kayhan.ir

کد خبر: ۷۸۷۲۲
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۷

یک عزل و نصب و چندین علامت سوال

برکناری رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی با چند ابهام رو به رو بود که حتی صحبت‌های معاونان وزیر در روز تودیع اخباری نیز نتوانست این ابهامات را پاسخ دهد.


بعدازظهر روز شنبه پنجم تیرماه خبری بر روی سایت وزارت علوم قرار گرفت که به اذعان دانشگاهیان امری یک مرتبه بود.
خبر این بود که اخباری رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی از کارش برکنار شد، خبری که حتی خود اخباری با شنیدن آن شوکه شده و اظهار بی‌اطلاعی کرد.
در اینکه عزل و نصب در حوزه آموزش عالی حق وزیر علوم است بحثی نیست ولی برکناری اخباری با چند ابهام رو به رو بود که حتی صحبت‌های معاونان وزیر در روز تودیع اخباری نیز نتوانست این ابهامات را پاسخ دهد.برکناری اخباری در حالی صورت گرفت که حتی خود وی دلیل برکناری‌اش را نمی‌داند و روشن معاون وزیر علوم نیز که در مراسم معارفه حضور یافت در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر دلیل برکناری اخباری فقط گفت: اقتضائات اینگونه حکم کرده است!
اما اینکه این اقتضائات چه بوده است که اعلام نشد.
جامعه دانشگاهی می‌خواهد دلیل این برکناری را بداند، اخباری که می‌گوید استعفا نداده پس آیا اخباری عملکرد ضعیفی در دانشگاه علمی‌کاربردی داشته است؟ آیا نتوانسته اهداف وزارتخانه را در این دانشگاه پیاده کند؟ آیا اهداف وزارتخانه برای این دانشگاه تغییر کرده و برای پیاده‌سازی اهداف جدید فرد جدیدی مدنظر است؟
برخی هم تغییر در دانشگاه علمی‌کاربردی را به برنامه‌ریزی وزارتخانه برای ادغام دو دانشگاه علمی‌کاربردی و فنی‌حرفه‌ای مرتبط می‌دانند که در این زمینه معاون حقوقی وزیر علوم گفت: اگر چنین تصمیمی داشته باشیم، ترجیح می‌دهیم به صورت شفاف و در قالب طرح آمایش آموزش عالی کار خود را اجرا کنیم، فعلا چنین بحثی مطرح نیست.
این ابهامات در رابطه با برکناری رئیس دانشگاه علمی‌کاربردی بی‌پاسخ مانده که ابهاماتی نیز در رابطه با انتصاب محمدحسین امید مطرح می‌شود.
محمدحسین امید که معاون مالی اداری وزیر علوم هم هست با حفظ سمت به عنوان سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی منصوب شده است.در این زمینه این سوال مطرح است که آیا امید با حجم کاری معاونت مالی و اداری وزارت علوم می‌تواند مدیریت دانشگاه علمی‌کاربردی که به عنوان یک دانشگاه تقاضا محور و نسل سوم نقش مهمی در تحقق اهداف وزیر علوم دارد را به خوبی برعهده گیرد؟ آیا شخص دیگری در آموزش عالی کشور نیست که معاون مالی اداری وزیر با حفظ سمت به این پست منصوب می‌شود؟ هر چند که سابقه سرپرستی امید در پست‌هایی نظیر سرپرستی معاونت فرهنگی وزارت علوم و سرپرستی دانشگاه تهران را نیز شاهد بودیم، گویی امید مهره همه‌کاره وزارت است که هر زمان برکناری در یک پست به سرعت صورت می‌گیرد و فرصت برای تعیین فرد جدید نیست مسئولیت را به وی محول می‌کنند.
در زمینه چند شغله بودن محمدحسین امید نیز ابهاماتی مطرح بود که محمد روشن معاون حقوقی وزیر علوم گفت:‌ براساس قانون اساسی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها می‌توانند شغل دیگری نیز داشته باشند که امید هم عضو هیئت علمی دانشگاه است. سرپرستی وی نیز براساس آیین‌نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی به مدت سه ماه و پس از آن به مدت 3 ماه دیگر بلامانع است.
روشن در رابطه با اینکه پیش از این نیز با برکناری مسئولان دانشگاه، امید به عنوان سرپرست منصوب شده است، گفت: همکار من از توانایی بالایی برخوردار است و می‌تواند در عرصه‌های مختلف خوش بدرخشد که این موضوع را به وی تبریک می‌گویم.
همچنین محمدحسین امید با بیان اینکه چند شغله نیستم، گفت: من سرباز نظام هستم که حوزه خدمتم آموزش عالی است و هر کجا از من خدمت بخواهند خدمت می‌کنم و تا زمانی که وزیر تشخیص بدهد برای خدمتگزاری حاضرم.وی ادامه داد: البته براساس قانون هیچکس نمی‌تواند بیشتر از یک حقوق مدیریتی دریافت کند و اگر خدای ناکرده 10 کار هم بر روی دوش من بگذارند فقط برای یک کار حقوق دریافت می‌کنم.
با توجه به اینکه وزارت علوم در دولت یازدهم از این دست عزل و نصب‌ها کم نداشته است، جامعه دانشگاهی امیدوارند در یک سال باقیمانده این دوره از وزارت علوم شاهد شفافیت بیشتری در عزل و نصب‌ها باشند.