kayhan.ir

کد خبر: ۸۰۵۳۷
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۱
توصیه و ما ادراک ما التوصیه!

تحصیل توصیه‌ای «برادر روحانی» در مقطع دکترای دانشگاه شهید بهشتی

حسین فریدون برادر رئیس‌جمهور که از ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم، دولت را با حاشیه‌های بسیاری مواجه کرده، در ماجرای تحصیلی خود نیز با یک مسئله بزرگ مواجه شده است.


به گزارش تسنیم، حسین فریدون در سال 93 طی نامه‌ای از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاه شهید بهشتی معرفی و درخواست شد که وی به عنوان دانشجوی مقطع دکترای روابط بین‌الملل در این دانشگاه مهم کشور به تحصیل بپردازد.
شورای گروه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه شهید بهشتی پس از معرفی حسین فریدون توسط سازمان سنجش، با اکثریت آرا به جد با این مسئله مخالفت و این موضوع را به سازمان سنجش اعلام کرد امّا حسین فریدون دست از پیگیری برنداشت و بعد از مدتی سازمان سنجش دوباره نامه‌ای به دانشگاه شهید بهشتی نوشت مبنی بر اینکه حسین فریدون یک سال قبل در آزمون دانشگاه گیلان امتحان داده و قبول شده، اما برای مصاحبه نرفته است، در صورتی که دانشگاه شهید بهشتی تمایل داشته باشد وی در این دانشگاه به تحصیل دکترا بپردازد.
مسئولان دانشگاه شهید بهشتی نیز پس از پیگیری‌های سازمان سنجش نهایتاً تصمیم‌ گرفتند فریدون در «پردیس دانشگاه شهید بهشتی» به تحصیل بپردازد.
انتقال توصیه‌ای برادر روحانی به دانشگاه شهید بهشتی در حالی است که اگر بر فرض حسین فریدون در دانشگاه گیلان هم پذیرفته شده باشد، اساساً توصیه سازمان سنجش به دانشگاه شهید بهشتی برای پذیرفتن فردی که در دانشگاه با تراز پایین‌تر قبول شده، امری عجیب و غیرقانونی است.
فریدون هم‌اینک در مرحله پایان نامه قرار دارد ولی اساتید دانشگاه شهید بهشتی از پذیرفتن استاد راهنمایی وی خودداری می‌کنند. تنها فردی که حاضر به پذیرش این امر شده، محمود سریع‌القلم مشاور غیررسمی و حاشیه‌ساز رئیس‌جمهور است؛ با این حال شورای گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی بر مبنای قانون و به این دلیل که سریع‌القلم بناست چند وقت دیگر در قالب یک طرح مطالعاتی به خارج از کشور سفر کند، با استاد راهنما شدن وی برای حسین فریدون مخالفت کرده است.
فریدون با سهمیه ایثارگری قبول شده است
پس از انتشار این خبر در رسانه‌ها موجی از توجیه و تفسیرها به همراه تاییدیه و تکذیبیه‌هایی از سوی مسئولان دولتی به راه افتاد.
در همین راستا ابتدا رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اظهار داشت: سال 92 یا 93 بود که آقای فریدون با سهمیه ایثارگری در کنکور دکترای نیمه‌متمرکز شرکت کرد و با احتساب سهمیه ایثارگری در مرحله تکمیل ظرفیت حد نصاب نمره دانشگاه گیلان را کسب کرد و برای فرآیند بررسی مدارک علمی و پذیرش به این دانشگاه معرفی شد.
ابراهیم خدایی گفت: در همین سال دانشگاه شهید بهشتی آزمون مستقل دکتری را برای پردیس این دانشگاه برگزار کرد و ایشان(فریدون) در این زمان طی درخواستی به سازمان سنجش از این سازمان می‌خواهد با استفاده از نمرات کنکور دکترای نیمه متمرکز تحت نظر سازمان سنجش در دانشگاه شهید بهشتی پذیرش شود.
خدایی تأکید کرد: سازمان سنجش نیز در این زمان نامه‌ای با این مضمون به دانشگاه شهید بهشتی ارسال کرد، سازمان سنجش هرگز دانشگاه شهید بهشتی را در این باره تحت فشار قرار نداد و به دانشگاه اختیار داده شد که ایشان را پذیرش کند.
قبولی دکتری بدون حضور در مصاحبه!
بعد از مصاحبه رئیس سازمان سنجش، اطلاعیه‌ای نیز از سوی این سازمان منتشر و روی خروجی سایت سازمان سنجش قرار گرفت.
این سازمان نیز با اشاره به قبولی فریدون با استفاده از سهمیه ایثارگری در آزمون دکترای دانشگاه گیلان، به صراحت غیبت وی در جلسه مصاحبه (که از شروط اصلی قبولی در آزمون است) را تایید و تاکید کرد: دانشگاه گیلان در اعلام نتایج، وی را غایب مصاحبه معرفی کرد.
همچنین سازمان سنجش در این اطلاعیه توپ قصور در پذیرش فریدون در مقطع دکتری را به گردن دانشگاه انداخت و نوشت:
پذیرش وی براساس نمره آزمون نیمه متمرکز دکتری اعلام شده از سوی سازمان سنجش به دانشگاه و سهمیه ایثارگری و «ارزیابی علمی توسط دانشگاه» انجام شده است.
فریدون پرونده ایثارگری ندارد
گذشته از مواضع مسئولان سازمان سنجش که ابهاماتی را همچون «چگونگی قبولی فردی که در مصاحبه غایب بوده» برمی انگیزد، مشاور رئیس دانشگاه شهید بهشتی در امور ایثارگران و عضو هیئت‌علمی این دانشگاه درباره شرکت فریدون در آزمون دکتری و ادعای رئیس سازمان سنجش مبنی بر اینکه وی از سهمیه ایثارگر برای تحصیل در دانشگاه شهید بهشتی استفاده کرده است، اظهار داشت: اصلاً در مقطع دکتری امکان انتقال حتی برای ایثارگران نیز وجود ندارد، این حرف بی‌معناست. ما در دانشگاه شهید بهشتی جانباز 70 درصد دو دست قطع داشتیم که نتوانستیم او را از  پردیس که قبلاً در دوبی بود و در حال حاضر به ایران منتقل شده، منتقل کنیم، چون قانون اجازه نمی‌دهد.
داوود طالبی افزود: بنده از بخش‌های مختلف سوال کردم. اینکه آقای حسین فریدون پرونده‌ای در امور ایثارگران تشکیل دهند و یا اینکه مدرکی بابت ایثارگری ارائه دهند که این انتقال از این کانال انجام شود به هیچ عنوان مدرکی که نشان‌دهنده ایثارگری وی باشد، ارائه نشده است.
فریدون اصلاً در دانشگاه گیلان
 دانشجو نشده که منتقل شود
طالبی اظهار داشت: به نظرم آقای فریدون در دانشگاه گیلان اصلاً دانشجو نشدند که حالا بگوییم به عنوان  دانشجوی انتقالی در مقطع دکتری در دانشگاه شهید بهشتی جذب شده و تحصیل کرده است.
وی در پاسخ به اظهارات مسئولان سازمان سنجش مبنی بر اینکه فریدون در مقطع شبانه دانشگاه گیلان قبول شده و به پردیس دانشگاه شهید بهشتی منتقل شده است، گفت: تبصره و آیین‌نامه مربوطه را به افکار عمومی و جامعه نشان دهند چگونه است دانشجوی فرزند شهید و جانباز دو دست قطع نمی‌تواند انتقال انجام دهد اما ایشان ‌می‌تواند؟!
مشاور رئیس دانشگاه شهید بهشتی در امور ایثارگران گفت: در طول بعد از انقلاب  اصلاً سابقه ندارد کسی از پردیس یا شبانه از دانشگاه دیگری در مقطع دکتری بتواند بیاید اینجا که ایشان دومی باشد. ما اینجا فرزند شهید و جانباز داریم اما این کار را نمی‌کنیم، چون قانون اجازه نمی‌دهد و انتقال در پردیس ممنوع است.
پذیرش فریدون
 با فشار به دانشگاه شهید بهشتی
در ادامه واکنش‌ها به خبر فوق، یک مقام مسئول در دانشگاه شهید بهشتی که به دلیل تبعات احتمالی حاضر به درج نامش در مصاحبه نشد، گفت: با فشارهایی که فریدون به دانشگاه شهید بهشتی وارد کرد، سه ماه طول کشید تا گروه علوم سیاسی این دانشگاه درخواست وی را با نامه سازمان سنجش بررسی و سپس موافقت کند.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا انتقال فریدون از دانشگاه گیلان به شهید بهشتی غیرقانونی است، تصریح کرد: دانشگاه‌ها برای پذیرش دانشجویان دکتری دو روند را طی می‌کنند، خود آنها به شکل مستقیم حق گرفتن دانشجو ندارند که در این صورت تخلف می‌کنند. سازمان سنجش و سازمان امور دانشجویان می‌توانند به دانشگاه‌ها دانشجو معرفی کنند، اگر سازمان سنجش کسی را به عنوان دانشجو به دانشگاهی معرفی و اعلام کند ایشان دانشجوست و می‌تواند منتقل شود درستی یا  اشتباه بودن این کار در حوزه سازمان سنجش است. وی افزود: سازمان سنجش باید پاسخگو باشد، اینکه این دانشجو قابل جابجایی بوده یا نه و اینکه آیا در دوره روزانه دانشگاه گیلان پذیرش شده یا شبانه را دانشگاه شهید بهشتی و گروه مربوطه اطلاع ندارد، سازمان سنجش در این زمینه باید پاسخگو باشد.
این استاد مطلع دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که سازمان سنجش برای چند دانشجوی دکتری نامه رسمی صادر کرده است، گفت: فریدون به اسم ایثارگر به پردیس دانشگاه شهید بهشتی منتقل و جابجا شده است. اینکه سازمان سنجش چرا او را به دانشگاه معرفی کرده یا این کار سازمان سنجش قانونی است یا نه را خود مسئولان سازمان سنجش باید پاسخ دهند.
اعزام هیئت بازرسی
 به دانشگاه شهید بهشتی برای تغییر رئیس!
اما پس از افشای حاشیه‌سازی جدید فریدون برای دولت، هیئت بازرسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از صبح دیروز برای بازرسی از دانشگاه شهید بهشتی به این دانشگاه فرستاده شد. تا در جلسه هیئت‌رئیسه این دانشگاه شرکت کند.
اعضای این هیئت با نامه رسمی عبدالحسین فریدون مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم به این دانشگاه اعزام شده و حضور آنها در دانشگاه شهید بهشتی به دستور محمد فرهادی وزیر علوم نبوده است.
براساس شنیده‌ها ظاهراً وزارت علوم قصد عزل محمدمهدی تهرانچی رئیس فعلی دانشگاه شهید بهشتی را دارد و حضور این هیئت در دانشگاه برای یافتن فردی به عنوان جایگزین تهرانچی در ریاست دانشگاه مذکور است و احتمالاً بی‌ربط با موضوع انتقال فریدون به دانشگاه شهید بهشتی نیست.
ورود مجلس
 به ویژه خواری برادر روحانی
عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز از ورود این کمیسیون به موضوع جابجایی فریدون خبر داد و گفت: موضوع مدرک دکترای برادر رئیس‌جمهور در جلسه دیروز کمیسیون آموزش مورد بررسی قرار گرفت که طبق درخواست اعضا، رئیس کمیسیون به کمیته آموزش عالی مأموریت داد تا پرونده مدرک دکترای «حسین فریدون» را بطور ویژه بررسی و نتایج آن را به اعضای کمیسیون آموزش اعلام کند.
حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی با اشاره به ویژه‌خواری دستیار و برادر رئیس‌جمهور تاکید کرد: باید این اتفاق بدون مماشات بررسی شود. سر کار گذاشتن مردم کار پسندیده‌ای نیست، هر کسی در هر جایگاهی که هست، اگر تخلفی کرد باید به سزای عملش برسد. وی تصریح کرد: آقای روحانی همواره عنوان می‌کند که خط قرمزی در دولتش ندارد، بنابراین باید موضوع دریافت مدرک دکتری از سوی یکی از نزدیکانش را در عمل شاهد باشیم.
گفتنی است، پس از ماجرای رسوایی فیش‌های نجومی، این دومین مسئله جدی برای حسین فریدون طی چند ماه اخیر است. در ماجرای فیش‌های حقوقی نجومی نیز مشخص شد برخی مدیران بانکی دارنده حقوق‌های کلان، علی‌رغم مخالفت‌های جدی نهادهای نظارتی، به توصیه حسین فریدون به عنوان مدیرعامل بانک منصوب شده‌ بودند. صدقی،‌ مدیرعامل معزول بانک رفاه از جمله افرادی بود که با فشار فریدون منصوب شد.
علی رستگار سرخه‌ای مدیرعامل معزول بانک ملت نیز از جمله دوستان و همشهریان دیرین حسین فریدون است که به دلیل تخلفات مهم در بانک ملت برکنار شد. وی نیز با فشار فریدون به این سمت منصوب شده بود. ماجرای فسادهای بانکی دوستان فریدون توسط دستگاه قضایی در حال پیگیری است.