وزیر ارتباطات خبر داد
لغو شرط گستاخانه سفارت انگلیس برای همایش «ایران کانکت 2016»
پس از اعتراض رسانهها و نمایندگان مجلس، وزیر ارتباطات کشورمان در تماس تلفنی با رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد: شرط برگزارکنندگان همایش «ایران کانکت2016» برای ممنوعیت ورود افراد و شرکتهای تحریمشده ایرانی به همایش لغو شد.
نحوه برگزاری همایش ایران کانکت با نقشآفرینی سفارت انگلستان در تهران که با شروط عجیب شرکتهای اروپایی همراه بود، اعتراض رسانهها و برخی نمایندگان مجلس به وزارت ارتباطات را به دنبال داشت.
در اطلاعیه این همایش آمده است: شرکت Euromoney حضور افراد حقیقی و حقوقی که برابر مقررات بینالمللی اتحادیه اروپایی و دولت انگلستان در لیست تحریم قرار دارند را به هیچ وجه مجاز نمیداند و این شرکت مجاز است امکان شرکت افراد را براساس این ضوابط بررسی نماید.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در روزهای گذشته با انتقاد از برگزاری همایشی در تهران و ممانعت از حضور مسئولان ایرانی حاضر در لیست تحریمهای اروپایی در این همایش تاکید کردند: برگزاری همایشی در تهران با حضور وزیر ارتباطات و منع ورود مسئولان ایرانی تحریمشده از سوی اروپا فاجعهآمیز است.
پس از واکنش رسانهها و نمایندگان مجلس، در نهایت وزارت ارتباطات در اطلاعیهای به این مسئله واکنش نشان داد؛ هر چند این واکنش را میتوان تلاشی برای برطرف کردن برخی ایرادات دانست اما از سوی دیگر اطلاعیه مذکور تائیدکننده نگرانی بجا و دقیق بسیاری از دغدغهمندان استقلال کشور و انعکاسی از مسیر غلط دولتمردان در راه دادن به بیگانه است.
وزارت ارتباطات در بخشی از بیانیه اعلام کرد: به منظور رفع هر گونه شائبه این شرط شرکت مذکور حذف گردیده و طرح و ربط برگزاري اين همايش به عدم امكان حضور برخي فرماندهان سرافراز كشورمان منطقي و اخلاقي نميباشد.
در بخش دیگری از بیانیه آمده است: مجموعه کنفرانسهایی از 10 سال پیش در کشورهای مختلف توسط یک شرکت مجری غیردولتی انگلستان (Euromeney) درحال برگزاری است و سالانه دو بار در آسیا برگزار میشود.
در حالی در اطلاعیه وزارت ارتباطات سمینار ایران کانکت 2016 به عنوان یک همایش خصوصی معرفی میشود که قرار است کاردار انگلیس در این مراسم سخنرانی کند و رد پای سفارت این کشور در برگزاری آن کاملا مشهود است.
در بخش دیگری از بیانیه وزارت ارتباطات آمده است: این کنفرانس به عنوان فرصتی مناسب برای همکاریها و سرمایهگذاریهای بینالمللی در حوزه ICT و همچنین استفاده بهینه از ظرفیت ترانزیت دیتا و ایجاد درآمد ملی است و حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان سخنران در این همایش مطرح گردیده و وزارت ارتباطات برگزارکننده این همایش نیست.
به گزارش مشرق، در حالی وزارت ارتباطات بیان میکند که برگزارکننده این همایش نیست که در اطلاعیه سایت ایران کانکت بیان شده که این مراسم با میزبانی مشترک «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات» و همچنین «شرکت ارتباطات و زیرساخت» و با حضور وزیر و مدیران ارشد این وزارتخانه برگزار میشود.
همچنین این همایش به عنوان فرصت مناسب اقتصادی و نه سیاسی در فضای پسابرجام معرفی شده است اما به نظر میرسد جاده یکطرفهای در این راستا ایجاد شده که شرکتهای خارجی بتوانند از ظرفیت اقتصادی کشورمان بهرهبرداری کنند؛ این در حالی است که بانکهای خارجی با کشورمان مراودات اقتصادی برقرار نمیکنند و ایرانیان برای سرمایهگذاری و استفاده از سرمایه خود در کشورهای غربی دچار مشکلات عدیدهای هستند.
اعمال تحریمهای بینالمللی در ایران و عدم راهیابی مسئولان و افرادی که در لیست تحریمهای غرب قرار دارند در این همایش از جمله نقصهای عمده آن بود که خوشبختانه از سوی وزارت ارتباطات مطرح میشود که این نقیصه رفع شده است اما این وزارتخانه پاسخ نداده که چرا پیش از انتقاد رسانهها از اجرایی کردن چنین قوانین عجیبی در یک همایش داخلی، اقدام به حذف این موضوع نکرده و به تحریمهای بینالمللی آن هم با وجود اجرایی شدن چندین ماهه برجام تن داده است؟
در این رابطه محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز، طی تماس تلفنی با علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی اعلام کرد: «شرط برگزارکنندگان همایش «ایران کانکت2016» برای ممنوعیت ورود افراد و شرکتهای تحریم شده ایرانی به همایش لغو شد».