kayhan.ir

کد خبر: ۷۸۵۷۸
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۷
با کمک بنیاد برکت انجام می‌شود

تحقق آرزوی فرزنددار شدن زوج‌های نابارور در مناطق محروم

مسئول طرح «بركت خانواده» گفت: تا به حال حدود دو هزار زوج نابارور شناسايی و هزار زوج به مراكز درمانی معرفی شده اند.



به گزارش بنیاد برکت، سید عبداله عمادی گفت: در طرح «برکت خانواده» پس از شناسایی زوج‌های نابارور در مناطق روستایی و محروم، هزینه‌های درمان‌شان با روش طرح «آی‌وی‌اف» یا لقاح خارج از رحم تا رسیدن به نتیجه پرداخت می‌شود.
عمادی افزود: هزینه‌های درمان زوج‌ها در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی تفاوت دارد و بنیاد بركت در این طرح برای هر زوج پنجاه میلیون ریال در نظر گرفته است.
وی در مورد شرایط زوجهای نابارور برای استفاده از کمک بنیاد برکت، گفت: یكی از شرایط، سکونت زوج‌ها در مناطق محروم و روستایی است، شرط دوم این است كه سن خانم‌ها تا 35 سال باشد و شرط سوم این‌كه مطمئن شویم زوج‌های معرفی شده به بنیاد بركت امكان پرداخت هزینه‌های درمان را ندارند و برای تأمین مخارج این روش با مشکل مواجهند.
مدیرعامل شرکت خدمات بیمه‌ برکت تصریح کرد: بنیاد بركت به ‌طور مستقیم وارد روند شناسایی نمی‌شود، این وظیفه‌ خانه‌های بهداشت است كه زوج‌های نابارور نیازمند روستایی را به ما معرفی كنند.
به گفته عمادی، وظیفه‌ حمایت از زوج‌های نابارور در مناطق شهری بر عهده‌ كمیته‌ امداد و دانشگاه‌های علوم پزشكی گذاشته شده و قرار است بنیاد بركت فقط روی مناطق محروم و روستایی متمركز باشد.
وی افزود: در حال حاضر ۱۳ استان تحت پوشش طرح «برکت خانواده» قرار دارند كه عبارتند از: خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، كرمانشاه، لرستان، خوزستان، كهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، مازندران، گیلان، گلستان، البته به زودی استان‌های فارس، اصفهان و یزد هم به این طرح افزوده می‌شوند. در استان تهران هم برای تحت پوشش قرار گرفتن زوج‌های نابارور کم‌بضاعت در حاشیه‌ شهرها، قرارداد همکاری با یک بیمارستان بسته شده و به واجدان شرایط خدمات ارائه می‌شود.عمادی با بیان اینکه از سال گذشته تا به حال حدود دو هزار زوج شناسایی و هزار زوج به مراكز درمانی معرفی شده‌اند، گفت: تعدادی از این زوج‌ها در حال طی مراحل مقدماتی مثل نمونه‌گیری و آزمایش‌های اولیه هستند و برخی نیز در حال گذراندن روند درمان هستند که ۳۵ مورد به بارداری منتهی شده و منتظر تولد فرزندشان هستند. هم‌چنین هشت نوزاد طرح برکت خانواده به این روش تاکنون به دنیا آمده‌اندکه بزرگ‌ترین آنها ۶ ماهه است و آخرین نوزادان‌ نیز یک دوقلوی دختر بودند که هفته‌گذشته در استان گلستان متولد شدند.
تخفیف 85 درصدی درمان ناباروری
در دانشگاه‌های علوم پزشکی
معاون درمان وزارت بهداشت نیزگفت: زوج‌های ناباروری که تمکن مالی ندارند با مراجعه به مراکز درمان ناباروری در دانشگاه‌های علوم پزشکی، از تخفیف 85 درصدی تعرفه دولتی بهره مند می‌شوند.
محمد آقاجانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه حدود هفت استان کشور مراکز درمان ناباروری ندارند، افزود: با اعتباراتی که پیرو سیاست‌های جمعیتی به دانشگاه‌های علوم پزشکی تزریق کردیم، امیدواریم امکان دسترسی زوج‌های نابارور به امکانات درمانی در سراسر کشور فراهم شود.