جمعیت روستایی کشور 7 درصد کاهش یافته است
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیسجمهوری گفت: جمعیت روستایی کشور از سال 83 تاکنون هفت درصد کاهش داشته است.
به گزارش ایرنا، ابوالفضل رضوی در نشست مشورتی فرمانداران، شماری از بخشداران و دهیاران استان کرمان افزود: جمعیت روستایی کشور از سال 83 تاکنون از 33 درصد به 26 درصد رسیده است.
وی گفت: امروز تعداد کل روستاها و آبادیهای کشور 63 هزار است که 34 هزار روستا و آبادی خالی شده است.
وی بیان کرد: مهمترین دلایل مهاجرت روستاییان درآمد ناکافی برای گذران زندگی، اشتغال نامناسب برای جوانان تحصیلکرده و تبعیض در خدمات بین شهرنشینان و روستاییان است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیسجمهوری ایجاد اشتغال و افزایش درآمد برای روستاییان را یک اصل مهم برای استقرار روستاییان عنوان کرد.
رضوی افزود: 220 هزار تعاونی در کشور تشکیل شده است که به دلیل آنکه اکثر این تعاونیها به صورت خانوادگی هستند نظارت بر هزینهکرد آنها کم بوده است.
وی گفت: امروز 70 درصد افراد زیر پوشش کمیته امداد روستاییان هستند که بنا داریم آن را تا 30 درصد کاهش دهیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیسجمهوری افزود: استان کرمان رتبه اول در کشور برای ارزش افزوده بخش کشاورزی را دارد و باید از این ظرفیت برای تولید ثروت استفاده کرد.
وی گفت: به دنبال افزایش تولید ثروت برای کشور هستیم و در این رابطه دانشگاهها، دستگاههای اجرایی و سایر دستاندرکاران فعالتر شوند.
رضوی بیان کرد: امنیت پایدار در کشور با توسعه روستاها محقق میشود و هر روستا که طرح مشارکتی داشته باشد، نباید نگران زیرساختهای تولیدی باشد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیسجمهور افزود: استان کرمان از حیث روستانشینی در رتبه هشتم، تعداد روستانشینان رتبه ششم، تعداد روستا رتبه ششم، هزینه رتبه 28 و درآمد رتبه 29 کشور را دارد.
وی گفت: 75 درصد جمعیت روستایی استان کرمان باسواد هستند.
وی از اختصاص حدود 20 هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرحهای آبرسانی به روستاهای کشور خبر داد.
رضوی در قشم، با بیان اینکه 5 هزار میلیارد ریال از این اعتبارات از محل بودجه سال جاری تامین شده است، افزود: 500 میلیون دلار نیز از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافته است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهوری اضافه کرد: با تخصیص این اعتبارات، 74 درصد روستاهای کشور از نعمت آب لولهکشی سالم بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: هم اینک 27 هزار روستا با تانکر آبرسانی میشوند و ضریب نفوذ آب لولهکشی روستاها 65 درصد است که با تزریق اعتبار یاد شده، شاهد افزایش 9 درصدی این آمار خواهیم بود.
رضوی با اشاره به عزم جدی دولت برای رفع محرومیت و ایجاد توسعه زیرساختها در نقاط مختلف کشور، گفت: تا پایان سال آینده هفت هزار و 100 روستای کشور از نعمت آب آشامیدنی لولهکشی و تا پایان سال جاری 18 هزار روستا از اینترنت پرسرعت بهرهمند میشوند.