افزایش واردات میوههای خارجی در سایه بیتوجهی به محصولات داخلی
با وجود خراب شدن میوههای داخلی بر شاخه درختان به علت قیمت پایین و هزینههای زیاد چیدن آن، میوههای وارداتی همچنان به مقدار زیاد وارد میشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران تسنیم با فرا رسیدن عید، مشکل اصلی باغدارها بیتوجهی به مشکلات، تلنبار شدن محصول روی دست آنها و نبود خریدار و قیمتهای پیشنهادی بسیار پایین و از همه مهمتر وجود میوههای وارداتی به بازار است، اما مسئولان معتقدند که نهتنها هیچگونه وارداتی در این خصوص وجود ندارد که هر سال نیز تمام نیاز بازار را با مرکبات داخلی و آن هم با قیمتهای رایج از باغدارها تامین میکنند.
این در حالی است که جولان پرتقالهای مصری و نارنگیهای پاکستانی در بازار میوه، کار باغداران ایرانی را کساد کرده تا جایی که میوهها روی درختان میماند و میگندد، اما روانه بازار نمیشود چرا که چیدن و حمل و نقل آن هزینههای زیادی دارد و سودی نصیب باغداران نمیکند.
وجود حلقههای بسیار در توزیع میوه خود نیز به تنهایی باعث افزایش قیمت آنچنانی میوه میشود و اگر معتقد باشیم قیمت میوه در سطح خردهفروشی گران نیست، نشان از آن دارد که قیمت خرید از کشاورز و باغدار بسیار اندک است و در هر دو صورت به افراد اصلی چرخه تولید و مصرف که باغدار و خانواده مصرفکننده هستند، جفا میشود؛ یعنی سوم شخص غایب پیروز میدان است.
نایب رئیس اتحادیه باغداران، مجتبی شادلو گفت: «در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم میوههای نوبرانه قاچاق همچون گیلاس 120 هزار تومان، انگور شیلی 35 هزار تومان، سیب فرانسوی 18 هزار تومان، شبرنگ و هلو 25 هزار تومان در میادین میوه و ترهبار به فروش میرسد.»
تنوع این میوهها و توزیع آنها در بازار به گونهای است که در مغازههای مرکز شهر نیز برخی از اقلام آنها را میتوان دید، میوههایی که البته به دلیل گرانبودن قیمتشان، برخی از مردم حتی فرصت یک بار چشیدن طعم آن را نیز ندارند و حتی برخی نام آنها را نیز نمیدانند. در این راستا، به نظر میرسد که دوباره جذابیت برای فروشندگان این میوهها در بازار به وجود آمده است که آنها به سمت خرید این میوهها و فروش آنها در بازار رفتهاند.