kayhan.ir

کد خبر: ۶۷۰۱۴
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۲
اسلام‌شناس آمریکایی در گفت‌وگو با کیهان:

ریشه مشترک اسرائیل و آل‌سعود، انگلیس است

اسلام‌شناس و استاد دانشگاه آمریکایی در گفت‌و‌گوی اختصاصی با کیهان تاکید کرد آل سعود و رژیم صهیونیستی هر دو ساخته دولت انگلیس بوده و متحدان طبیعی هستند.


دکتر «کوین بارت» تحلیلگر، اسلام‌شناس و استاد دانشگاه آمریکایی در پاسخ به اظهارات اخیر نتانیاهو که گفته بود «عربستان متحد اسرائیل است‌» گفت: «اسرائیل و عربستان هر دو هویت‌های ساختگی  هستند که توسط خارجی‌ها در منطقه خاورمیانه به‌وجود آمده‌اند.این  دولت انگلیس بود که جنبش وهابیت و متحدانش همچون «ابن سعود» را در منطقه حمایت و گسترش داد و  همین دولت انگلیس بود که حکومت عثمانی را در ترکیه از میان برداشت و یک  هویت صهیونیستی را در قلب جهان اسلام  ایجاد کرد‌.»
وی افزود: «بنابراین عربستان و اسرائیل متحدانی طبیعی هستند. اسرائیل یک مرکز فرماندهی ملی برای سندیکای جرایم فراملی صهیونیسم است که بر سیستم مالی دنیا مسلط است و عربستان نیز محافظ دلارهای نفتی انگلیس است. هر چند بین این دو نماینده سندیکای جرم و جنایت غرب در منطقه نمونه‌هایی از تنش نیز دیده شده اما هر دو ماموریت حفظ امپریالیسم غربی در خاورمیانه را دارند. خرابی‌ها، ویرانی‌ها کشته‌شدگان و قربانیانی که برای حاصل شدن این هدف برجای می‌مانند برای این دو  رژیم به هیچ وجه اهمیتی ندارد.»
این تحلیلگر آمریکایی افزود‌: «امروز در حالی که کشورهای  غربی با بحران‌های متعددی مواجه هستند، عربستان و اسرائیل بیش از پیش وحشت‌زده شده‌اند‌، چرا که می‌دانند در خاورمیانه مستقل نمی‌توانند دوام بیاورند.بنابراین با هم متحد شده‌اند تا روند سابق را در منطقه دوباره احیا کنند.»
دکتر «کوین بارت» در پاسخ به این سئوال که «آیا سیاست خارجی عربستان در منطقه و به‌ ویژه در سوریه و یمن در دستیابی به اهداف خود موفق بوده یا نه» گفت: «سیاست عربستان به طرز هولناکی در منطقه در حال شکست خوردن است. عربستان نتوانسته به اهداف خود در یمن و سوریه برسد و  فقط این دو کشور را به ویرانی کشانده است. این اتفاقات برای آنها بسیار مضر بود، چون ادعاهای عربستان را به عنوان یک قدرت مسئول منطقه‌ای زیر سوال برد و ضعف شخصیتی و مدیریتی آل سعود را بر ملا کرد.»
وی افزود: «عربستان مرتکب اشتباه استراتژیک بدی در قبال ایران شد که پیامدهای آن تا درازمدت محسوس خواهد بود. آنها با بازی با کارت «فرقه‌گرایی» در مقابل ایران و متحدانش دچار خطای بزرگی شدند. استراتژی ایجاد تنش فرقه‌ای سعودی‌ها با هدف جذب سنی‌ها در سراسر منطقه صورت گرفت‌. این راهبرد در درازمدت اعتبار عربستان را خدشه‌دار خواهد کرد چرا که مشارکت حکومت عربستان را  در اقدامات تروریستی و تکفیری‌ فاش می‌کند و نهایتا نابسامانی و بی‌ثباتی  را به خود خاک عربستان می‌کشاند و این یعنی ویرانی کاخ‌های آل سعود».
این اسلام‌شناس و محقق آمریکایی در مورد  تشدید اقدامات ضد ایرانی آل سعود در منطقه نیز گفت‌: «عربستان در رقابت منطقه‌ای خود در برابر ایران شانس ضعیفی برای پیروزی دارد.ایران بر خلاف عربستان دارای هویتی کهن با سرمایه انسانی فوق‌العاده که بسیار تحصیل‌کرده و موثر می‌باشند؛ است. ایرانیان دارای افکار بلندی هستند که اسلام را نیرویی برای استقرار عدالت اجتماعی معرفی می‌کنند. به علاوه اتحاد عربستان با رژیم غاصب و آدمکش اسرائیل مردم منطقه را در دراز‌مدت نسبت به این کشور مایوس می‌کند. در حالی که مقاومت ایران در برابر رژیم صهیونیستی باعث خشنودی مردم مسلمان منطقه شده و راهی برای نفوذ ایران در قلب‌های مردم منطقه و  تمام عدالت‌جویان جهان شده است.» این اسلام‌شناس مشهور آمریکایی این را هم گفت که «عربستان، انقلاب اسلامی ایران را کشوری می‌بیند که یک مدل حکومتی جایگزین پیشنهاد کرده است که برای مردم منطقه خاورمیانه جذاب است و عربستان علاقه زیاد ملت خود و منطقه را به آن درک کرده است. موفقیت ایران و پیروزی‌های قابل پیش‌بینی آینده این کشور، مدل قرون وسطایی‌، غیرمستقل و وابسته به رژیم صهیونیستی  و غرب‌، آل سعود را زیر سوال برده است. آنها به درستی متوجه شده‌اند که قدرت و موفقیت بی‌نظیر ایران می‌تواند به زوال رژیم آل سعود در آینده نزدیک منجر شود.»