت دفاع از ایمان مردم ،بیش از دفاع نظامی
هويت اين نظام به ارزشها و اعتقادات اسلامي است،وظيفه انساني، ملي و ديني ما اين است که ابتدا از ايمان افراد جامعه دفاع کنيم، زيرا هرچند محافظت از حتي يک جزيره که خيلي قابل سکونت هم نيست، مهم است، ولي دفاع از ايمان جوانان که در واقع رکن نظام اسلامي است، از آن مهمتر است.
براي دفاع نظامي از کشور، آموزش نظامي و ابزار آلات و سلاحهاي جنگي لازم است،اما اين دو، براي دفاع از نظام اسلامي، کافي نيست؛ چرا که روح همه اينها، ايمان است؛ اگر ايمان باشد، همه اينها به درد ميخورد، و اگر ايمان نبود، با وجود همه اينها، ميتواند خيانتي صورت بگيرد و مثلا کودتايي رخ دهد و همان امکانات نظامي در جهت دشمني با نظام صرف شود!
رشد ايمان يک فرآيند تدريجي است که شرط لازم آن شناخت صحيح است.اگر معرفت صحيح داشته باشيم، ميدانيم چرا ميجنگيم و ميفهميم که آيا آنچه که برايش مي جنگيم، ارزش آن را دارد تا جان را فدايش کنيم يا خير و در سايه شناخت و معرفت است که متوجه ميشويم آيا يمن و سوريه و عراق نيز به ما ربط دارد يا خير!
پس نهاد نظامي در جمهوري اسلامي ايران مانند نهاد دفاعي ساير کشورها، صرفا براي دفاع از خاک نيست؛ بلکه ايثارگري و گذشتن از جان در راه ارزشهاست که هنر ميباشد؛ تفکر و نگاهي که بذر آن توسط مکتب امام حسين(ع) فراهم شد.
حضرت امام خميني(ره) مکتب امام حسين(ع) را احيا کرد و به امام حسين لبيک گفت. تا قبل از آن، ياد مکتب امام حسين(ع) در اشک و عزاداري خلاصه شده بود، اما امام(ره) از اين سرمايه بهترين استفاده را برد و به مردم ياد داد که با اين سرمايه عظيم بايد زندگي و جامعه خود را بسازند و جان خود را در اين راه بدهند و بعداز ايشان نيز جانشين صالح ايشان، اين نهال را تقويت و آبياري کرد.
وظيفه ما اين است که ابتدا شناخت و معرفت خود را بالا ببريم و با خودسازي، مسئوليت خود را بهتر شناخته و به آن عمل کنيم تا اگر روزي عاشوراي ديگري برپا شد، در لشکر حسين(ع) باشيم.
سخنرانی آيتالله مصباح يزدي (دام ظله) در جمع تعدادي از اعضاي نيروي دريايي سپاه؛ قم؛ 1/6/95
زلال بصیرت روزهای پنجشنبه منتشر میشود.