قطع یارانه، مهمترین علت ورشکستگی واحدهای لبنی مازندران اعلام شد
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران قطع شدن یارانه را مهمترین علت ورشکستگی و زیاندهی واحدهای لبنی استان اعلام کرد.
اسماعیل خاتمیمقدم گفت که بیشتر واحدهای لبنی استان بین سالهای 75 تا 85 با هدف تامین شیر یارانهای و خارج از چارچوب بازار رقابتی تاسیس شدند.
وی افزود: همکنون بیشتر واحدهای لبنی کوچک استان که در دهه 80 با تسهیلات دولتی راهاندازی شدند یا به تعطیلی رسیدند و یا در نقطه سر به سر سود و زیان قرار دارند.
او ادامه داد: همچنین حدود 70 واحد لبنی در استان که قبل از سال 92 از جهاد کشاورزی و یا سازمان صنعت، معدن و تجارت پروانه بهرهبرداری گرفتند، به خاطر قطع شدن یارانه شیر ظهور خارجی پیدا نکردند و نامشان در نوشته روی کاغذ باقی مانده است.
خاتمی مقدم گفت: وضعیت بغرنج و ورشکستگی در حالی سراغ واحدهای کوچک لبنی استان آمد که هنوز پنج واحد بابت تسهیلاتی که دریافت کرده بودند، معوقه بانکی دارند.
وی تعداد کارخانههای لبنی فعال مازندران را در حال حاضر 24 واحد اعلام کرد و افزود: تنها سه کارخانه بزرگ از این تعداد تا 90 درصد از شیر خام واحدهای لبنی استان را جذب میکنند.
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران گفت: براساس اعلام صاحبان واحدهای لبنی فعال استان هماکنون فقط 9 کارخانه سودآور، هشت کارخانه در نقطه سر به سر و هفت کارخانه نیز زیانده هستند.
وی افزود: در شرایط حاضر 80 درصد از نیاز روزانه شیر خام واحدهای لبنی مازندران از استانهای دیگر با هزینههای بالای حمل و نقل تامین میشود.
خاتمی مقدم همچنین از مصرف تنها 20 درصد از تولیدات واحدهای لبنی مازندران در داخل استان خبر داد و گفت: که بقیه به خارج از کشور و یا استانهای دیگر ارسال میشود.