kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۳۵۹
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۳
مستنداتی از سیر حوادث و اظهارات و اعترافات متهمان وقایع پس از انتخابات

خیال خام فتنه‌گران /براندازی با افزایش مصرف برق!(پاورقی)


متهم آقای «ا.ا»
قاضی صلواتی: آقای «ا.ا» در جایگاه قرار بگیرند. نماینده محترم دادستان، کیفرخواست ایشان را قرائت کنند!
معاون دادستان: هویت و اتهامات متهم: «ا.ا» فرزند غلامحسین 32 ساله اهل و ساکن تهران شیعه تبعه ایران باسواد متاهل فاقد سابقه کیفری بازداشت با قرار بازداشت موقت متهم است به فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و شروع به اخلال در شبکه برق کشور با هدف برهم زدن نظم و آرامش عمومی و مقابله با نظام از طریق اجرای طرح خاموشی سبز.
دلایل و مستندات انتساب اتهام به متهم نامبرده دارای مدرک کارشناسی برق از دانشگاه علمی صنعتی و مدیرعامل شرکت فن‌آوری و توسعه صنعت قدرت پارسیان می‌باشد در روز انتخابات در ترکیه حضور داشته و سپس به ایران بازمی‌گردد و در تجمع‌های غیرقانونی 25 خرداد میدان انقلاب تا آزادی 26 خرداد ونک تا جام‌جم، 27 خرداد میدان هفت تیر تا میدان انقلاب، 28خرداد میدان امام خمینی شرکت می‌کند نامبرده با شدت گرفتن اغتشاشات و رویت یک آگهی در سایت بالاترین در زمینه اعتراض به انتخابات از طریق افزایش مصرف برق آن را تکمیل کرده و تبدیل به طرح قطع شبکه برق راس ساعت 9 شب مورخ 30 تیر می‌گردد و جزئیات آن را از طریق ایمیل به سایت‌ها و افراد مختلف ارسال می‌کند. پیشنهاد متهم در 30 تیرماه اجرا می‌شود لکن تاثیری در شبکه برق به وجود نمی‌آید متهم با اخذ روگرفت اوج تراکم مصرف برق از سایت مدیریت راهبردی شبکه متعلق به توانیر و بررسی آن متوجه می‌شود که تغییرات برق در نتیجه طرح وی فقط در حد تغییرات در مصرف برق به اندازه شروع یک سریال تلویزیونی بوده است لذا با رفع نواقص طرح مجرمانه خود، طرح شبکه خاموشی سبز را طراحی می‌کند و از طریق شخصی به نام خرداد 22 در سایت بالاترین و وبلاگ خرداد 22 ورود پرس دات‌کام تبلیغ نموده و با برقراری ارتباط اینترنتی با افراد علاقه‌مند به سازماندهی گروهی به نام هسته فنی خاموشی سبز نموده این هسته با آی‌دی‌های معلوم هر کدام وظیفه خاص خود را به عهده داشتند.
بر اساس این طرح متهم به عنوان طراح و مسئول اصلی هسته خاموشی سبز پیشنهاد داده بود که در روزهای 26، 27 و 28 مرداد با قطع جریان کلی برق از طریق فیوز در منازل راس ساعت 9 شب و وصل مجدد آن در ساعت 9 و 15 دقیقه اولا مردم اعتراض خود را به نتیجه انتخابات اعلام کنند و ثانیا موجب افزایش ناگهانی برق در ساعت 9 و 15 دقیقه شوند. طرح فوق که در واقع طرح فریب وزارت نیرو و مدیریت توزیع برق بود با هدف اخلال در نظم و امنیت عمومی و مقابله با حکومت انجام شد.
متهم برابر مستندات موجود با ارسال ایمیل‌هایی به سایر اعضای فنی خاموشی که اظهار داشته بدون اغراق می‌گویم اجرای این طرح و تکرار آن موجب ویران شدن پایه‌های حکومت می‌شود. متهم انگیزه خود را از این اتهامات اعتراض به نتیجه انتخابات و ناکارآمدی دولت اظهار نموده و این در حالی است که در طول سه سال فعالیت اقتصادی خود موفق به عقد 26 قرارداد  با وزارت نیرو و شرکت‌های تابعه وابسته شده و از این رهگذر 700 میلیون تومان درآمد داشته که 300 میلیون تومان آن سود خالص بوده و موفق به استخدام 515 کارمند و 104 دفتر در دبی و ترکیه، اصفهان و بندرعباس شده است. لذا با توجه به تحقیقات و گزارشات قرارگاه ثارالله مدارک و مستندات مکشوفه به لحاظ سایر قرائن و مستند موجود در پرونده مجرمیت متهم و سایر عناوین اتهامی به وی مسلم است. دلایل قانونی درخواست مجازات با توجه به جمعات اشاره شده دلایل و مستندات ابزاری تقاضا می‌شود با لحاظ مواد 46، 42 و 47 مواد 500 به تبصره 2 ماده 687 مجازات قانون اسلامی مجازات گردد. محل ارتکاب جرائم حوزه قضایی تهران سال 1388 شمسی است.
قاضی صلواتی: آقای «ا.ا» ابتدا خودتان را کامل معرفی
کنید!
دفاعیات متهم
«ا.ا» هستم، فرزند غلامحسین، کارشناسی ارشد مطالعات سیستم هستم. حدود 10 سال سابقه کار دارم و متخصص این کار.  در واقع متخصص مطالعات شبکه‌های برق داخل ایران هستم، یکی از صد نفری که مطالعات شبکه داخل ایران را انجام می‌دهند.
قاضی صلواتی: براساس کیفرخواست قرائت شده، اتهامات شما دایر بر فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، شروع به اخلال در شبکه برق کشور با هدف اخلال در نظم و آسایش عمومی و مقابله با نظام از طریق اجرای طرح خاموشی سبز هستید، دفاعیات خودتان را بیان کنید!
متهم: من الان می‌خواهم از اول یک توضیحی بدهم که اصلا من چه‌کار کردم، چی بودم و اصلا من چه سابقه‌ای دارم. خوب، من در 9 سال گذشته تا قبل از انتخابات که اصلا نه فعالیت سیاسی داشتم، نه فعالیت صنفی داشتم، هیچی، یعنی من، فقط کار می‌کردم یعنی فقط دنبال کارم بودم و به قول معروف دنبال پیشرفت کارمان، دنبال در واقع هیچ چیز دیگری غیر از کار نبودم. خوب صبح که رفتم رای دادم و در کنسولگری ایران در استانبول رفتم رای دادم و بعد آمدم ایران و موارد اتفاقاتی که افتاد، بیانیه‌هایی که بود، نه من تحلیلگر سیاسی هستم، نه به قول معروف اطلاعی از این چیزها دارم. یک آدم عادی داخل جامعه بودم که آمدم و دچار در واقع احساساتی شدم که این احساسات را حالا خدمتتان عرض می‌کنم.
مطابق احساسات و فراخوان‌هایی که در سایت‌ها می‌زدند و می‌گفتند این‌جوری شده، بیایید حضور پیدا کنید. من هم حضور پیدا کردم. دوشنبه رفتم در راهپیمایی سکوت شرکت کردم. سه‌شنبه رفتم از میدان ونک رفتیم تا جام جم، آن راهپیمایی هم اسمش سکوت بود. چهارشنبه رفتم، چهارشنبه بیست و هفتم بود، باز هم از میدان هفتم تیر تا نزدیک انقلاب که خسته شدم برگشتم. پنج‌شنبه رفتم تجمع میدان امام خمینی که آقای مهندس میرحسین موسوی آمد، دوشنبه هم آمدند، دوشنبه ایشان را من نزدیک میدان آزادی دیدم و شرکت کردم. با توجه به اینکه به نظام اعتقاد دارم چندین‌بار هم اظهار کردم و به ولایت مطلقه اعتقاد دارم. جمعه آقای خامنه‌ای صحبت کردند. دیگر هیچ تظاهراتی من نرفتم. یعنی کلا کنار گذاشتم.
ولی مطابق سایت‌هایی که بود من خبرها را از سایت‌ها می‌گرفتم. می‌رفتم وارد سایت‌ها می‌شدم و نگاه می‌کردم می‌دیدم چه خبری زدند. من تریبون گیر آوردم می‌خواهم درباره این خبرها حرف بزنم که این خبرها چه بود و چه کسانی از آن طرفداری می‌کردند. خوب [افکار] من هم داخل همین فضا بود. یک فضایی بود فضای مسموم، فضایی بود که می‌گفت مثلا فلان کس کشته شد، فلانی این جوری شد، در زندان فلان اتفاق افتاد، بعد یک شخص دیگر می‌آمد همین‌ها را طرفداری می‌کرد، می‌گفت این کار را نکنید، این کار خلاف شرع است، خوب من هم در این جو قرار گرفتم. من در جوی قرار گرفتم که خوب جو مسموم بود. حدودا شانزدهم تیر ماه بود که من ایران نبودم،‌ به واسطه کارم همیشه این طرف و آن طرف می‌رفتم. شانزدهم تیر ماه بود که رفتم در سایت بالاترین و دیدم که یک طرحی است که می‌گویند ما ده میلیون اتو می‌زنیم به برق و شبکه برق بخوابد طرح به نظرم خیلی مسخره آمد. گفتم من کارشناس مطالعات سیستم هستم، من باید به اینها کمک کنم، یک چنین حسی به من دست داد، گفتم من باید به اینها کمک کنم. یک در واقع ایمیلی، فراخوان عمومی زدم و یک طرحی به نام طرح 30 تیر زدم، حالا اسمش خانه سبز هم بود، بزرگترین اعتراض مدنی من ایمیل زدم حدود حالا هست در پرونده، هزار و دویست تا ایمیل زدم. ایمیل‌های کاری‌ام بود، هم کسانی که ما فراخوان عمومی زدیم برای کارمان برای سمینار دوره آموزشی‌مان. اصلا طرح را بررسی نکردم حالا راستش در پرونده‌ام نوشتم، طرح را اصلا بررسی فنی نکردم یعنی یک کار تئوریک بود و آکادمیک بود. طرح از لحاظ فنی و عملیاتی بررسی نشده بود و بحث دیسپاچینگ اصلا در نظر گرفته نشده بود. آمدم ایران و دیدم طرح همه‌گیر شده و رفتم طرح را بررسی کردم دیدم اصلا طرح عملیاتی نیست. طرح قابل اجرا نیست. پیش خودم یک احساس گناهی کردم و باز هم همان اخبار مختلف را می‌شنیدم و دوباره قبل از اینکه 30 تیر اتفاق بیفتد، من می‌دانستم 30 تیر اتفاق نمی‌افتد و با توجه به اینکه دیسپاچینگ وجود دارد ما حدود 10 تا مرکز دیسپاچینگ داریم ‌می‌دانستم اتفاقی نمی‌افتد تا اینکه من مطابق کارم رفتم ترکیه، رفتم ترکیه و بعد دوباره رفتم در سایت بالاترین دیدیم یک اقایی به نام خرداد 22  یک طرح داده، می‌گوید که ما هر شب این را ادامه بدهیم. من هم نگاه کردم این نظراتی که آنجا بود نگاه کردم و بعد یک طرح نوشتم. گفتم: آقا، من یک مهندس برق هستم. یک طرحی دارم، اصلا طرح 30 تیر یک طرح غلطی بود. من یک طرحی دارم که می‌خواهم، فکر کنم دوم یا سوم مرداد بود، یک طرحی دارم می‌خواهم  ]بگویم[ شبکه را می‌شود در واقع با مشکل مواجه کرد ولی خودم نشستم بررسی کردم. یعنی حالا در پرونده‌ام است دیدم بلک‌اوت Black out شبکه، مفهوم بلک‌اوت یعنی خاموشی سیاه، یعنی هیچ تولیدی در شبکه نباشد. من خودم بررسی کردم دیدم که اصلا چنین چیزی غیرممکن است و با توجه به حجم شبکه به واسطه وسعتی که شبکه دارد با توجه به اینکه دیسپاچینگ ایران از نفراتی تشکیل شده که این نفرات تجربه دوران جنگ را دارند، آن شبکه ضعیف را توانستند نگه دارند، در دوران جنگ نیروگاه‌هایمان ]توسط بمباران و موشک‌باران دشمن یعنی آسیب[ زده می‌شد دیدم که این قضیه اصلا غیرممکن است یعنی در واقع یک سخن واهی بیشتر نیست ولی پیش خودم می‌گفتم من یک کاری باید بکنم.
باز همان احساسات در من بود و می‌گفتم من مطابق آن چیزی که هست باید یک کاری بکنم و بتوانم ]انجام دهم[ بررسی کردم و خیلی بررسی کردم دیدم که می‌شود که 20 تا 40 درصد شبکه خاموش بشود، با توجه به در نظر گرفتن دیسپاچینگ، آمدم طرحی دادم به نام طرح 26 تا 28 مرداد ماه 26 و 27 در واقع طرح امتحانی بود، 28 مرداد هم می‌خواهیم طرحمان را پیاده کنیم که بتوانیم برسانیم خاموشی را به تعداد تا 40 درصد برق شبکه که بعد هدفمان این بود، هدف با توجه به اینکه من به نظام اعتقاد دارم هدف این نبود که من با نظام مخالفت کنم و جمله‌ای که اینجا گفتند من تنها در یکی از ای‌میل‌هایم، بچه‌ها با من همراه نمی‌شدند، 6 نفر از این تیم‌های 10 نفره را من می‌شناسم، با من همراه نمی‌شدند. من مجبور شدم، [وقتی دیدم]هر چه من می‌گویم اینها اصلا گوش نمی‌دهند. می‌گویند طرحت آبکی است و اصلا طرح درست نیست. مجبور شدم یک جمله درست کنم و فقط یک ایمیل زدم و دیدم که انگار همه آنها آرام شدند و دیگر با من مخالفت نکردند و خوب، من طرح دادم ولی طرحم 3 روزه بود و یک طرحی که طرح عمومی را بیرون داده بودم، طرح خودم را بیرون نداده بودم چون نمی‌خواستم طرح خودم را بیرون بدهم.
خوب، آقایی به نام «خ» آمد و گفت: باید یک وب ‌سایت درست کنی. گفتم: من اصلا در طول عمرم وب ‌سایت درست نکرده‌ام و از این کارها بلد نیستم. آقای خرداد یک ایمیل زد و کسانی را به من معرفی کرد. یک آقایی معرفی کرد، حالا اسم اختصاری، من نمی‌دانم چی است و اصلا ندیدمش و نمی‌دانم کی است و به چه صورت است. آقای خرداد بود، آقای محسن بود، آقای کامران بود، آقای سگارو ]نام مستعار برگرفته از نام قهرمان سریال‌های کارتونی، انیمیشنی تلویزیون[ بود و یک آقایی به نام موج امید سبز که به نظر می‌رسید موج امید سبز، مهندس برق است در بین اینها که همیشه مخالفت خیلی زیادی با طرح می‌کرد و می‌گفت: طرح تو اجرایی نیست. خوب، یک وب سایتی درست کردند به نام ksabz.org که admin آن را به من هم دادند، admin آن من بودم، خرداد بود، محسن و کامران بود. خوب من طرح را آنجا گذاشتم و بعد به بچه‌ها گفتم: که این طرح، طرح در واقع فریب وزارت نیرو است، طرح، طرح عملیاتی نیست. من می‌خواهم چه کار کنم، من می‌خواهم در واقع اطلاع‌رسانی روز 26 و 27 را کنیم که بتوانیم شبکه را Black out کنیم، به آنها می‌گفتم شبکه را Black out کنیم. چون هیچ‌کدام از آنها لفظ Black outرا هم نمی‌دانستند که چه است. حالا آقای خرداد می‌گفت  Black outمن چنین حرفی که زدم آقای خرداد و آقای سگارو که بعدا فهمیدم خانم سگارو است که بعد بازجو این را به من گفت: اینها آمدند و ایمیل جمع کردند. آقای خرداد نمی‌دانم ایمیل از چه کسی گرفت یک 40 هزار تا ایمیل گرفت، آقای محسن و کامران ادعا می‌کردند که طراحان سایت آقای میرحسین موسوی هستند و 47 هزارتا ایمیل سبز دارند ولی هیچ وقت، ایمیل‌هایشان را برای من نفرستادند. خانم سگارو حدودا 53 هزار ایمیل ادعا کرد که دارد. من خودم حدودا 5 هزارتا ایمیل داشتم. ایمیل‌های کاری و غیرکاری کسانی که برایم می‌فرستادند همه ایمیل‌ها را جمع می‌کردم خودم حدود 5هزار ایمیل داشتم. به آنها گفتم، گفتم: می‌خواهم طرح را تغییر بدهیم ولی روز 26 طرح را به شما می‌گویم. خیلی اصرار کردند، گفتند: طرح را چه تغییری می‌خواهی بدهی؟ گفتم: طرح را یک تغییر کوچک می‌خواهم بدهم ولی من روز 26 به شما می‌گویم و طرح را آن زمان می‌خواهم اجرایی کنم. و طرح را به آنها نگفتم، آن چیزی را که می‌خواستم تغییر بدهم. حالا اگر طرح را بخواهم توضیح بدهم، طرح این بود که از مردم خواسته می‌شد که ساعت 9 شب برق‌هایشان را خاموش کنند و ساعت 9:15 روشن کنند ولی بحث ساعت 9:15 شب اصلا بحث انحرافی بود. من می‌خواستم با این ایمیل‌ها در واقع یک فریبی وزارت نیرو را بدهم یک زمان shift بدهم، 30 ثانیه تا یک دقیقه shift بدهم که وزارت نیرو 2 روز مثلا یک مقدار بار داشته باشد، روز سوم بار بیشتر داشته باشد که کاهش بار بیشتر داشته باشد که این طرح تاثیرگذارتر بشود که روی 20 درصد نماند و برسانم به آن 40 درصد و بعد مثلا 40 درصد شبکه می‌شود 15 هزار مگاوات. 15 هزار مگاوات را تقسیم بر 3 کیلو وات بکنیم که هر خانوار متوسط باشد، می‌گفتیم 5 میلیون معترض و این‌طوری می‌خواستیم در واقع به آقای احمدی‌نژاد فشار بیاوریم که حالا بحث استیضاحش باشد یا بحث عدم رای دادن به وزرایش باشد و یا به قول  معروف پیش خودم فکر می‌کردم که با توجه به چنین چیزی، اقای خامنه‌ای حالا بحثی می‌کنند و شاید عزل بشود و چنین تفکراتی بود و اصلا فکر به قول معروف اینکه من بخواهم با نظام مخالفت کنم و خودم به نظام اعتقاد دارم و چنین بحثی اصلا فکرش را نکردم که بخواهم باشد. ولی بحث این بود هرکسی باشد غیر از احمدی‌نژاد.