kayhan.ir

کد خبر: ۶۷۰۰۱
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۵
یک جهادگر فعال:

اردوهای جهادی نباید فقط در تابستان و نوروز باشد

یک جهادگر فعال گفت: اردوهای جهادی نباید فقط به تابستان و یا تعطیلات نوروز ختم شود بلکه باید در طول سال برگزار شود.


محمد پارسافر، مسئول کارگروه فنی و مهندسی بسیج دانشجویی استان تهران درباره نقش این کارگروه در اجرایی کردن طرح‌های جهادی عمرانی گفت: دو روش در دستور کار گروه جهادی ما قرار دارد. یکی اینکه خودمان با شناسایی مناطق محروم و نیازهای آنها طرح‌هایی را تهیه می‌کنیم و با کمک قرارگاه خاتم‌الانبیاء قرب کوثر و دستگاه‌های دولتی بودجه پروژه‌ها را تأمین می‌کنیم. روش دیگر، ارائه خدمات مهندسی به گروه‌های جهادی است که خودشان مناطق محروم را شناسایی کرده‌اند اما در میان اعضایشان مهندس عمران و دیگر تخصص‌های مهندسی وجود ندارد، کارگروه جهادی ما کلیه خدمات مهندسی مورد نیاز این گروه‌ها را از طراحی تا اجرا و بهره‌برداری تأمین می‌کند.
وی با بیان اینکه هدف اصلی ما از برگزاری اردوهای جهادی خودسازی است و انتظار داریم که جهادگران مدیران دلسوز آینده باشند، گفت: ما طرح‌های عمرانی گروه‌های جهادی را در استان تهران طبق توافقنامه‌ای، سازماندهی و مهندسی می‌کنیم. در همین زمینه هشتم آذر ماه اجرای پروژه احداث پل ارتباطی در روستای گردکانه در شهرستان دلفان استان لرستان را با کمک گروه جهادی عاشقان محمدرسول‌الله(ص) دانشگاه آزاد پردیس استان تهران کلید زده‌ایم که انشاءالله در دهه فجر افتتاح خواهد شد.
وی افزود: از آنجایی که روستای گردکانه در دامنه کوه قرار دارد، هنگام بارش باران رودخانه‌ای که کنار این روستا قرار دارد طغیان کرده و سطح آب بالا می‌آید، در نتیجه تردد برای روستائیان غیرممکن می‌شود. هنگام بالا آمدن آب کودکان دیگر توان رد شدن از رودخانه را برای رفتن به مدرسه ندارند. تعدادی از کودکان این روستا هنگام عبور از رودخانه دچار آسیب جدی و همیشگی شده‌اند. حتی جوانان هم نمی‌توانند از رودخانه عبور کنند و به محل کار خود بروند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم برای این روستا پلی احداث کنیم.
این فعال جهادی با اشاره به برآورد 30 میلیون تومانی برای احداث این پل گفت: 20 میلیون تومان از قرارگاه قرب کوثر بخش محرمیت‌زدایی و 10 میلیون تومان از معاونت بسیج سازندگی بسیج دانشجویی و نزدیک به 2 میلیون تومان نیز از بخشدار منطقه دلفان برای احداث این پل دریافت کردیم.
مسئول کارگروه فنی و مهندسی بسیج دانشجویی استان تهران خاطرنشان کرد: در ابتدای ورود به روستا استقبال خوبی از گروه جهادی نشد و برخورد روستائیان با ما سرد بود. روستائیان از کمک‌ها نا امید بودند و می‌گفتند مسئولان به این روستا آمده‌اند قول داده‌اند و رفته‌اند و تنها چیزی که نصیب ما شده یک دلخوشی کاذب بوده و ما دیگر امیدی به هیچ کس نداریم. اما با فعالیت اعضای گروه جهادی در این روستا و آشنایی روستائیان با خدمت‌رسانی گروه جهادی، نظر روستائیان عوض شد و خودشان نیز برای کمک به ما آمدند و صمیمانه و کاملاً جدی دست به کار شدند. در ابتدای کار فقط 16 نفر جهادی بودیم اما در ادامه مردم بومی نیز به کمک ما و گروه جهادی عاشقان محمد رسول‌الله(ص) آمدند و دست به کار شدند و سرعت پیشرفت پروژه افزایش یافت.محمد پارسافر تأکید کرد: نباید فعالیت‌های جهادی را در تابستان و تعطیلات نوروز خلاصه کنیم. برگزاری اردوهای جهادی باید به فرهنگی ثابت بین جوانان تبدیل شود. اردوهای جهادی انعکاس بسیار خوبی بین مردم مناطق محروم دارد زیرا باعث دلگرمی آنان و جلب اعتمادشان می‌شود. آبرسانی به روستای حاجی‌آباد، ساخت مسجد در روستای کاظم‌آباد و ساخت مسجد در روستای گچ‌بندی از جمله دیگر پروژه‌های کارگروه فنی و مهندسی بسیج دانشجویی استان تهران است.
وی درباره نقش گروه‌های جهادی در ترویج اقتصاد مقاومتی در روستاها، خاطرنشان کرد: گسترش فعالیتهای اقتصاد مقاومتی نیازمند آموزش روستائیان توسط کارشناسان فعال اقتصاد مقاومتی است. بسترهای اشتغالزایی در بسیاری از روستاها فراهم است اما دانش و تجربه بکارگیری این بسترها و درآمدزایی از آنها در میان ساکنان مناطق محروم وجود ندارد. باید در این زمینه فرهنگ‌سازی شود و گروه‌های جهادی با کمک بسیج سازندگی برای آموزش روستائیان به روستاها بروند.
مسئول کارگروه فنی و مهندسی بسیج دانشجویی استان تهران اضافه کرد: سخت‌گیری‌های بانک‌ها برای ارائه تسهیلات به روستائیان یکی دیگر از مشکلاتی است که روستائیان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. یک فرد روستایی که در سال شاید حتی یک بار هم پایش به شهر نرسد چطور می‌تواند ضامن کارمند و کسر از حقوق برای بانک بیاورد؟! باید زمینه بهتری برای حمایت از روستائیان فراهم کنیم تا آنها بدون دغدغه و نگرانی تسهیلات دریافت کنند، اقتصاد مقاومتی اینگونه بومی و محلی می‌شود. واقعیت این است که در مناطق محروم، مردم آنقدر ضعیف هستند که امکانات اولیه برای کشاورزی را هم ندارند. ما از بسیج سازندگی انتظار داریم بر کمک‌هایش به گروه‌های جهادی بیافزاید و همچنان مثل گذشته یاور جهادگران باشند.