مدیرکل بهداشت و درمان سازمان زندانها:
بیماریهای زندانیان پرخطر پایش میشود
مدیرکل بهداشت و درمان سازمان زندانهای کشورگفت: زندانیان پرخطر با حجم وسیعی از بیماریها وارد زندان میشوند اما از ابتدای ورود، پایشهای اصلی برای کنترل سلامت و بهداشت آنان صورت میگیرد.
به گزارش ایرنا، «مهرزاد تشکریان» دیروز در همایش و کارگاه سه روزه آموزشی پایش و ارزشیابی چهارمین برنامه راهبردی ایدز در شیراز اظهار داشت: در زندانها امکانات برای تامین بهداشت، سلامت و درمان این زندانیان فراهم است.
وی ادامه داد: 70 درصد از زندانیان پرخطر با سوابق مواد مخدر وارد زندان میشوند که حدود 10 درصد از این افراد جرایمی در حوزههای دیگر از جمله تجاوز به عنف، سرقت و مواردی که آنها را در معرض آسیبهای اجتماعی و انواع بیماریها قرار میدهد، دارند.
تشکریان با بیان اینکه کسی که به ایدز مبتلاست در زندان دغدغه درمان ندارد گفت: همه دغدغه این افراد آن است که زودتر آزاد شوند و کار خود را ادامه دهند بنابراین کنار آمدن با چنین افرادی بسیار سخت است و باید با فرهنگ یک زندانی آشنایی کامل داشت و با او مانوس بود تا روشهای درمان و پیشگیری در زندان جواب دهد.
مدیر کل بهداشت و درمان سازمان زندانهای کشور، زندانها را به مثابه شهری کوچک با همان دغدغه شهرهای بزرگ دانست و گفت: دغدغههایی مانند ایدز، سل، هپاتیت و انواع آسیبها در زندان وجود دارد که کارشناسان ما آنها را پایش و کنترل میکنند، این دغدغهها برای زندانیان زن بسیار بیشتر و حساستر از زندانیان مرد است.
وی با بیان اینکه حدود چهار درصد از زندانیان را زنان تشکیل میدهند گفت: موضوع طرد زندانیان زن توسط جامعه و خانواده در کشور ما همچنان یک معضل اساسی است، فقط 10 درصد از زنان زندانی ملاقاتی دارند، حتی خانواده این افراد را از خود میراند، این افراد بیشتر در خطر آسیبهای اجتماعی و ایدز قرار دارند.
تشکریان ادامه داد: زندان در عین حال بهترین مکان برای تربیت و حمایت از بیماران ایدزی است، متوسط حضور یک فرد زندانی در زندان حدود 45 روز است، این مدت بسیار کوتاه برای بازپروری و آموزش است اما میتوان از آن بهره درست گرفت
از سوی دیگر رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی شمار رسمی افراد شناسایی شده در بیماری ایدز را 31 هزار و 950 نفر اعلام کرد و بیان داشت: سه برابر این تعداد افراد مبتلا به ایدز هستند که شناسایی نشدهاند و یا از بیماری خود آگاهی ندارند.
دکتر محمد مهدی گویا افزود: 84 درصد از افراد شناسایی شده مرد و مابقی زن هستند اما نگرانی اصلی از آنجا است که شمار مبتلایان زن در حال افزایش است.