kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۶۷۲
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۴

آیا پنیر خنگ می‌کند؟


یک کارشناس تغذیه معتقد است، مصرف پنیر به تنهایی واقعاً باعث کاهش عملکرد مغز می‌شود.
مریم شیرمستی، گفت: پنیر حالت فشرده‌تری نسبت به سایر لبنیات از جمله شیر و ماست دارد و از همین‌رو حجم کلسیم در آن بسیار بالا است.
وی ادامه داد:با خوردن پنیر، مقدار زیادی کلسیم وارد بدن می‌شود که تعادل کلسیم بدن را برهم می‌زند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به نسبت طلایی که در بدن همواره باید بین کلسیم و فسفر برقرار باشد، خاطرنشان کرد: وقتی که کلسیم خون با خوردن پنیر زیاد شود، بدن برای نگه داشتن این نسبت از مغز که منبع فسفر است برداشت می‌کند و همین امر باعث کاهش فسفر مغز می‌شود، درحالی که فسفر برای عملکرد مغز ضروری است.
به گفته شیرمستی، اینکه در گذشته گفته می‌شد پنیر عملکرد حافظه و سلول‌های مغز را کاهش می‌دهد و به عبارتی فرد را خنگ می‌کند، تقریباً صحت دارد.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر گردو منبع غنی فسفر است و از همین‌رو می‌تواند هنگام مصرف با پنیر، تعادل کلسیم و فسفر را در بدن حفظ کند.
این کارشناس تغذیه گفت: البته زیاده‌روی در مصرف گردو به تنهایی هم می‌تواند این تعادل را برهم بزند و از همین‌رو از قدیم گفته شده پنیر و گردو هر دو درد هستند و با هم درمان.
شیرمستی تصریح کرد: مصرف گردو به تنهایی هم می‌تواند باعث برداشت کلسیم از استخوان‌ها برای حفظ تعادل کلسیم و فسفر شود و پوکی استخوان را درپی‌ داشته باشد.
وی عنوان کرد: بادام هم کمی خواص گردو را دارد، اما مصرف گردو همراه با پنیر بیشتر توصیه می‌شود.
به گفته این کارشناس تغذیه، حتی در طب سنتی هم اشاره شده مصرف نان و پنیر و گردو برای شام می‌تواند خواب راحت را همراه داشته باشد.